Vilnius, som er hovedstaden i Litauen, er en spændende by at gå på opdagelse i. Den er fyldt med smuk arkitektur, spændende ture og utrolige restauranter, og når du opdager alt det, Vilnius har at byde på, vil du ønske at blive ved med at komme tilbage igen og igen.

Fra kunstgallerier til gotiske katedraler og informative museer, er der noget, der kan holde hele familien underholdt i dagevis. Hvorfor skal folk tage til Vilnius? Fordi det er en by fyldt med vidunder.

Sørg for at besøge Morgengryets Port

Hvis du nyder at besøge åndelige steder, må du ikke gå glip af Morgengryets Port i Vilnius. Ikke alene er det en af ​​de mest besøgte helligdomme i hele landet, men det er også en af ​​de mest populære helligdomme i verden. Den er kendt for sin maleri af Jomfru Maria, og den første omtale man kender til af Morgengryets Port går helt tilbage til det 16. århundrede. Selve maleriet har været anset for at have magt til at udrette mirakler siden det 17. århundrede. Det er den eneste overlevende port fra de mure, der blev bygget omkring Vilnius i det tidlige 16. århundrede.

Du må ikke gå glip af et besøg i Den Gamle By

Da byen er en af de største overlevende middelalderbyer i verden i dag, vil et besøg i Den Gamle By i Vilnius ikke blot gøre dig åndeløs, men det vil virke som om, du er blevet transporteret tilbage i tiden. Mange besøgende finder, at når først de tager sig tid til at besøge Pilies gade, som er fyldt med caféer og gademarkeder, kan de aldrig rigtig løsrive sig igen. Der er gotisk, barok, renæssance og neoklassiske arkitektoniske stilarter, der alle komplimenterer hinanden gennem hele den gamle bydel, så arkitekturelskeren også kan få sin lyst styret. Den er en del af Verdensarvslisten på grund af dens betydning for verdenshistorien.

Alle de slotte, du har lyst til!

Mens du er i Vilnius, vil du bemærke, at der er blevet bygget mange slotte. Et af de bedste slotte at besøge er Tyzenhaus Palace, der blev bygget i det 18. århundrede. Det er unikt, fordi selve slottet er blevet forladt adskillige gange gennem flere århundreder, blot for at blive restaureret igen. På grund af dette, kan du se en række forskellige arkitektoniske stilarter selve slottet igennem. Fra statuer til basrelief kunst, er et besøg på Tyzenhaus Palace som at tage en tur gennem 300 års historie. Det er let at få adgang, fordi der er flere kontorer, der er blevet udstykket fra slottet.

Hvis du ikke har taget dig tid til at se Vilnius endnu, er det en god ide at sørge for, at du finder tid til at gøre det snart. Med disse skatte, man kan besøge, og så meget mere at se og gøre, kan du tage indtil flere ture til Vilnius og stadig ikke se det hele. Læg dertil festivaler og særlige begivenheder, som byen er vært for, og Vilnius kunne bogstaveligt talt blive dit andet hjem.

Bedste seværdigheder i Vilnius

Morgengryets Port

En byrundtur i Vilnius kan passende starte ved morgengryets port som stod færdig i 1532, dengang som en del af forsvarsanlægget omkring Vilnius. Over indgangspartiet indrettede Carmelitter munke i 1671 et lille kapel med byens største helligdom ” Madonna af Vilnius ”, kapellet er åbent for alle. Morgengryets port er så vigtig for både katolsk og ortodoks trosretning at porten var åben under hele den sovjetiske æra.

Aušros Vartai
Aušros Vartų 12
Vilnius 01304

Frank Zappa Monumentet

En af de ting som man muligvis ikke forventer at støde på under en byrundtur i Litauens hovedstad Vilnius er formentlig et monument over Frank Zappa.

Ironien omkring dette monument vil næsten ingen ende tage, Zappa var i sovjettiden en accepteret person i kraft af hans politiske holdninger. Formanden for Zappa fanklubben ville, efter murenes fald, udøve sine nyvundne rettigheder og have tilladelse til at rejse et monument til ære for Frank Zappa.

