Skellefteå er et lille samfund i Sverige, der giver besøgende chancen til at få alletiders eventyr. Det er en by, hvor minedriften altid har været den vigtigste industri, hvilket er grunden til, at den bærer tilnavnet “Guldstaden”.

Det menes, at folk har været bosat i området i over 1000 år, men den moderne by daterer tilbage til omkring 1845. En af de gamle kirkebyer dominerer denne by med 392 træhuse til hjælp for folk, der har brug for et sted at bo.

Selvom du ikke behøver at bo i et gammelt kirkehus, har du alligevel chancen til at se mange vidunderlige ting, mens du besøger Skellefteå

Gå en dejlig tur og mor dig godt!

Fra bymidten skal du planlægge at tage en dejlig lille spadseretur langs åen mod vest. Inden længe kommer du til Nordana Park, som er et vidunderligt velbevaret historisk område, der huser nogle af byens fineste skatte. Der er flere gamle boliger og nogle få små håndværkerbutikker, men højdepunktet på din spadseretur hertil vil helt sikkert være Skellefteå Museum. Du vil finde flere udstillinger, der skitserer byens historie og vil give dig en afslappende og hyggelig eftermiddag.

Find vej over til Skellefteå Landsforsamling Kyrka for en chance til at se ikonet for denne by. Den nuværende kirke daterer tilbage til 1800, men kirken selv blev oprindeligt bygget i år 1507. Inden i kirken vil du finde en Madonna af træ, der menes at være skåret i 1400-tallet. Der er en tiende-lagerbygning ved siden af kirken, der blev bygget i 1674.

Afslut dit eventyr med et besøg på Bergrum Boliden, som ligger blot et kort smut fra Skellefteå. Det er et museum, der fokuserer på den guldminedrift, der gjorde området prominent og er en fantastisk måde at lære den lokale kultur at kende på. Udstillingerne om geologi og minedrift gør virkelig turen dertil umagen værd!

Er du blevet sulten efter din gåtur?

Hvis du har vandret rundt langs vandet, har du uden tvivl set den lille bitte ø, der kaldes Kyrkholmen. Tag gangbroen over til øen, så vil du opdage en lille cafe, der har samme navn som øen. Den ligger i en vidunderlig gammel bygning, og det kan helt sikkert anbefales at bestille vafler og kaffe. Du kan også godt få et stykke smørrebrød, hvis du hellere vil det.

For endnu et tjekket sted, er Kaffein meget billigt for en aften i byen. Du kan bestille en øl, få dig en enorm tallerken pasta, som du skal have langt til bunden for at gøre færdig, og du kan nyde levende musik et par aftener om ugen.

Skellefteå tilbyder den besøgende et enestående glimt af, hvordan livet er for lokalbefolkningen, hvilket helt sikkert gør det værd at tage turen hertil.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Sveriges turistkontor

Sweden Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

SJ Skellefteå

SJ Skellefteå Skellefteå Sweden Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Skellefteå Airport

Skellefteå Airport   Sweden Airport Website IATA: SFT ARRIVAL DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Skelleftea Airport Arrivals powered by Airportia Skelleftea Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

SEK - Svenske kroner
EUR
10,5413
GBP
12,4904
DKK
1,4109
NOK
1,0381

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Skellefteå
overcast clouds
1.4 ° C
1.7 °
1 °
80 %
3.6kmh
100 %
tors
2 °
fre
1 °
lør
0 °
søn
-2 °
man
-4 °

Sverige valuta, Krone

Penge i Sverige (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Krone (SEK). 1 Krone = 100 Øre. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5 and 10 Kroner Sedler i cirkulation: 20, 50, 100, 200, 500 and 1000 kroner Swedish National Bank

Togrejser Sverige

At rejse med tog i Sverige giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her