At rejse med tog i Estland giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde.

Der er gode togforbindelser mellem de større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Rejs med tog i Estland

De estiske statsbaner

Elron (AS Eesti Liinirongid)
Vabaduse pst 176
10917 Tallinn
Estland
Website

ELron er ansvarlig for trafikken inden for Estland. International trafik til Sankt Petersborg og Moskva drives og billetter sælges af de russiske statsbaner og det estiske selskab Go Travel

Hvis du skal starte en togrejse i Estland og du ankommer med offentlig transport vil det bedste være:

Direkte togforbindelser til Estland

Der er ingen direkte tog fra København til Estland, der skal i alle tilfælde foretages tog skifte undervejs. De fleste, og bedste forbindelser med togskift / færge,  er i Stockholm hvor du kan tage med færgen til Tallinn. Togforbindelser til Estland uden færge er en længere rejse der bringer dig over Hamburg, Berlin, Warszawa, Tallin og Riga eller alternativt gennem både Hviderusland og Rusland.

Andre forbindelser til Estland

Hvis du ikke ønsker at benytte dig af togforbindelser med skifte undervejs er der mulighed for at vælge en flyforbindelse til Estland, f.eks til Tallinn, og påbegynde rejse fra en station der.

Aktuel trafiksituation i Estland

ELron har et website hvor du kan følge den aktuelle trafiksituation på jernbanenettet i hele Estland. Klik på linket efterfølgende for at se kort med alle tog og eventuelle forsinkelser, kortet åbner i nyt vindue. Klik for trafikkort

Togforbindelser i Estland

Togrejser i Estland foregår med de estiske statsbaner, Elron, som har en engelsksproget website hvor du købe togbillet og finde togforbindelser, køreplaner og billetpriser online, websitet er på estisk og engelsk.

Rejsetid med tog til Estland

Rejsetiden på de bedste togforbindelser fra København til f.eks Tallinn med færge fra Stockholm er på cirka 28 timer

Køreplan for togrejser til Estland

Skal du finde togrejse til Estland og togtider for rejse fra Danmark til Estland kan det anbefales at bruge DB tog køreplan system der dækker togtider og togrejser i hele Europa. Der er naturligvis andre muligheder for at finde togtider, men vi anbefaler DB køreplanlægger som vi syntes er den mest komplette og mest brugervenlige. Du kan finde DB køreplans sider her.

Køb togbillet, priser

Du kan se priser på togbilletter i Estland online på Elron website

Interrail i Estland

Estland er ikke med i Interrail samarbejdet.  Du kan se hvilke lande der deltager i Interrail samarbejdet på websitet her.

Togrejser til Estland, rabat ordninger

Der er forskellige rabatordninger, både faste rabatter og diverse tiltag med begrænset gyldighed. På Elron website er der opdateret med aktuelle tilbud. Se mere om rabatter ved togrejser i Estland på website her

Rejsetips, forum om togrejser

Har du nogle gode rejsetips og erfaringer omkring togrejser som du vil dele med andre, så er du meget velkommen til at benytte formularen nedenstående til at offentliggøre dine rejsetips og / eller erfaringer. Du kan også benytte vores facebook side omkring togrejser til at debattere og stille spørgsmål om togrejser, rejsetips, rabatmuligheder og meget andet.

Estiske jernbaner på sociale medier

Facebook    -    Instagram    -    Twitter    -    Youtube

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Estlands turistkontor

Estonia Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Yderligere rejseinformationer

Togrejser Estland

At rejse med tog i Estland giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem de større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Estland valuta, Euro

Penge i Estland (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

Rejser til Estland

Hvis du altid har ønsket dig at gå på opdagelse i Estland, er det nu, du skal få dine drømme til at gå i opfyldelse. Den historie, du vil opleve på gaderne i landets byer er meget unik.

Det er en blanding af kommunistisk indflydelse fra Sovjetunionen og en slags middelalderlig atmosfære, der virkelig gør den til noget helt særligt. Når du træder ud på et offentligt torv noget sted i dette land, vil det føles som om, du træder tilbage gennem tiderne.

Estland er måske nok kendt for sit rustikke kulinariske udvalg og billig kaffe, men du må heller ikke glemme de strande, du også kan fornøje dig med. Du kan solbade, hvis du har lyst, men fra tid til anden vil det blæse op og give dig de perfekte betingelser for windsurfing. Lej noget udstyr og nyd vejret på en varm dag, så vil du more dig helt fantastisk.

Estlands kultur er fyldt med folklore, hvilket gør et besøg til hvilken som helst by til en unik oplevelse. I årenes løb har de været besat af Tyskland, Rusland og Sverige, og dette har medført en vis grad af kulturel alsidighed, der gør dette land meget farverigt. Uanset om du bare går ned ad gaden for at finde noget unikt, eller om du gerne vil besøge så mange af Estlands 1500 øer som muligt, er traditionerne bevaret, så du kan nyde dem.

Og her er det allerbedste ved at besøge Estland: uanset hvilken by, du bestemmer dig til at besøge hvor som helst i landet, er den kun en kort dagstur væk. Fra skovene til de urbane landskaber, er der altid noget fantastisk at se her.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here