Efter lang tids genvordigheder lykkedes det til sidst at få tilladelse til at opføre momumentet uden for Vilnius kunstakademi i form af en stenbuste på toppen af en 4 meter høj søjle i stål.

Rådhuset i Vilnius

Som alle andre middelalderbyer udvikledes Vilnius rundt omkring byens rådhus og for en stor dels vedkommende er det lykkedes at bevare atmosfæren i middelalder Vilnius. Indtil 1536 blev der bygget planløst i Vilnius , men byens regent beordrede at der skulle bygges i rækker efter kort udarbejdet af magistraten. I dag er der museum i bygningen og du kan se spændende skiftende udstillinger.

Rotušė
Didžioji 31
Website

TV Tårnet – Se Vilnius Fra Oven

TV Tårnet i Vilnius er den højeste bygning i Litauen, det 326 meter høje TV Tårn er bygget i beton og stål mellem 1974 og 1980. Der er en flot og interessant udsigt over Vilnius der venter på dig.

Parlamentet – Seimas

Seimas er det litauiske parlament og ordet stammer fra det polske ord Sejm, hvilket betyder samling. Den moderne Seimas blev indkaldt i Kaunas i 1922-1923 og den nuværende Seimas bygningen stammer fra 1982. På den vestlige side af bygningen kan du se nogle af barrikaderne, beskyttet af store glasplader, for at bevare den oprindelige politiske graffiti fra 1991. Der er også et lille udstillingsrum der holder offentlige udstillinger omkring kampen for uafhængighed. Det er muligt at  komme på rundvisninger i Seimas.

Ture skal bestilles to uger i forvejen, og er normalt på Litauisk medmindre der er fortaget anden bestilling.

Seimas
Gedimino 53
Website

Stebuklas

Omkring halvvejs mellem katedralen og klokketårnet kan du se stebuklas eller mirakel. Det er sten med ordet Stebuklas skrevet og denne sten siges at udføre mirakler. Stenen markerer stedet, hvor den ene ende af den menneskelige kæde af omkring to millioner protestererende litauere, letter og estere strakte sig 650 km til Tallinn den 23. august 1989 som et symbol på frihed, håb, og et mirakel. For at der skal opstå et mirakel skal du gå en tur rundt på stenen i urets retning og fremsætte et ønske. Og vupti – måske kommer dit ønske at gå i opfyldelse

Stebuklas
Katedros varpinė

Afghanistan krigs monumemtet

Den 10 år lange krig i Afghanistan ses som en af de vigtigste årsager til Sovjetunionens sammenbrud. Monumentet her er rejst til minde om de faldne i krigen blandt andet 96 mand der stammende fra, hvad der var på det tidspunkt var den litauiske Socialistiske Sovjetrepublik. Det fem meter høje monument er rejst i et område der tidligere var Vilnius sovjetiske militære kaserne og det viser en mor holder sit døde barn, momumentet blev afsløret i 2006. I granit er indgraveret navnene på de 96 soldater fra Litauen der døde under krigen.

Paminklas Afganistano Kare Žuvusiems
S. Žukausko/Žygio

Gediminas monumemtet

Dette monument blev afsløret i september 1996. Monumentet for Gediminas, der grundlagde Vilnius i 1323 og som også blev storhertug af Litauen fra 1316 til sin død Monumentet står på det sted, hvor en hylende jernulv dukkede op i Gediminas drøm og dermed inspirerede flytning af landets hovedstad fra Trakai til Vilnius. Ulven er, ikke som man kunne forvente lavet i jern, men derimod i sten.

Gediminas
Šventaragio gatvė

Gediminas tårnet

Gediminas tårnet er vel nok det der forbindes som værende Vilnius vartegn, eller i alle fald et af de bedst kendte billeder fra Vilnius

Užupis Engelen

Bydelen Uzupis (hvor hver hund har ret til at være en hund) er nok bedst kendt som udbryderrepublik der i 1997 erklærede sig selvstændig, det er en bydel med en betydelig kunstnerkoloni.

