Rejser til Tartu

Hvis du nogensinde har planlagt en tur til Estland, så har du forhåbentligt inkluderet Tartu i dine planer. Hvis ikke, eller hvis du er i gang med at planlægge turen, så er der godt i vente!

Nogle af de mest fantastiske historiske bygninger som har haft betydelig indflydelse på byen befinder sig i Tartu, såsom Skt. Johns Kirke som blev opført i træ i det 12. århundrede. Dengang var religion ikke udbredt i regionen, så opførelsen af kirken var noget helt specielt.

Alle elsker legetøj (i hvert fald en lille smule)

En af højdepunkterne ved en ferie i Tartu er Legetøjsmuseet s om er populært både blandt de yngre og ældre generationer. Det er det perfekte sted at besøge når vejret ikke vil samarbejde. Museet befinder sig i en af byens ældste bygninger og på udstillingen findes alt fra legetøjssoldater til modeltog.

Hvis du har brug for at få fyldt din dagsplan, så bør du besøge Estlands Sportsmuseum for lidt ekstra underholdning. Her kan du se en masse fotografier som dokumenterer landets succes i de Olympiske Lege, især i vægtløftning. Intet kan slå udstillingen af medaljer som landets atleter har vundet!

En af de bedste oplevelser du kan udsætte dig selv for i Tartu er et besøg til Tartu Kunstmuseum, hvor du sikkert vil undre dig over om der mon er nogen der har puttet noget i din kaffe. Museet er bygget skævt og formålet med det er at udstille nogle af de bedste moderne kunstværker i utraditionelle omgivelser. Udstillingerne er kun åbne fra onsdag til søndag og det koster en smule at få adgang. Der findes ikke en mere unik bygning i hele Tartu!

Hvad gør man med det hemmelige politi?

Da landet blev selvstændigt faldt visse nationaliserede bygninger lige pludselig i regeringens besiddelse. En af disse bygninger var KGBs hjemsted og blev derfor lavet om til et museum som siden er blevet restaureret for at udstille forhørscentrets bloddryppende historie. Man kan se kældercellerne, føle frygten i væggene, og i sidste ende føle sig meget taknemmelig for at man har mulighed for at forlade bygningen til sidst.

På et eller andet tidspunkt under dit besøg i Tartu vil du sikkert befinde dig i Raekoja Plats for at samles med byens indbyggere. Hovedtorvet er fyldt med fantastiske bygninger og udsøgt mad. Når solen skinner om sommeren er det dejligt at nyde en middag udenfor på dette torv som tilbyder sælgervogne, små caféer, og en god kop kaffe

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Estlands turistkontor

Estonia Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

EL Tartu

EL Tartu Station 50409 Tartu Estonia Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Tartu Airport

Tartu Airport Tartu lennujaam Tartu Estonia Airport website IATA: TAY ICAO: EETU ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Tartu Airport Arrivals powered by Airportia Tartu Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,8929
GBP
1,1751
SEK
0,0950
NOK
0,1015
DKK
0,1338

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Tartu
scattered clouds
11.5 ° C
12.2 °
11 °
71 %
6.2kmh
36 %
fre
12 °
lør
13 °
søn
15 °
man
17 °
tirs
19 °

Togrejser Estland

At rejse med tog i Estland giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem de større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Helligdage i Estland

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Hvad er klokken i Estland ?

Hvad er klokken i Estland nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Tallinn, Estland. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

Største byer i Estland

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

Estland valuta, Euro

Penge i Estland (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her