Ikke alene er Waterford den ældste by i hele Irland, men det er også en af ​​de mest fascinerende at gå på opdagelse i. Den blev oprindeligt grundlagt i det 9. århundrede af vikingerøvere, der kom for at invadere landet, men den lokale irske befolkning drev dem væk i begyndelsen af ​​det 10. århundrede.

Et af de mest bemærkelsesværdige seværdigheder i byen er Reginald’s Tower, som er den ældste urbane regeringsbygning i landet, og det er også det ældste monument, der har fået lov til at beholde sit vikingenavn. Er du klar til at udforske endnu mere af, hvad denne gamle by har at tilbyde sine besøgende? Her er de vigtigste ting, du kan se i Waterford, så du kan tage dem med i dine overvejelser.

Selvfølgelig er Waterford kendt for sit krystal!

Waterford har altid været i centrum af Irlands glasmagerindustri, og denne tradition har ført til, at dette samfund er berømt verden over for de krystalvarer, der er kommet herfra. Det daterer tilbage til det 18. århundrede, og mange af de mest fantastiske stykker kan ses på House of Waterford Crystal, der ligger i byen. Du får en grundig rundvisning i, hvad der egentlig kræves for at skabe krystalglas, figurer og smykker, og hvor vanskeligt et håndværk, det faktisk er.

Hvis du er i humør til flere skatte, så tag lidt ekstra tid til at slentre gennem Waterford Treasures Medieval Museum. Du kan finde det i Reginald’s Tower, og du har valget imellem at få en guidet tur, der kan give dig historierne bag udstillingerne eller tage en selvstændig guidet spadseretur. Der er masser af Vikingeartefakter udstillet, men det er en populær skole destination. Hvis du besøger det i skoletiden, kan du godt skulle slås med op til flere grupper.

Hvorfor ikke opleve lidt af et irsk himmerige?

Et af de mest fantastiske steder at besøge i Waterford er Mount Congreve House and Gardens. Foruden de ekspansive plæner, masser af muligheder for at gå tur og udforske og fred og ro i et omfang, der er svært at genskabe nogen steder, er der også et stort udvalg af planter i haven. Der er en massiv gammel magnolie, der simpelthen er fantastisk! Haverne har et lille indgangsgebyr og de er ikke særligt tilgængelige for folk, der måtte have et fysisk handicap, da der er masser af vandring og trappetrin involveret.

Mange vælger at opleve Vikingetrekanten i byen, men et af ​​de mest oversete steder i Waterford er den lokale naturpark. Der er flere stier, der er veje, der er lagt ud med masser af gangbroer, masser af åbne vidder, og du kan få en fantastisk udsigt over byen til dit mindealbum, hvis du vil. Der er legeplads til børnene, parken er hundevenlig, så sørg for at tage en madkurv med, hvis du har held med, at det irske solskin smiler ned på dig!

Er du klar til at udforske alt det, Waterford har at byde på? Disse ideer er blot starten på det eventyr, du kunne have. Tag nogle behagelige sko på, se at komme afsted, og begynd at udforske dette vidunderlige samfund i dag!

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Irlands turistkontor

Irland rejser sig dramatisk op af atlanterhavets dyb og trodser de stærke vinde med sin barske og smukke natur og sine charmerende beboere. Irland er kendt for sine pubber, hvor folkesange bliver skrålet i kor, men også for det fantastiske landskab. På rejser til Irland kan du komme nærmere magien og de gamle keltiske traditioner, som vil tryllebinde dig hver gang. Oplev Giant’s Causeway, Giganternes Dæmning, i det smukke Galway eller drag syd på...

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,8929
GBP
1,1751
DKK
0,1338
SEK
0,0950
NOK
0,1015

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Waterford
clear sky
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
82 %
0.9kmh
0 %
lør
16 °
søn
16 °
man
18 °
tirs
19 °
ons
19 °

Irland valuta, Euro

Penge i Irland (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

Største byer i Irland

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

Togrejser Irland

At rejse med tog i Irland giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Helligdage i Irland

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...
Information find de bedste rejsevideoer og rejse vlog fra hele verden bliv inspireret til store oplevelser

Video guide Dublin, Irland

Video fra Dublin Tag med på en guidet tur til de bedste seværdigheder i en rigtig godt produceret videoguide der præsenterer de absolut bedste seværdigheder på en god måde i flotte optagelser. Dansk tekst kan indstilles ved at klikke på indstillinger (tandhjul) nederst til højre i videoens billede og derefter vælge "dansk" fra menuen med mulige tekster. Dublin guide Find flere informationer og rejsetips i destinationsguide. Dublin vejrudsigt Hvordan er vejret i Dublin ?, se opdateret aktuelt vejr og vejrudsigt...

Hvad er klokken i Irland ?

Hvad er klokken i Irland nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Dublin, Irland. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her