Republikken har egen forfatning, præsident, regering, valuta og fire flag, et for hver årstid. Užupis parlamentsbygning og regeringskontor er cafeen Užupis Kavine. Nationaldagen er den 1 april og her fejres uafhængigheden behørigt. Denne dag er opstillet grænseposter ved broerne og man skal således gennem paskontrol for at komme ind i republikken. Det er også dagen hvor der afholdes valg til republikken.

Den 4. april 2002 afsløredes Užupio angelas på torvet på Užupio gatvė og den høje søjle er blevet et symbol for Užupis. Engelen, der spiller trompet, symboliserer bydelens kunstneriske frihed og fornyelse; Užupis kaldes derfor ofte “Englerepublikken”

Open Air kunstudstilling

I de små gader omkring Literatu gatve er der en rigtig spændende “Open Air” kunstudstilling på væggene, absolut et pudsigt indslag i Vilnius.

Sankt Anne kirken

Skt. Anne kirken er en romersk-katolsk kirke der ligger i Vilnius gamle bydel som er inkluderet på UNESCO listen over verdens kulturarv.

Kirken som den står i dag blev opført i årene 1495 – 1500 og den regnes for at høre med til de tidligste eksempler på gotisk arkitektur i Litauen

Sankt Katarina kirken

Oprindeligt tilhører kirken, der er en barokstil kirke bygget i 1625-1743, benedektinerklosteret

Der er et rigt interiør og der er en flot akustik i kirken der betyder at der meget ofte afholdes koncerter. Under anden verdenskrig blev både kirken og klosteret alvorligt beskadiget, efter anden verdenskrig benyttedes den som lager for Vilnius kunstmuseum. I 1994 påbegyndtes kirkens restaurering og i 2006 blev kirken så åbnet for besøgende. Bag kirken står en buste af Stanisław Moniuszko som er en kendt polsk-litauisk komponist der i 19 århundrede levede i Vilnius

Den grønne bro

Der har været bro her på stedet siden 1536. Den nuværende bro er en 103 meter metalkonstruktion opført i 1952. De fire grupper skulpturer på hvert hjørne repræsenterer landbrug, industri og byggeri, fred samt ungdom. Det bemærkselsværdige ved skulpturene er nok mest at det er et af de meget få stedet i Litauen at skulpturer fra socialisttiden har fået lov at blive stående på offentlig plads, dette er sket med begrundelse i at skulpturene ikke repræsenterer personer, hverken levende eller døde.

Žaliasis Tiltas
Kalvarijų gatvė 1

Sankt Teresa kirken

Denne kirke er Vilnius bedst bevarede eksempel på tidlig barok arkitektur. Arbejdet på den første del af Skt. Theresa kirken blev afsluttet i midten af 1600 tallet. Den smukke rokoko interiør, hvoraf det meste stammer fra midten af det 18. århundrede, er et hav af guld og pink.

Šv. Teresės Bažnyčia
Aušros Vartų 14

Sankt Nikolai kirken

Vilnius ældste overlevende kirke blev bygget i 1320 af tyske indvandrere. Det er en imponerende bygning i klassiske røde teglsten. Kirkens indvendige har gennemgået talrige ændringer og ombygninger gennem århundreder. Kirken var for eksempel helt ødelagt efter en brand i 1740 og blev genopbygget i barok byggestil. Herefter blev det en ortodoks kirke. Efter anden verdenskrig blev kirken lukket, men i 1947 fik den lov at genåbne som sognekirke og i 1956 gennemgik kirken en større renovering.

Šv. Mikalojaus Bažnyčia
Šv. Mikalojaus 4

Evangelistkirken

Denne kirke betragtes som et af de fineste eksempler på nyklassicistisk arkitektur i landet. Kirken blev lukket i 1953 af det kommunistiske styre og omdannet til biograf.

