Tiree er den mest vest liggende ø i de indre Hebrider. Den lavtliggende ø befinder sig sydvest for Coll og har masser af solskin og vind, hvilket gør, at det er det perfekte sted at windsurfe.

Øen har været beboet siden det 1. århundrede og et af de mest bemærkelsesværdige besøgssteder er derfor Dun Mor ved nordkysten: en broch fra jernalderen.

Hynish-landsbyen er fyldt med gæstfrie mennesker

Jorden på Tiree er flad og fyldt med smørblomster om foråret, men alligevel arbejdes der meget på den. Dette kan især ses i Hynish. Landsbyen blev bygget i det 19. århundrede, for at støtte arbejderne som på det tidspunkt var i gang med at bygge Skerryvore-fyrtårnet. Fyrtårnet befinder sig 10 mil fra kysten og byder på et interessant museum. Det er muligt at klatre til fyrtårnets top, hvor man kan se de gamle kommunikationssystemer.

Havet omkring Tiree byder på fantastiske bølger, hvilket gør at øen kan opfylde alle dine vandsports ønsker. Den nordvestlige del af øen er hjemsted for Wild Diamond Watersports som tilbyder timer i kitesurfing, windsurfing, og sandyachting, så du kan udnytte de solrige vindstød til fulde. Hvis du er mere interesseret i paddleboarding er der også mulighed for det.

Få et indblik i Tirees historie mens du er her

Der findes kun omkring 38.000 efterkommere af øens oprindelige nybyggere og hele deres historie udstilles på An Ioldhlann. Dette lille museum har fokus på øens genealogi, så husk at tage læsebrillerne med så du ordentligt kan fordybe dig i øens historie. Personalet står klar til at besvare eventuelle spørgsmål. Udover fakta om Tirees befolkning byder museet også på billeder af livet på øen samt en række sange som handler om øens historie.

Mens du er på opdagelse bør du afsætte tid til at besøge det hebridske machair, hvilket var grunden til at øen i det hele taget blev bosat. Færre end 1.000 mennesker bor på Tiree og mange af dem dyrker jorden ligesom deres forfædre gjorde det. Der er masser af plettede huse på øen og hvis du går en tur igennem vildblomstsmarkerne eller langs stranden vil du uden tvivl nyde hvert øjeblik.

Godt nok er Tiree en lille ø som mest byder på et rustikt indblik i den skotske livsstil, men den byder alligevel på et væld af interessante udforskningsmuligheder.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Storbritanniens turistkontor

Great Britain Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

GBP - Britiske pund
EUR
0,8510
USD
0,7598
DKK
0,1139
SEK
0,0808
NOK
0,0864

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Storbritannien valuta, Pound

Penge i Storbritannien (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Pound (GBP). 1 Pound = 100 pence. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20 and 50 pence £1, £2 Sedler i cirkulation: £5, £10, £20 and £50 Bank of England

Togrejser Storbritannien

At rejse med tog i Storbritannien giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her