Warnemünde er en travl kystby, der byder besøgende på en lang promenade at udforske og brede strande at nyde. Denne resort by, der blev grundlagt som fiskerby omkring år 1200, føles stadig som en lille by med en atmosfære, der er unikke langs Østersøens kyst. Her er nogle få ideer, du kan nyde, hvis sol, sand og din yndlingsdrikkevarer ikke er nok til at hjælpe dig med at slappe af.

Besøg fyret

Fyret i Warnemünde, der er bygget i 1897, bruges stadig jævnligt. Besøgende har lov til at klatre op i tårnet, som er 37 meter højt, for at få en fantastisk udsigt over de nordlige distrikter og Østersøen. Åbningstiderne varierer dog, så du er nødt til at planlægge besøget på forhånd for at sikre, at du kan komme ind, og sørg for at tage kameraet med.

Udforsk Teepott.

Teepott, som er bygget i 1960’erne for at erstatte en bygning, der brændte ned i slutningen af Anden Verdenskrig, er et af de bedst bevarede eksempler på østtysk arkitektur fra efterkrigstiden. Den blev restaureret i 2002, den indeholder et antal restauranter, som du kan overveje at byde under dit ophold i denne kystby.

Bygningerne i den gamle by i Warnemünde.

De gamle fiskerhuse, der ligger i Warnemünde, giver dig chancen til at se, hvordan livet i området virkelig var i gamle dage. Gør din tur i den gamle by komplet ved at stoppe på det lokale fiskemarked eller tage en udflugt på en lokal fiskerbåd, og afslut derefter dagen på en pub, hvor du rigtig kan hygge dig.

Warnemünde tilbyder besøgende intuitive muligheder for at sætte farten lidt ned. Find din yndlingsmåde, mens du er på ferie her, og det vil blive en oplevelse, du ønsker at gentage igen og igen.

Warnemünde i dag

Den til Rostock nærliggende badeby Warnemünde er områdets svar på Skagen: Her kan man bestige fyrtårnet lige ud til den brede sandstrand. Købe fisk eller snuse til sejlerlivet på molerne, gå tur i de charmerende gyder med bindingsværkshuse hvor der findes flere fremragende fiskerestauranter. På promenaden Alter Strom ligger både og fiskekuttere side om side. Her sælges rav, de traditionellefischbrötchen og meget andet. Her kan man også søndagsshoppe, næsten året rundt.

Warnemünde har 100 årlige anløb med krydstogtskibe, så turister fra nær og fjern har for alvor har fået øjnene op for Rostock og Warnemündes særlige charme. Der kommer også over 2 millioner færgepassagerer årligt til Rostock. Over 9000 senge i alle prisklasser venter på gæsterne, efter at byens nye, førende hotel, SAS Radisson åbnede i august 2005. Også dette hotel har egne wellness-faciliteter. For byerne er kendt for De mange gode kurtilbud. Det gør at over én million gæster årligt vælger at holde ferie i Rostock og på Warnemündes mange hoteller.

Warnemünde historie

Warnemünde blev allerede i 1323 indlemmet som del af Rostock. I 1817 kom de første badeturister til fiskerbyen. I slutningen af det 19. århundrede startede den direkte togforbindelse mellem Berlin og Warnemünde. Færgen til Gedser var allerede i drift, da den berømte tyske strandkurv i 1883 for første kunne bruges på stranden i Warnemünde. Så gik det stærkt med at få bygget noble kurhoteller, mindre pensioner og værelsesudlejning i de mange fiskerhuse ved kysten. Her kom også kunstnerne for at male. Den norske maler Edward Munch (”Skriget”) boede her fra 1907-08.

Da der mellem Warnemünde og Rostock fra 1920’erne opstod flere flyfabrikker og et ubådsværft, blev byen under 2. Verdenskrig ramt af en regn af allierede bomber. En fjerdedel af husene i Rostock blev jævnet med jorden, meget blev dog bygget op igen i den historiske stil. Indbyggertallet steg fra efterkrigstidens 69.000 til 200.000 i dag. Under DDR-perioden kom den store færgehavn til, der siden genforeningen er udbygget med trafik til Danmark, Sverige, Finland og Rusland.

Seværdigheder i Warnemünde

Herunder kan du se vores forslag til de bedste seværdigheder og attraktioner, det du absolut bør se i Warnemünde.

Heimatmuseum Warnemünde

Her findes fisker- og badebyens historie spejlet gennem en familieejendom fra 1767, der ligger idyllisk og meget velholdt midt i den gamle del af Warnemünde. Her er intakt køkken med messing, engelsk porcelæn og imponerende keramikovn. I den gamle stald findes i dag den største del af udstillingen hvor man bl.a. kan se en lokalt opfundet redningsvogn til at redde skibsbesætninger i havsnød. Med tovharpun og svævebanesystem fik man de nødstedte i land. Alexandrinenstr. 30/31 Dagligt 10-18 (man. lukket)

Fyrtårnet i Warnemünde

Her kan man se langt: færgerne fra Danmark, ret ned på stranden til fiskerhusene eller ud mod skoven vest for Warnemünde. Åbent Dagligt 10-17. Entre.