Evangelikų Reformatų Bažnyčia
Pylimo 18
Website

Skt. Paraskeva Kirken

Kirken er oprindeligt opført i midten af det 14. århundrede, St. Paraskeva er første kirke i Vilnius lavet af sten. Det siges også at være kirken hvor Hannibal i 1705 blev døbt. Kirken blev lukket i 1961 og åbnede herefter som et museum for maleri før den blev returneret til den ortodokse kirke i 1991.

Pyatnickaya
Didžioji 2

Hellig Treenigheds kirken

Kirken er bygget på foranledning af den Hviderussiske nationalhelt Konstantin Ivanovich Ostrozhsky (Konstantinas Ostrogiškis, ca. 1460-1530). Kirken hører til østlige katolske kirke, en tro som smelter mange ortodokse trosretninger sammen og samtidig anerkender paven som Guds repræsentant på jorden.

Pranciškonų Bažnyčia
Trakų 9-1

Hellig Guds Moder kirken

Denne kirke opført i midten af det 14. århundrede fungerer som byens russisk-ortodokse katedral.

Skaisčiausios Dievo Motinos Cerkvė
Maironio 14

Helligåndskirken

Den Ortodokse Helligåndskirke blev opført i 1600 tallet og er for nylig blevet smukt renoveret. I krypten ses de 3 martyrer der er klædt i hvidt i juletiden , sort i fasten og rødt i andre perioder. Den 26 juni er de nøgne og det siges at på denne dag kan man føle en helende styrke.

Stačiatikių Šv. Dvasios Cerkvė
Aušros Vartų 10

Sankt Kazimierz kirken

Skt. Kazimierz kirken er opkaldt efter den Litauiske Prins Kazimierz Jagiellon og blev påbegyndt opført i 1604 (afsluttet 1635) af Jesuitter munke og det er den ældste barokkirke i Vilnius. Kirken har gennem tiderne været udsat for megen misbrug , f.eks. brugte Napoleons tropper kirken som kornlager i 1812 mens russerne i 1832 gjorde den til ortodoks kirke og senere til katedral i 1864.

I 1915 – 1917 blev kirken gjort til protestantisk kirke af de Tyske besættelsestropper. Mest chokerende for alle var beslutningen om at gøre kirken til museum for ateisme i 1966. I 1988 blev kirken overdraget til den katolske kirke og blev indviet igen i 1991.

Šv. Kazimiero Bažnyčia
Didžioji 34

Sankt Johns kirken

Skt. Johns kirke hvor opførelsen blev påbegyndt i 1387 umiddelbart efter Litauens overgang til kristendommen. Jesuitterne fik overdraget kirken i 1571 men i 1773 blev kirken overdraget til Vilnius universitet , på denne tid var der ikke mindre end 22 altre i kirken. Kirken blev ødelagt ved brande i 1737 , 1741 og 1748 men er siden genopført. Kirketårnet med sine 68 meter er den højeste bygning i Vilnius gamle bydel. Bemærk, at kirken er en del af komplekset Vilnius Universitet hvorfor du skal have en billet fra universitetet.

Šv. Jonų Bažnyčia
Šv. Jono 12
Website

Vilnius Universitetet

Vilnius universitet er et af de ældste i Østeuropa og her finder du næsten alle arkitektoniske stile gennem 400 år repræsenteret. Universitetsbygningerne hører til blandt de bedst bevarede i Vilnius takket være omfattende restaureringsarbejder.

Oprindeligt blev universitetet grundlagt af Jesuitter i 1579 , de drev universitetet i 200 år. Nogle af de mest berømte studerende er de polske digtere Adam Mickiewicz og Juliusz Slowacki. I 1832 lukkede russerne universitetet og det blev først genåbnet i 1919. Der er 12 gårde i universitetskomplekset.

Vilniaus Universitetas
Universiteto 3
Website

Tre kors højen

Tre kors højen, legenden siger at for lang tid siden blev 7 Franciskaner munke korsfæstet her. Korsene blev oprindeligt opført i 1600 tallet , men Stalin lod korsene nedtage og begravede dem. I 1989 blev korsene rekonstrueret og genrejst på deres oprindelige plads. Fra højen er der endvidere en meget flot udsigt ud over Vilnius gamle bydel.

