Polen er et af europas billigste lande at rejse i hvis du vil benytte dig af tog og bus.

Næsten hver eneste afkrog af Polen har en station tæt på, selv om de polske jernbaner har nedlagt en del strækninger siden murenes fald.

Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Rejs med tog i Polen

De polske statsbaner

Polskie Koleje Państwowe S.A.
Centrala
Al. Jerozolimskie 142A,
02-305 Warszawa

Hvis du skal starte en togrejse i Polen og du ankommer med offentlig transport vil det bedste være:

Direkte togforbindelser til Polen

Der er ingen direkte tog fra København til Polen, der skal i alle tilfælde foretages tog skifte undervejs. De fleste togskift er i Hamburg og Berlin. Fra Berlin er der både dag- og nat togforbindelser til større byer som f.eks Szczecin, Krakow, Poznan, Wroclaw og Warszawa.

Andre forbindelser til Polen

Der er flere færgeforbindelser til Polen. Fra Ystad med Polferries og Unity Line og fra Karlskrona med Stena Line flere gange dagligt. Kommer du med færge til Polen kan du starte din togrejse i Swinoujscie eller Gdynia.

Aktuel trafiksituation i Polen

PKP har et website hvor du kan følge den aktuelle trafiksituation på jernbanenettet i hele Polen. Klik på linket efterfølgende for at se kort med alle tog og eventuelle forsinkelser, kortet åbner i nyt vindue. Klik for trafikkort

Togforbindelser i Polen

Togrejser i Polen foregår med de Polske Statsbaner, PKP, som har en udmærket website hvor du købe togbillet og finde togforbindelser, køreplaner og billetpriser online, websitet er på polsk og engelsk.

Vigtigste stationer i Polen

Når du rejser med tog i Polen er der en række stationer hvor det er bedst at opnå forbindelser mellem de forskellige jernbanestrækninger.

Szczecin er en stor station i det nordlige Polen
Poznan er en station i det vestlige Polen
Wroclaw er en stor station i det sydlige Polen
Katowice er i det sydlige Polen
Krakow er i det sydlige Polen
Bydgoszcz er en stor station for forbindelser i det centrale Polen
Warszawa er Polens hovedstad med forbindelser til hele Polen
Gdansk / Gdynia for forbindelser i det nordøstlige Polen
Bialystok i det nordøstlige Polen

Rejsetid med tog til Polen

Rejsetiden på togforbindelser fra København til f.eks Krakow er på mellem 17 og 22 timer

Køreplan for togrejser til Polen

Skal du finde togrejse til Polen og togtider for rejse fra Danmark til Polen kan det anbefales at bruge DB tog køreplan system der dækker togtider og togrejser i hele Europa. Du kan finde DB køreplans sider her.

Køb togbillet, priser

Du kan nu bestille din togbillet til Polen online. Du skal dog være opmærksom på at det ikke er DSB du handler med, det er ekstern leverandør der i sidste ende står for salget. Det er naturligvis en kringlet måde at handle togbillet online på, men det er indtil videre den eneste måde at købe togbillet online på. Du kan købe din togbillet til Polen online her

Starter du togrejsen i Polen og du har en mobiltelefon er det smarteste at købe billet f.eks via de polske jernbaners website. Her kan du online købe og betale din togbillet og du får den så leveret på din mobil - let og elegant.  Download app fra PKP

Interrail i Polen

Interrail billet er gældende til togrejser i Polen.  Du kan finde mere omkring Interrail rejser til Polen på websitet her.

Togrejser til Polen, rabat ordninger

Ved togrejser i Polen er RailPlus kort gældende, dette kort giver dig 25% rabat på togrejser i Polen, du kan se mere om RailPlus kortet på DSB website her

Rejsetips, forum om togrejser

Har du nogle gode rejsetips og erfaringer omkring togrejser som du vil dele med andre, så er du meget velkommen til at benytte formularen nedenstående til at offentliggøre dine rejsetips og / eller erfaringer. Du kan også benytte vores facebook side omkring togrejser til at debattere og stille spørgsmål om togrejser, rejsetips, rabatmuligheder og meget andet.

Polske jernbaner på sociale medier

Facebook    -    Instagram    -    Twitter    -    Youtube

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Polens turistkontor

Polens historie er en af de mest spændende og ganske ulig nogen anden i Europa. Polen har været under keltisk, germannisk og romersk indflydelse og i de sidste 1000 år har Polen været opdelt og omformet utallige gange ind til sovjetunionens fald, hvor Polen, som vi kender det i dag, blev oprettet. Århundreders civilisationer har opdyrket og omlagt Europa til ukendelse. På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de...

