I den allersydligste del af Polen ligger Zakopane, en by ved foden af Tatra-bjergene. Det har længe været kendt som et sted for bjergbestigere og folk, der elsker udendørs eventyr, og du vil finde, at folk nyder vandreture, skiløb og cykling hele året rundt på dette sted. Du vil også få lejlighed til at nyde disse andre forslag, mens du er på besøg her.

Goral-kulturen

Fra maden til musikken til de farverige kostumer og talemåder, er Goral-kulturen en interaktiv oplevelse. Vinteren er specielt populær, da hestetrukne slæder bringer dig i julehumør ligesom den lammesteg, du får lov at nyde.

Krupowki

Denne populære gade vil give dig mulighed for at gøre mere end blot at købe en souvenir eller to. Du vil finde masser af restauranter, gøglere, forlystelser og butikker, der tilbyder dig lokale varer, du ikke vil finde andre steder i verden. Snup i det mindste en hyrdeøkse, mens du er i byen.

Ostemarkedet

Det virker som overvældende oplevelse, når du først nærmer dig det store marked, men der er god grund til al den tummel og trængsel, der er omkring sælgerne. Der er lokale og internationale oste at vælge imellem, der vil sende dig direkte over for at købe noget lokal vin, du kan nyde sent om aftenen på hotelværelset. Sørg for at prøve oscypek, en saltet og røget gedeost.

Zakopane har måske nok ikke været på listen over turistmål i årtier, men takket være dens unikke kultur, vidunderlige kulinære tilbud og chancen til at gå på opdagelse udendørs, vil du finde, at dette sted i høj grad spiller på dine hjertestrenge. Lyt til dens kald og planlæg en tur hertil i dag.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Polens turistkontor

Polens historie er en af de mest spændende og ganske ulig nogen anden i Europa. Polen har været under keltisk, germannisk og romersk indflydelse og i de sidste 1000 år har Polen været opdelt og omformet utallige gange ind til sovjetunionens fald, hvor Polen, som vi kender det i dag, blev oprettet. Århundreders civilisationer har opdyrket og omlagt Europa til ukendelse. På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de...

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Kraków John Paul II International Airport

Kraków John Paul II International Airport Kraków Airport im. Jana Pawła II Cracow Poland Airport website IATA: KRK ICAO: EPKK ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Krakow John Paul II International Airport Arrivals powered by Airportia Krakow John Paul II International Airport Departures powered by Airportia

PKP Zakopane

PKP Zakopane Chramcówki 35 34-500 Zakopane Poland Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Hotel – Hostel Zakopane

Zakopane - Hotel, Apartment, Hostel 

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

PLN - Polsk zloty
EUR
4,3337
GBP
4,8423
DKK
0,5810
SEK
0,4061
NOK
0,4395

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Zakopane
broken clouds
9.3 ° C
10 °
8.9 °
61 %
5.7kmh
75 %
fre
4 °
lør
15 °
søn
18 °
man
15 °
tirs
13 °

Togrejser Polen

Polen er et af europas billigste lande at rejse i hvis du vil benytte dig af tog og bus. Næsten hver eneste afkrog af Polen har en station tæt på, selv om de polske jernbaner har nedlagt en del strækninger siden murenes fald. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Polen valuta, Zloty

Penge i Polen (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Złoty (PLN). 1 złoty = 100 groszy. Mønter i cirkulation: PLN 1, 2, 5 Zloty 1, 2, 5, 10, 20 and 50 groszy Sedler i cirkulation: PLN 10, 20, 50, 100, 200 and 500 Polske pengesedler har et mærke, til hjælp for synshadicappede: PLN 10 - firkant PLN 20 - cirkel PLN 50 - diamant PLN 100 - plus tegn PLN 200 - triangel PLN 500 - Polish national bank website

Forslag til en tur Polen rundt med tog

Polen rundt med tog På kortet herunder kan du se vores forslag til store oplevelser i Polen. Du kan klikke på de enkelte byer på kortet og informationsvindue åbner med kort beskrivelse, eller du kan læse videre i artiklen for mere uddybende beskrivelser. Turbeskrivelse Dag 1 Szczecin – Wroclaw Fra Stettin går turen først gennem dele af nationalparken der ligger langs med Oderfloden, Dolna Odra Nationalpark. Toget passerer Gryfino og det store kraftværk. De mange jernbanespor ved Gryfino...

Tandlæger i Polen

Tandlægeklinikker i Polen At benytte ferien for at tage en tandrejse til Polen er ikke noget nyt. Igennem mange år er turister flokkedes til det populære ferieland. Mange af de mange besøgende bruger samtidig ferie til at få foretaget tandbehandlinger hos en af de mange velkvalificerede og billige tandklinikker i Polen. Priserne på tandbehandling i Polen er betydeligt lavere end i Danmark. Afhængig af hvilken behandling du skal have lavet er der gode penge at spare...

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her