Vilnius katedralen

Vilnius katedral står hvor den første katolske kirke i landet oprindeligt stod. Katedralen er blevet ombygget flere gange pga. ødelæggelser i forbindelse med brande og krige. Bemærk det 52 meter høje fritstående klokketårn. Nederste del af tårnet er en del af nedre borgs fæstningsanlæg mens den øvrige del af tårnet er bygget på i 1500 tallet.

Vilniaus Šv. Stanislovo ir Šv. Vladislovo Arkikatedra Bazilika
Website

Sankt Peter og Paul kirken

Skt. Peter og Paul kirken er opført i barok byggestil påbegyndt i 1668 på bestilling af Hetman Michael Kazimierz Pac. Han døde i 1682 inden kirken var færdiggjort og hans gravsten finder du til højre ved indgangen. Inskriptionen lyder ” hic iacet peccator ” , her ligger synderen. Lad dig ikke narre af den ydmyge facade. Mere end 2.000 stukrelieffer og skulpturer i forskellige scenerier pryder kirkens indre.

Sv. Apastalu Petro ir Povilo Baznycia
Antakalnio gatve 1

Præsidenpaladset

Den officielle residens for Litauens præsident i præsidentenspaladset var oprindeligt bygget til biskoppen i 1300 tallet. Siden var bygningen forbeholdt ledende katolske præster frem til 1795 hvor den blev overtaget af skiftende af zarens guvernører. Fra 1991 husede bygningen den Franske ambassade. I dag efter endt restaurering har den Litauiske præsident kontorer i bygningen. Der er mulighed for at se vagtskifte på søndage klokken 12.00 Mulighed for rundvisning, se præsidentpaladsets website.

Prezidentūra
Universiteto gatvė 9
Website

Hellig Kors Kirken

Over for præsidentpaladset ligger denne charmerende lille kirke hvis historie går tilbage til 1543. Det lille torv, hvor kirken står også en, fra sovjettiden, buste af Laurynas Stuoka-Gucevičius (1753-1798), Litauens første seriøse arkitekt, der tegnede bl.a katedralen og mange andre bygninger i byen.

Šv. Kryžiaus Bažnyčia
S. Daukanto 1

Znamenskaya Kirken

Denne kirke er bygget i 1903 og er kendt for sine smukke neo-byzantinske kupler, det er en af de mest elskede russisk-ortodokse kirker i Vilnius. Inde i kirken kan du se rigtigt mange ikoner. Ved siden af ikonerne er særlige bønner for hver helgen Kirken blev gennemgribende restaureret inde og ude i 2009

Znamenskaya
Vytauto gatvė 21

Skt. Michaels Kirken

Denne kirke blev bygget i 1913 i slutningen af zar styret i byen. Byggeriet skete som en del af det 300 års jubilæum for Romanov-dynastiet Denne specielt udseende russisk ortodokse kirke er en elsket kirke i Vilnius.

Šv. Konstantino ir Michailo Cerkvė
J. Basanavičiaus 27

Bernardiner Kirke Og Kloster

Oprindeligt stod her en trækirke fra midten af det 15. århundrede mens den nuværende store gotiske kirke med barok og renæssance tilføjelser stammer fra tidlige del af det 16. århundrede og frem.

Efter uafhængigheden blev kirken returneret til munkene og et stort restaurerings projekt igangsattes.

Se blandt andet 14 fantastiske rokoko altre samt det ældste kendte krucifiks i landet.

Bernardinų Bažnyčia ir Vienuolynas
Maironio 10
Website

Tuskulenai Mindeparken

Mellem 1944 og 1947 blev over 700 litauere, polakker og jøder henrettet og begravet på dette sted af forløberen for KGB. Stedet var, på det tidspunkt, en statsejet ejendom. I 1994 blev resterne af de henrettede opdaget og området er siden blevet omdannet til en mindepark. Komplekset omfatter herregården, den tidligere staldbygning der nu huser et kunstgalleri og “Tuskulėnai Hemmeligheder” udstilling omhandlenede stedets historie og de forbrydelser der fandt sted der under den sovjetiske besættelse. Kolumbarium (kolumbariumas)er et underjordisk gravkammer (mausoleum).

