Rejser til Tallinn

Hvis du har planer om at besøge Estland, så bliver du nødt til at besøge Tallinn. Byen ligger på den finske golfkyst og den gamle bydel er på UNESCO Verdensarvslisten.

Selv om det er middelalder der præger Tallinn anses byen, sjovt nok, for at være en af de mest digitaliserede byer i verden.

Estisk Open Air Museum

Når du har udforsket den gamle bydel bør du tage en tur vestpå for at udforske Tallinns Open Air museum. Her bevares vigtige dele af den estiske landbrugskultur. Du vil for eksempel kunne besøge en gård fra det 18. århundrede. Derudover kan du besøge en vandmølle, et kapel, en gammel stensauna, og adskillige andre interessante bygninger.

Sankt Olafs Kirke

Det menes, at denne kirke var den højeste bygning i verden i næsten 100 år fra starten af midten af det 16. århundrede. Kirken blev bygget i det 13. århundrede og har været alt fra katolsk til luthersk og baptist. Den er stadig i brug nu til dags, og den har meget travlt, så hvis du gerne vil på besøg bør du ringe i forvejen og bestille en rundvisning. Kirketårnet blev brugt af KGB indtil 1991.

Bymurene

Bymurene byder på midlertidige haveudstillinger og vandrestier. Da de for det mest er uberørte byder de på enestående udforskningsmuligheder. Mange af murenes porte bruges stadig i dag og tårnene byder på en fantastisk udsigt over området. Sørg for at udforske murene ordentligt så du finder alle de skjulte perler området har at byde på.

Tallinn har haft både medgang og modgang igennem historien, men nu til dags er det en smuk by med en masse unikke oplevelser for hele familien. Start med at planlægge din tur nu, så du kan snarest muligt kan skabe minder som vil vare resten af livet.

Seværdigheder i Tallinn

Den danske konges have

Dette område i Tallinn er hvor Dannebrog siges at være faldet ned fra himlen i 1219. Ligger på adressen Lühike jalg 9a, Tallinn

Rådhustorvet i Tallinn

Rådhustorvet har altid været møde- og markedsplads så det er vel en god start at begynde sin tur i Tallinn her i byens centrum. Masser af koncerter og udendørs servering i sommerperioden.

“L markerer stedet” Kig efter de 2 sten der viser bogstavet L i hjørnet af rådhustorvet nærmest Raeapteek. Dette L markerer en af de mere bizarre historier fra middelalder Tallinn.

Det gamle rådhus

Tallinns rådhus er det bedst bevarede middelalder rådhus i Nordeuropa. Rådhuset menes at have stået på pladsen siden 1322. I 1404 var rådhuset ombygget hvor facaden som den ses i dag stammer fra. Vejrhanen på toppen af tårnet er udformet som byvagten Vana Toomas (gamle Tomas).

Sankt Olavkirken

Sankt Olavkirken er Tallinns største middelalder bygningsværk og det er den bedst kendte af alle Tallinns kirker.

Rådhusapoteket, verdens ældste apotek

Rådhusapoteket er verdens ældste fungerende apotek , her har været apotek uafbrudt siden 1422.

Sankt Katarina kloster

Skt Katarina, dominikaner kloster er opført i slutningen af 1200 tallet, munkene kom dengang hovedsageligt fra dominikaner klosteret i Ribe. Klosteret nedbrændte under reformationen i 1524. I dag er kun en mindre del af klosteret bevaret.

Katarinagaden

Katarinagaden tidligere kaldet munkegangen starter ved indgangsporten i Vene gaden og går så langs med dominikanerklosteret Katarinakloster hvor den slutter ved indgangsporten Müürivahe 33. Katarinagaden er et af de fremmeste eksempler på middelalder Tallinn og det er den gade der er allermest populær blandt turister

Bymuren med forsvarstårnene.

Muren omkring Tallinn var den stærkeste i 1500 tallets nordlige Europa, 1,8 kilometer af bymuren har overlevet til i dag. I middelalderen var muren 3 meter bred , 16 meter høj og 4 kilometer lang.

