Sumburgh ligger i den sydlige del af Shetlandsøerne, hvilket ligger i en subarktisk øgruppe som udgør en del af opdelingen mellem Atlanterhavet og Nordsøen. Øerne byder på lave kystlinjer, masser af bakker, og hele tre naturreservater, så der er masser at udforske. Det er et af de få steder hvor man kan se sjældne blomster såsom østersplanten og det shetlandske museøre.

Derudover byder øgruppen på flere end 5.000 forskellige arkæologiske udgravninger. Er du i gang med at planlægge et besøg til Sumburgh og Shetlandsøerne? Så læs videre for at finde ud af, hvilke udforskningsmuligheder øgruppen har at byde på!

Vikingesalens ruiner er utroligt interessante!

Det er sjældent, at man finder gamle ruiner som er så naturligt udseende, at de nærmest kunne ligge i ens baghave, men det er lige præcis hvad Vikingesalens ruiner er. Her kan du udforske en af de ældste ruiner på de britiske øer: ruinerne er nemlig fra 2500 f.Kr. Området byder på beskyttende mure og små ovale hjem fra bronzealderen, samt symbolsten som giver et indblik i hvordan livet var dengang. Det er kun muligt at se ruinerne fra april til september, så planlæg dit besøg på forhånd.

Der er flere end 100 forskellige øer at udforske i den shetlandske øgruppe. Heraf bør du tage dig tid til at besøge Scalloway Museum, hvor du kan få et indblik i hvordan det var at være i live for hundredevis af år siden. Museet er udstyret med en restaurant, hvor du kan lære lidt om områdets fiskeindustri. Det er et lille museum, men helt klart besøget værd.

På udkig efter muligheden for en dagstur?

Hvis du planlægger at flyve til Sumburgh vil du højst sandsynligt være på udkig efter inspiration til en underholdende dagstur – især hvis du tager hele familien med. I dette tilfælde kan du for eksempel besøge Michaelswood: et rørende mindesmærke for en ung mand som døde alt for tidligt. Skoven blev plantet af hans forældre og byder på masser af børnevenlige aktiviteter. Her kan man for eksempel finde små stier med naturpåskønnende citater. Børnene vil uden tvivl nyde alle skovens forskellige sidde- og legeområder og de voksne kan gå og kigge på de fine, små statuer.

Sidst men ikke mindst bør du tage en tur til Noss National Nature Reserve, hvor du kan se lidt af det klassiske Skotland man altid ser på billeder. Reservatet byder på betagende solopgange, interessante tidepools, og ti tusindevis havfugle. Kort sagt: fantastiske udsigter. Hvis der er mulighed for det bør du tage en tur ud på vandet og se på søpapegøjerne. Medbring behagelige sko, så du kan gå en tur langs den 5 mil lange kystlinje.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Storbritanniens turistkontor

Great Britain Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

GBP - Britiske pund
EUR
0,8510
USD
0,7598
DKK
0,1139
SEK
0,0808
NOK
0,0864

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Togrejser Storbritannien

At rejse med tog i Storbritannien giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Storbritannien valuta, Pound

Penge i Storbritannien (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Pound (GBP). 1 Pound = 100 pence. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20 and 50 pence £1, £2 Sedler i cirkulation: £5, £10, £20 and £50 Bank of England

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her