Stornoway, som er beliggende på Isle of Lewis, er det største samfund på de vestlige øer og en af de største byer i det skotske højland. Den moderne by er efter sigende blevet grundlagt af vikinger i det 9. århundrede og den blev vigtig, fordi havnen har naturlige sheltere, der gør den let tilgængelig og sikker.

Den var privat i mange år, indtil William Lever købte den og ikke havde råd til at beholde den. Den blev givet til byens folk og en forvaltning fortsætter med at bestyre kommunen til fordel for folket. Selvom mange kommer for at se Stornoway fordi de er del af en fiskeriflåde, gemmer din rejse til Isle of Lewis også på eventyr.

Mange begynder deres rejse på Lewis Castle

Lewis Castle er bygget i et ny-gotisk tema og står majestætisk som et testamente til anstrengelserne af at vende dette samfund til et indbringende sted. Dette slot blev bygget i det 19. århundrede og blev landsted for Sir James Mathesons, som havde købt hele øen et par år tidligere. Slottet blev brugt som base for en skibseskadre i 2. verdenskrig og et lille detachement af fly benyttede også grunden. Grunden er smuk og slottet er nu et museum og kulturelt center.

Mange besøger også Lewis’s mindesmærke fra krigen på deres rejse til slottet. Dette store mindesmærke blev bygget på det højeste sted i Stornoway og, lige et sjovt faktum, tårnet er endda synligt fra rummet. Det blev færdiggjort i 1924 og dedikeret til de mænd fra Isle of Lewis, der mistede livet i kamp i 1. verdenskrig.

Oplev byens liv

Når du vil se hvordan det er at leve i Stornoway, er Lanntair Art Center stedet du skal besøge. Det er en moderne bygning der har et kunstgalleri, en restaurant, en biograf og et teater. Der afholdes flere begivenheder her i løbet af året, og galleriet skifter jævnligt udstillinger. Hvis du leder efter en god informationskilde til at afrunde dine specifikke planer i denne by, er det here det skal gøres.

Når det kommer til at spise i Stornoway, skal du planlægge at opleve Digby Chick mindst en gang. Det er en moderne restaurant der har lidt bistro over sig, og du vil opleve lokale og friske maritime retter sammen med nogle få traditionelle retter. Du bør bestille deres kuller med kartofler til frokost og så komme tilbage senere og opleve aftenens gourmetforvandling og bestille grillet jomfruhummer. De har en tre-retters menu der koster mindre end tyve pund den første time af aftenen.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Storbritanniens turistkontor

Great Britain Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

GBP - Britiske pund
EUR
0,8510
USD
0,7598
DKK
0,1139
SEK
0,0808
NOK
0,0864

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Stornoway
shower rain
4 ° C
4 °
3.9 °
69 %
7.2kmh
20 %
ons
4 °
tors
5 °
fre
5 °
lør
5 °
søn
7 °

Storbritannien valuta, Pound

Penge i Storbritannien (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Pound (GBP). 1 Pound = 100 pence. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20 and 50 pence £1, £2 Sedler i cirkulation: £5, £10, £20 and £50 Bank of England

Togrejser Storbritannien

At rejse med tog i Storbritannien giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her