Sightseeing i Warnemünde

Med bil eller S-tog fra Hovedbanegården i Rostock er man i Warnemünde på ca. 20 min. fra Rostock centrum. Spørg i Turistinformationen på Neuer Markt 3 om afgangene, der i hverdagene afgår hvert kvarter fra Hovedbanegården. Igen; Køb RostockCard. Det er billigst. Der er parkeringsmuligheder på Kirkepladsen ikke så langt fra Stationen. Her ligger også Mühlenstrasse med forretninger og restauranter, blandt andet den flotte Chezanne.

Gå ned til Stephan Janzen-parken og gå langs See-strasse eller direkte ned på den brede, hvide sanstrand og bliv blæst igennem, nyd en dukkert eller lej en strandstol og nyd indtrykkene. Gå hen til fyrtårnet, der er åbent for besøg det meste af året. Nyd en frokost eller en kop kaffe i Teepott, den karakteristiske bygning ved siden af fyrtårnet.

En gåtur ud til Westmolen er yndet hos de fleste af byens gæster. Her er havmåger i luften og ikke sjældent sejler skibene helt tæt forbi ud af havneløbet. Og så tilbage ned langs molerne på Alter Strom, hvor de fleste forretninger findes, her er kuttere med udsalg ombord og knejper har åbent det meste af weekenden. Gå ikke glip Kettenkasten, den maritime beværtning. Eller Mamma Mia, isbaren i nummer 19.

Her er masser af forretninger og hyggeligt havneliv. Som en blanding af en gågade og Nyhavn i Kbh. Forbi broen ligger en række meget idylliske fiskerhuse med adskillige mindre beværtninger. I nr. 53 ligger Edvard Munch-huset; Her boede kunstneren 1907-08 i det gamle fiskerhus fra 1623. Gå lidt længere ned af gaden og drej th op mod Alexandrinenstr. Hvor Heimatmuseum ligger i nr. 30/31. Det er bestemt et besøg værd. Denne meget idylliske gade har adskillige smukke huse, cafeer og restauranter. Herfra kan man enten gå tilbage til banegården eller parkeringspladsen. Varighed; 90 min. uden museumsbesøg

Wellness i Rostock & Warnemünde

Glem hverdagen og lad stressen ligge derhjemme. Gå tur langs stranden og mærk vinden blæse alle bekymringer væk. Tag et duftbad, få en dybgående massage og gå i dampbad og mærk alle porerne i huden åbne sig og lad kroppen finde sin balance. Lyder det fristende?

Så har Rostock og Warnemünde adskillige gode tilbud hvor sundhed og kroppens velbefindende står i centrum. Her fås lige fra den wellness- pakketure til de individuelt sammensatte afslapningsture. Her findes især gode tilbud uden for sommersæsonen hvor man kan kombinere vandreture i den smukke natur ved Warnemünde med kulinariske oplevelser og shopping i Rostock.

Alle wellness Pakketilbud kan bestilles hos Turistinformationen. +49 0381 548 00 10 eller 381 23 71 se nærmere under www.rostock.de eller www.warnemuende.de

Strand Hotel Hübner

På første række ud mod stranden ligger en af de flotteste hoteller i Warnemünde. Her fås tre overnatninger i dobb. vær. Med alt lige fra morgenmadsbuffet, lettere menuer, frugt og vand på værelset kombineret med svømmebad, sauna, dampbad, bio-sauna med særlige dufte og lys samt fitness.  Fra 83,50€ pr. nat.

Eller den perfekte pakke for parret med overnatninger i dobb. vær. Med frugtkurv, morgenmad og velkomstsekt, tre-retters menu og havnerundfart. Wellness-delen består af aroma-massage (30 min.) fodzonereflex-massage (25 min.), 1 x solarium. Te, mineralvand, morgenkåbe og badetøfler indkluderet.

Hotel Am Alten Strom

Det flotte klassiske hotel midt i Warnemünde tilbyder tre overnatninger med morgenmadsbuffet, helkrops-peeling, Thalasso-aromabad (særlig mineralholdige bade) Fodrefleksmassage og en kinesisk healingmassage.

