Tyskland, vores store nabo mod syd, er vel nok et af europas mest og bedst udviklede lande at rejse i med toget.

De tyske jernbaner tilbyder transport med moderne og hurtige tog der forbinder næsten alle større tyske byer med rigtigt gode togforbindelser.

Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Rejs med tog i Tyskland

De tyske statsbaner

Deutsche Bahn AG
Potsdamer Platz 2
10785 Berlin

Servicenummer 0180 6 99 66 33

Direkte togforbindelser til Tyskland

Der er flere direkte tog fra København via Rødby og via Padborg samt fra Århus via Padborg til Tyskland (Hamburg), Skal du på længere strækninger i Tyskland skal du foretage togskifte i Hamburg. Herfra er der mange direkte togforbindelser til de større byer i Tyskland som f.eks Berlin, Munchen, Dresden, Leipzig, Köln, Frankfurt am Main, Hannover og Bremen

Aktuel trafiksituation i Tyskland

DB har et website hvor du kan følge den aktuelle trafiksituation på jernbanenettet i hele Tyskland. Klik på linket efterfølgende for at se kort med alle tog og eventuelle forsinkelser, kortet åbner i nyt vindue. Klik for trafikkort

Togforbindelser i Tyskland

Togrejser i Tyskland foregår med de tyske jernbaner, DB, som har en udmærket website hvor du købe togbillet og finde togforbindelser, køreplaner og billetpriser online, websitet er på tysk og engelsk. Dele af websitet er på dansk

Rejsetid med tog til Tyskland

Rejsetiden på de bedste togforbindelser fra Århus og København til f.eks Hamburg er på cirka 5 timer

Køreplan for togrejser til Tyskland

Skal du finde togrejse til Tyskland og togtider for rejse fra Danmark til Tyskland er DB tog køreplan system ganske udmærket og let at bruge, de dækker naturligvis togtider i Tyskland men har også en ganske udmærket side der dækker togtider og togrejser i hele Europa. Dele af website er på dansk.

Du kan finde køreplans sider her

Køb togbillet, priser

Vi har fået et samarbejde med omio søgemaskine der gør at du nu kan sammenligne priser og foretage bestilling af billet til tog, bus og fly i en og samme søgemaskine, ved en søgning får du præsenteret en liste med rejsetid, pris og eventuelle skift undervejs, herefter kan du vælge den mulighed der passer dig bedst.

Togbillet til Tyskland online her

Togrejser, rabat ordninger

Der kan være rigtigt mange penge at spare ved for eksempel at købe billet i Tyskland fremfor en direkte billet fra Danmark.

Ved rejser i Tyskland inden for de enkelte delstater er det i mange tilfælde muligt at købe specielle billetter der gælder til ubegrænset rejse inden for den enkelte delstat, der kan være restriktioner f.eks i form af spærrede gyldighedsperiode mv. Generelt gælder billetterne fra klokken 09.00 til efter midnat, børn op til 14 år rejser gratis og der kan købes yderligere deltagere med store rabatter. Se dog under hver enkelt delstat omkring specifikke regler (på dansk)

Du kan rejse på delstats billetter i Slesvig-Holsten, Bayern, Brandenburg og Berlin, Baden-Württemberg, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern, Sachsen, Thüringen, Sachsen-Anhalt, Rheinland-Pfalz, Saarland

Typer af tog i Tyskland

ICE tog

ICE er et moderne fjerntog som kan køre op til 300 kilometer i timen. ICE tog kører som regel dagligt hver time eller med mindre intervaller mellem de største tyske byer samt til nogle af de europæiske storbyer. Alle ICE tog har siddepladser med høj komfort, hvoraf nogle er udstyret med stikkontakter. Det er muligt at reservere pladser med forbedret signalmodtagelse for mobiltelefoner således rejsetiden kan udnyttes som effektiv arbejdstid. I alle ICE tog er der restaurant og / eller bistro.

Interrail i Tyskland

Interrail billet er gældende til togrejser i Tyskland.  Du kan finde mere omkring Interrail rejser til Tyskland på websitet her.

Specielle tilbud

Der er som tidligere nævnt flere forskellige former for rabat billetter i forbindelse med togrejser til Tyskland, du kan finde specielle og aktuelle tilbud på de tyske jernbaner nationale website.

Rejsetips, forum om togrejser

Har du nogle gode rejsetips og erfaringer omkring togrejser som du vil dele med andre, så er du meget velkommen til at benytte formularen nedenstående til at offentliggøre dine rejsetips og / eller erfaringer. Du kan også benytte vores facebook side omkring togrejser til at debattere og stille spørgsmål om togrejser, rejsetips, rabatmuligheder og meget andet.

Tyske jernbaner på sociale medier

Facebook    -    Instagram    -    Twitter    -    Youtube

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Tysklands turistkontor

Landet strækker sig fra Østersøen ned til Alperne og grænser op til flere lande end noget andet sted i Europa, og ferier i Tyskland har noget for enhver. Bjerge og skove, søer og store floder, middelalderlandsbyer og super moderne byer, vindyrkning eller alpinsport, der er ikke det du kan opleve på forskellige destinationer i Tyskland, som der flyves til med billige flyselskaber. Det tyske folk er kendt for deres høflighed og venlighed, og at rejse...

Yderligere rejseinformationer

Største byer i Tyskland

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

Helligdage i Tyskland

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Tyskland valuta, Euro

Penge i Tyskland (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

Togrejser Tyskland

Tyskland, vores store nabo mod syd, er vel nok et af europas mest og bedst udviklede lande at rejse i med toget. De tyske jernbaner tilbyder transport med moderne og hurtige tog der forbinder næsten alle større tyske byer med rigtigt gode togforbindelser. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her