Vaduz, der ligger langs Rhinen i Liechtensteins bjerge, er hjemsted for kun 5.100 mennesker, men er landets mest berømte samfund.

Det nævntes for første gang i manuskripter så tidligt som det 12. århundrede, men et slot blev bygget i området i det 14. århundrede, der stod, indtil det schweiziske ødelagde byen i 1499 under den Schwabiske krig.

Det er måske nok en lille hovedstad for et lille land, men der er enorme muligheder for at gå på opdagelse oppe i bjergene. Her er det væsentlige, som enhver rejse til Vaduz skal omfatte.

Få et glimt af, hvordan livet var i Vaduz i gamle dage

Hvis du ønsker øjeblikkeligt at blive transporteret tilbage gennem tiden, så tag en tur over til Mitteldorf i samfundets nordøstlige del. Dette kvarter har en række rosenhaver og traditionelle hjem, der vil få dig til at føle dig som om, du slet ikke er klædt på til lejligheden. Rose Haus, der ligger i dette område, er det mest storslåede, med tringavle, der havde sit højdepunkt i design i den sene middelalder.

For at fortsætte din rejse gennem tiden, anbefaler vi at tage over til Schloss Vadus. Dette slot ligger højt oppe over byen, og selvom du ikke ligefrem kan blive vist rundt på slottet, er der en fremragende vandresti, der vil give dig en storslået udsigt over hele området. Tag over til enden af ​​Egertastrasse og find stiens begyndelse, så du kan begynde din tur, og sørg for at have komfortable sko på!

Lichtenstein var i mange år var kendt som et sted, der ville producere souvenir frimærker til samlere, selv om denne praksis er blevet mindre populær nu, da fysisk post bliver brugt mindre. Post Museet har hver eneste nationale stempel, der er blevet udstedt siden 1912, så hvis du elsker frimærker, vil du elske dette museum.

Hvordan kan sådan et lille samfund have sådan en fantastisk restaurant?

Torkel ligger tæt ved de kongelige vinmarker og tjener også som kongelige restaurant. Med den vedbendklædte yderside, anbefaler vi at få dit måltid serveret på terrassen, så du kan nyde den fantastiske udsigt, der udfolder sig for dig. Menuen byder på lokale retter med et moderne. Vi anbefaler at bestille deres karry ret, der er gennemsyret af gedder og samosa ravioli.

For en mere afslappet miljø, hvor de har en blanding af forskellige typer af retter med en særlig schweizisk indflydelse, så sørg for at snuppe lidt mad på Cafe Wolf. Du kan spise udenfor ved cementbordene, når vejret samarbejder, og de har alt fra asiatisk til pizza på menuen.

Er du klar til at udforske alt det, Vaduz har at byde på? Dette lille samfund har masser af gammeldags charme, men du vil stadig få et glimt hist of pist af moderne raffinement, der vil få dig til at smile. Dette virkelig smukke samfund afventer bare dit besøg … er du klar til at få din tur planlagt i dag?

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Liechtensteins turistkontor

Liechtenstein Tourism Authority Städtle 39 9490 Vaduz Liechtenstein Tel: +423 239 63 63 WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Sankt Gallen, Altenrhein Airport

St Gallen Airport Switzerland Airport Website IATA: ACH ARRIVAL DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information St. Gallen Altenrhein Airport Arrivals powered by Airportia St. Gallen Altenrhein Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,9007
EUR
1,0000
SEK
0,0949
NOK
0,0985
DKK
0,1338

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Vaduz
overcast clouds
0.3 ° C
2 °
-1.1 °
93 %
2.1kmh
90 %
tors
-1 °
fre
4 °
lør
1 °
søn
4 °
man
-0 °

Liechtenstein valuta, franc

Penge i Liechtenstein (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Franc (CHF). 1 Franc = 100 centimes. Mønter i cirkulation: 5, 10 and 20 Rappen ​ 0,5, 1, 2 and 5 Franc Sedler i cirkulation: 10, 20, 50, 100, 200 and 1,000 Franc Swiss National Bank

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her