Hotel Neptun

Det største hotel i Warnemünde har samtidig fået de højeste udmærkelser inden for wellness. Der tilbydes alt fra de særligt mineralholdige bade på 2400 m2, kaldet thalasso-terapi, der findes bl.a. hudkure med alger og et bredt udvalg af kinesiske behandlinger som fx Reiki, Pantei, Luar og Inochi – der er massage og behandlingsformer. Seestrasse 19, Warnemünde. Se nærmere under www.hotel-neptun.de

Yachhafen Residenz Hohe Dühne

Stedet har et 4270 m2 wellness-land lige ved havet der tilbyder panorama ud mod havet. Der er grotter og huler, en åben pejs, tre forskellige typer sauna, forskellige aromadampbade, caldarium, forskellige afslapningshjørner og vandkar i forskellige temperaturer. Mod ekstra betaling findes også et hamam, rasulbad, forskellige type spa-bade, ayerveda og øvrige massager. Skønhedsbehandlinger og andet. Am Yachthafen 1-8, Rostock-Hohe Dühne. Se nærmere under www.yhd.de

Kur- & Ferienhotel ”Sanddorn”

Dette fine kurhotel har specialiseret sig i de dybere behandlingsformer, især indenfor kinesisk medicin. Her findes afslapningsformer som Tai Chi eller Qi Gong eller anti-smerteterapi, fastekure, kinesisk medicinske terapier. Stedet har egen læge.

Strandweg 12, Warnemünde. Se nærmere under www.kurhotel-sanddorn.de

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Touristinformation Warnemünde

Tourist Warnemünde Tourist-Information Warnemünde Am Strom 59/Ecke Kirchenstraße 18119 Rostock-Warnemünde Tel: +49 (0)381 381 2222 Fax: +49 (0)381 54800 30 www.warnemuende.de

Tysklands turistkontor

Germany Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Rostock – Laage Airport

Rostock – Laage Airport Flughafen Rostock-Laage Rostock Germany Airport website IATA: RLG ICAO: ETNL ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Rostock Laage Airport Arrivals powered by Airportia Rostock Laage Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Hotel – Hostel Warnemünde

Warnemünde - Hotel, Apartment, Hostel 

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
GBP
1,1751
USD
0,8929
DKK
0,1338
SEK
0,0950
NOK
0,1015

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Warnemünde
clear sky
19.6 ° C
20 °
19 °
93 %
4.6kmh
0 %
tirs
25 °
ons
23 °
tors
25 °
fre
26 °
lør
21 °
Information find de bedste rejsevideoer og rejse vlog fra hele verden bliv inspireret til store oplevelser

Video guide Berlin, Tyskland

Video fra Berlin Tag med på en guidet tur til de bedste seværdigheder i en rigtig godt produceret videoguide der præsenterer de absolut bedste seværdigheder på en god måde i flotte optagelser. Dansk tekst kan indstilles ved at klikke på indstillinger (tandhjul) nederst til højre i videoens billede og derefter vælge "dansk" fra menuen med mulige tekster. Berlin guide Find flere informationer og rejsetips i destinationsguide. Berlin vejrudsigt Hvordan er vejret i Berlin ?, se opdateret aktuelt vejr og vejrudsigt...

Tyskland valuta, Euro

Penge i Tyskland (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

Togrejser Tyskland

Tyskland, vores store nabo mod syd, er vel nok et af europas mest og bedst udviklede lande at rejse i med toget. De tyske jernbaner tilbyder transport med moderne og hurtige tog der forbinder næsten alle større tyske byer med rigtigt gode togforbindelser. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her. Rejs med tog i Tyskland Direkte togforbindelser til Tyskland Der er flere direkte tog fra København samt fra Århus via Padborg til Tyskland (Hamburg), Skal...

Hvad er klokken i Tyskland ?

Hvad er klokken i Tyskland nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Berlin, Tyskland. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt
Information find de bedste rejsevideoer og rejse vlog fra hele verden bliv inspireret til store oplevelser

Video guide Frankfurt, Tyskland

Video fra Frankfurt Tag med på en guidet tur til de bedste seværdigheder i en rigtig godt produceret videoguide der præsenterer de absolut bedste seværdigheder på en god måde i flotte optagelser. Dansk tekst kan indstilles ved at klikke på indstillinger (tandhjul) nederst til højre i videoens billede og derefter vælge "dansk" fra menuen med mulige tekster. Frankfurt guide Find flere informationer og rejsetips i destinationsguide. Frankfurt vejrudsigt Hvordan er vejret i Frankfurt ?, se opdateret aktuelt vejr og vejrudsigt...
covid 19 corona virus statistik for lande og omraader

Covid-19 / Coronavirus i Tyskland

Covid-19 / Coronavirus i Tyskland, rejsevejledning Tyskland rejsevejledning og aktuelle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Tyskland. Statistikker opdateres flere gange i løbet af dagen. Turist rejser til Tyskland Aktuelt er der ikke mulighed for at krydse grænsen til Tyskland som turist Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se den aktuelt gældende rejsevejledning på siden her Covid-19 / Coronavirus udbrud i Tyskland Herunder kan du se opdaterede tal og statistikker omkring den aktuelle situation i Tyskland

Helligdage i Tyskland

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

De tyske delstater

De 16 tyske delstater Herunder kan du se de 16 tyske delstater og deres hovedstæder sorteret i alfabetisk rækkefølge. Klik hvis du vil se nærmere information om den enkelte delstat.

Største byer i Tyskland

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her