Kiek in de Kök, forsvarstårnet

Tårnet er 38 meter højt og der er i dag indrettet museum. På den øverste etage er der indrettet en café der byder på en fantastisk udsigt ud over Tallinn’s gamle bydel.

Aleksander Nevsky katedralen

Aleksander Nevsky katedralen er en stor og rigt dekoreret ortodoks kirke opført i en historisk blandet stil. Kirken stod færdig i 1900 på den tid hvor Estland hørte ind under det russiske zar rige.

Romersk Katolske Skt Peter & Paul katedral

Romersk Katolske Skt Peter & Paul katedral, Peeter-Pauli kirken i Tallinn er opført i 1844 oven på murene af et middelalder kloster.

Tallinns synagoge

Den nuværende synagoge er et skattet bygningsværk i Tallinn der kombinerer den moderne arkitektur med en traditionel synagoge arkitektur.

Helligåndskirken med Berndt Notkes alterskab

På facaden ser du uret der stammer fra 1600 tallet og som udover at vise tiden korrekt, også viser hvor dygtige håndværkere man var i 1600 tallet.

Frihedstorvet

Frihedstorvet er Tallinns hovedtorv. På sejrsdagen 2009, den 23 juni indviedes her mindesmærket for frihedskrigen.

Musikskulpturen Cromatico

Cromatico er en betonskulptur i Tallinns festivalpark med mange åbninger og rum i forskellige størrelser, disse åbninger kan lige tangenter på et piano.

Brudte linier, Estonia mindesmærke

Mindesmærket “Brudte linier” opsattes på bastionen i Tallinn til minde om ofrene for færgen Estonias forlis den 28 september 1994.

Russalka monumentet

Russalka er et monument der er fra 1902 lavet af Amandus Adamson til minde om de der forliste om bord på flådefartøjet Russalka i den Botniske bugt.

Friedrich Reinhold Kreutzwalds monument

F. R. Kreutzwalds monumentet i Tallinn, Kadriorgparken, er det største af de mange monumenter der findes til denne store forfatters ære.

Toompea slottet (Parlamentet)

En træfæstning bygget på Toompea engang i 10. eller 11. århundrede var det der senere blev Tallinn. Træfæstningen erstattede man med en stenbygning i 1227 – 1229, denne bygning udviklede sig til dagens Toompea slot. Slottet har altid fungeret som magtens centrum for alle der har styret Estland. I dag er holder Estlands parlament til i bygningen.

Tallinn bymuseum

Beliggende i en smuk bygning fra 14. århundrede. Dette museum med store udstillinger giver godt indblik i Tallinns historie fra de første bosættelser op til revolution og uafhængighed i 1991.

Tallinn domkirke, Mariakirken

Danmark okkuperede Tallinn i 1219, og kort tid efter byggede man det som var den første kirke på stedet. I 1229 kom en gruppe danske dominikanermunker fra klosteret i Ribe til Tallinn for at etablere et kloster. De startede arbejdet med at erstatte den eksisterende trækirke med kirken som i dag står som Mariakirken. Klosteret munkene etablerede blev raseret i 1233 under konflikten mellem danskere og lokale. I denne proces blev kirken gjort til katedral og viet til jomfru Maria.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Estlands turistkontor

Estonia Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

EL Tallinn

EL Tallinn Balti jaam 10149 Tallinn Estonia Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Tallinn Airport Lennart Meri

Lennart Meri Tallinn Airport Lennart Meri Tallinna lennujaam Tallinn Estonia Airport website IATA: TLL ICAO: EETN ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Tallinn Lennart Meri Airport Arrivals powered by Airportia Tallinn Lennart Meri Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,8929
GBP
1,1751
SEK
0,0950
NOK
0,1015
DKK
0,1338

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Tallinn
clear sky
3.4 ° C
5 °
0.6 °
76 %
4.1kmh
1 %
ons
9 °
tors
5 °
fre
4 °
lør
4 °
søn
6 °

Hvad er klokken i Estland ?

Hvad er klokken i Estland nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Tallinn, Estland. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

Estland valuta, Euro

Penge i Estland (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

Togrejser Estland

At rejse med tog i Estland giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem de større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Helligdage i Estland

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Største byer i Estland

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her