Tuskulėnų Rimties Parko Memorialinis Kompleksas
Žirmūnų 1f

Bedste museer i Vilnius

Herunder kan du se vores forslag til de bedste museum du absolut bør se i Vilnius.

Nationalt Kunstmuseum

I bygningerne der tidligere husede museet for revolutionen i den Litauiske Socialistiske Sovjetrepublik er der nu indrettet kunstmuseum hvor du kan se værker af en lang række litauiske kunstnere fra det 20 og 21 århundrede

Nacionalinė Dailės Galerija
Konstitucijos 22
Website

Vytautas Kasiulis Kunst Museum

Åbningen af dette museum faldt sammen med Litauens 2013 formandskab for Rådet for Den Europæiske Union. Museet har til huse i en fin nyklassicistisk bygning fra det starten af det 20. århundrede, dette kombinerede museum og kunstgalleri indeholder en permanent udstilling af kunstneren Vytautas Kasiulis (1918-1995) arbejder. Museet har også plads til midlertidige udstillinger og er vært for en række koncerter.

Vytauto Kasiulio Dailės Muziejus
A. Goštauto 1
Website

Kunstmuseum Taikomosios Dailės

Her i det der engang var det nordøstlige hjørne af byens forsvarsmure finder du kunstmuseum samt udstillinger af byens udvikling, møbler, malerier m.m. Der er endvidere permanente udstillinger af religiøs kunst. Midlertidige skiftende udstillinger.

Taikomosios Dailės Muziejus
Arsenalo 3a
Website

Arkæologisk Museum

I arkæologisk museums samlinger finder du en spændende samling der beskriver Litauens historie og udvikling gennem tiderne fra det 13 årh til i dag.

Archeologijos Muziejus
Arsenalo gatvė 1
Website

Vilnius billedgalleri

Beliggende i et charmerende 17. århundrede Chodkevičiai palads finder du dette pragtfulde lille museum. Nyd en stor samling af lokale malerier, tegninger og skulpturer samt et par værelser med smukke møbler der repræsenterer arbejdre fra de sidste mange hundrede år. Ud over faste udstillinger er der jævnligt midlertidige udstillinger.

Vilniaus Paveikslų Galerija
Didžioji 4
Website

Etnografisk Museum

Her kan du se tusindvis forskellige arter bløddyr, skaldyr, fisk, krybdyr, pattedyr, knogler og en stor flot samling af 716 fuglearter. Der er også et lille museum for geologi på 2 sal samt en samling af planter og urter på 1 sal

Vilniaus Universiteto Zoologijos Muziejus
M. K. Čiurlionio 21/27

Kazys Varnelis Museum

Kazys Varnelis forlod Litauen i 1949 og opnåede rigdom i Amerika. Han er ikke kun en kunstner, men en ivrig kunstsamler, og da han vendte tilbage til Litauen i 1998, bragte han sin enorme samling med sig og denne kan nu ses i dette museum.

Kazio Varnelio Muziejus
Didžioji 26
Website

Jernbanemuseum

Jernbanemuseet i Vilnius består af tre udstillingshaller der med diagrammer mv viser jernbanernes historie i Litauen. Her er masser af jernbaneteknik og har også et par modeller, børn kan lege med. Museet ligger til højre for hovedindgangen til stationen.

Lietuvos Geležinkelių Muziejus
Geležinkelio 16
Website

Kirkehistorisk museum

Museet blev grundlagt i 2005 af ærkebiskoppen af Vilnius og flyttede til den tidligere 17. århundrede St. Michaels Kirke i 2009. Her er udstillinger i to etager af malerier, litteratur og nogle fine træudskæringer fra kirker i hele landet.

Bažnytinio Paveldo Muziejus
Šv. Mykolo 9

Pengemuseum

I dette lille museum kan du se historie om verdens og litauens penge Der er masser af interaktive aktiviteter i forbindelse med udstillingerne. Selv om museet handler om penge, så tager de ikke nogen fra dig for at du kan komme inden for.