Yderligere rejseinformationer

Togrejser Polen

Polen er et af europas billigste lande at rejse i hvis du vil benytte dig af tog og bus. Næsten hver eneste afkrog af Polen har en station tæt på, selv om de polske jernbaner har nedlagt en del strækninger siden murenes fald. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Polen valuta, Zloty

Penge i Polen (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Złoty (PLN). 1 złoty = 100 groszy. Mønter i cirkulation: PLN 1, 2, 5 Zloty 1, 2, 5, 10, 20 and 50 groszy Sedler i cirkulation: PLN 10, 20, 50, 100, 200 and 500 Polske pengesedler har et mærke, til hjælp for synshadicappede: PLN 10 - firkant PLN 20 - cirkel PLN 50 - diamant PLN 100 - plus tegn PLN 200 - triangel PLN 500 - Polish national bank website

Forslag til en tur Polen rundt med tog

Polen rundt med tog På kortet herunder kan du se vores forslag til store oplevelser i Polen. Du kan klikke på de enkelte byer på kortet og informationsvindue åbner med kort beskrivelse, eller du kan læse videre i artiklen for mere uddybende beskrivelser. Turbeskrivelse Dag 1 Szczecin – Wroclaw Fra Stettin går turen først gennem dele af nationalparken der ligger langs med Oderfloden, Dolna Odra Nationalpark. Toget passerer Gryfino og det store kraftværk. De mange jernbanespor ved Gryfino...

Tandlæger i Polen

Tandlægeklinikker i Polen At benytte ferien for at tage en tandrejse til Polen er ikke noget nyt. Igennem mange år er turister flokkedes til det populære ferieland. Mange af de mange besøgende bruger samtidig ferie til at få foretaget tandbehandlinger hos en af de mange velkvalificerede og billige tandklinikker i Polen. Priserne på tandbehandling i Polen er betydeligt lavere end i Danmark. Afhængig af hvilken behandling du skal have lavet er der gode penge at spare...

Rejser til Polen

De første resultater i søgemaskiner når du søger efter grunde til at besøge Polen giver dig mange gange det modsatte – grunde til ikke at besøge Polen. Lad nu være at læne dig op af den meningsdannelse.

Polen er et fantastisk land der har så meget at tilbyde næsten lige meget hvad du går efter på din ferie.

Her er noget af europas smukkeste og mest uberørte natur og du kan komme på guidede vandringer der vil give dig nogle uforglemmelige panoramaudsigter. Du vil kunne finde utallige gamle slotte og borge hvoraf mange hører til blandt verdens største og ældste af slagsene.

Vandsport, skisport, vandreture, mountain bike, natur, kultur og historie, alt pakket ind i et land med 22 store nationalparker strækkende sig fra Østersøens kyster til de mægtige Tatrabjerge, kort sagt – I Polen behøver du ikke kede dig uanset i hvilken retning dine interesser går.

Glemte vi at sige at du skal lede meget længe for at finde et folkefærd så venlige og gæstfrie som polakkerne.

Polens historie er en meget kompliceret affære, landet har så mange gange været invaderet,, flere gange udslettet fra landkortet og har set sin del af krigenes rædsler. Men en ting er sikkert, Polen rejser sig gang på gang og polakkerne er et stolt folkefærd.

Hvis du rejser til Polen for første gang er Warszawa et godt indgangspunkt. Hovedstaden er ikke bare Polens politiske centrum men også centrum for kunst og kultur. Her finder du bl.a. Filharmonia Narodowa og Operaen, som huser den årlige Mozart festival. Live-musik er i højsædet i Warszawa, hvor der næsten hver aften spilles op i diverse koncerthaller og på små lokale barer og cafeer. I den gamle bydel finder du et virvar af markeder, butikker, restauranter og cafeer og mange besøgende vender tilbage til dette område igen og igen.

Krakow var den royale hovedstad i Polen i 500 år og er et overflødighedshorn af gotisk arkitektur og arkitektur fra Renæssancen. Her kan du slentre ned ad de snoede brostensbelagte gader og drømme dig tilbage til middelalderen, hvor flere af husene og vejene blev bygget. Krakow er fuld af tårnhøje kirker og et enestående slot og her finder du flere historiske bygninger end noget andet sted på din ferie i Polen.

Rynek Glowny er Krakows sprudlende bymidte, og på den gamle markedsplads kan du finde finurlige skate lige fra smykker i rav til håndlavede træskårne legesager. Sidst men ikke mindst er det mystiske Wawel slot et besøg værd, når du rejser til Polen. Sagnene vil vide at Prins Krak besejrede en drage her, og det er lige før man er nødt til at tro på historien når man ser dette overvældende smukke slot på Wawel bakke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here