Pinigų Muziejus
Totorių 2/8

Marija & Jurgis Šlapelis Museum

Læge, lingvist, translatør og politiker Jurgis Šlapelis (1876-1941) og hans opera syngende kone Marija (1880-1977) var begge fremtrædende figurer i Litauen i slutningen af det 19. og begyndelsen af de 20 århundrede. De var specielt involveret i standardisering af det litauiske sprog. I dette museum kan du få et indblik i deres liv og arbejde.

Marijos ir Jurgio Šlapelių Muziejus
Pilies 40

Pushkin Museum

Alexander Pushkins søn, Grigorij, og hans kone, Varvara, boede i dette træhus fra 1899 indtil deres død i 1905 og 1935. Museet åbnede i 1948, viser deres møbler samt en litterær udstilling af den store russiske digters værker. Det store parkanlæg er en populær destination for familie picnics i løbet af sommeren.

Puškino Memorialinis Muziejus
Subačiaus 124
Website

Teater, Musik & Film Museum

Museet er grundlagt i 1926 som et teater museum og har herefter langsomt udvidet samlingerne til også at iomfatte afdelinger og udstillinger omkring de tre kunstarter. Se bl.a teater plakater fra det 19. århundrede og hør optagelser af berømte litauiske operasangere.

Museet har også flere midlertidige udstillinger af maleri og fotografi.

Lietuvos Teatro, Muzikos ir Kino Muziejus
Vilniaus 41
Website

Sajudis Museum

Dette er både kontor og museum for reformbevægelsen der stod i spidsen for kampen for litauiske uafhængighed mellem 1988 og 1990. I museet kan du blandt andet se masser af litauiske presseklip, flyveblade og diverse propaganda benyttet i frihedskampen.

Sąjūdžio Muziejus
Gedimino 1

Legetøjsmuseum

Dette nyligt åbnede museum retter sig mod børn og barnlige sjæle i alle aldre. Se historien om legetøj og spil fra det 12. århundrede og fremefter, museet har udstillinger med alt muligt og umuligt legetøj. Der er masser af objekter der er her for at blive rørt, leget med og sågar maltrakteret, Absolut et sted at anbefale for besøgende med børn, der måske er trætte af kirker, seværdigheder og kunstmuseer.

Žaislų Muziejus
Šiltadaržio 2
Website

Ravmuseum og galleri

Dette er ikke et officielt museum, men du kan få en indgående forklaring om farve, høst og forarbejdning af det Baltiske guld. Ganske interessant udstilling.

Gintaro Muziejus-Galerija
Šv. Mykolo 8
Website

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Litauens turistkontor

Lithuania Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

LG Vilnius

LG Vilnius Geležinkelio g. 22 Vilnius 02100 Lithuania Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Vilnius Airport

Vilnius Airport Vilniaus oro uostas Palanga Lithuania Airport website IATA: VNO ICAO: EYVI ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Vilnius International Airport Arrivals powered by Airportia Vilnius International Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Tandlæger i Vilnius

Tandlægeklinikker i Vilnius At benytte ferien for at tage en tandrejse til Vilnius er ikke noget nyt. Igennem mange år er, specielt svenskere, taget til byen for at shoppe, og mange af disse benytter lejligheden til tandlægebesøg på en af de mange billige tandklinikker der ligger i Vilnius. Priserne på tandbehandling i Litauen og Kaunas er betydeligt lavere end i Danmark og der kan være mange penge at spare, specielt på større behandlinger. Liste over populære tandlæge...

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,9075
GBP
1,1594
SEK
0,0936
NOK
0,0994
DKK
0,1338

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Vilnius
light rain
6.3 ° C
6.7 °
6 °
100 %
2.1kmh
90 %
fre
6 °
lør
8 °
søn
9 °
man
8 °
tirs
9 °

Litauen valuta, Euro

Penge i Litauen (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

Togrejser Litauen

At rejse med tog i Litauen giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem de større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her