Med en baggrund af sneklædte bjerge, er denne bys fredsommelighed kombineret med dens historiske natur, udgangspunkt for et utroligt besøg.

Det er en af landets ældste byer og bynavnet kunne findes på mønter dateret helt tilbage til det andet århundrede f.Kr. Om oprindelsen af denne by daterer endnu længere tilbage vides ikke, alligevel er det nok en af de ældste byer på planeten. Med rødder i oldtiden, er der nogle fantastiske seværdigheder at se rundt omkring i samfundet, hvilket gør den til det perfekte sted til eventyr.

Planlægger du at besøge Shkoder i nærmeste fremtid? Hvis du gør, er der her nogle muligheder du kan inkludere i din rejse, så du kan have en fantastisk tid under dit besøg i denne albanske juvel.

Tag nogle behagelige sko på og gå på opdagelse!

Dit første stop i Shkoder burde være Mes broen. Dette kunstværk er bygget i det 18. århundrede af en lokal pasha og den strækker sig over hele Kir floden. Den er mere end 100 meter lang og en af de største osmanniske broer der stadig eksisterer i regionen. Den blev bygget til at være en del af vejen der førte op til Kir Valley, hvor dit næste stop burde være.

Kirs fjeldkløft har nogle betagende klippeskrænter at udforske, som er meget dramatiske af natur. Når det er sæson for det, flugter grønt løv langs klippernes sider og dykker ned i floden nedenfor. Det er den perfekte mulighed for at komme ud og vandre, og der er nogle steder langs floden der er lavvandet nok til at vade i eller tage en hurtig svømmetur.

Mens du udforsker det udendørs, vil du også ønske at tage en tur forbi Rozafa Castle, der ligger over 100 meter over havets overflade. Der er udsigt ud over floderne Drin og Bojana, og var en fæstning for stedet siden 167 f.Kr. da romerne erobrede området fra den illyriske befolkning. Gennem tiden blev forstærkninger bygget op og mange af dem er blevet bevaret, hvilket giver hele området en ægte venetiansk smag.

De bygninger og ruiner du vil finde ved Rozafa Castle, er en del af en overordnet arkæologisk park i Shkoder, hvor man nemt kan bruge en hel vidunderlig dag på at udforske. Der er efterlevn af en kirke, flere slotsmure at udforske og terrænet er grønt og vidtstrakt.

Der er også mange religiøse seværdigheder at nyde i Shkoder 

Shkoder Cathedral er ikke et ældgammelt arkæologisk kunstværk, men det er en af de smukkeste katedraler i regionen. Den er dedikeret til Saint Stephen, der var den første skytshelgen i byen og ligger begravet i Rozafa Castle. Beslutningen om at bygge den første kirke kom i 1851, og den første kuppel, som var bygget af træ, faldt faktisk af kirken kun 35 år senere. Den blev fuldt restaureret i starten af 1900-tallet, men et jordskælv ved en belejring i 1913 krævede en anden genopbygning.

Det endelige resultat er en smuk moderne katedral der har lidt osmannisk fra det 18. århundrede over sig, hvilket gør den til en virkelig unik bygning. Den blev faktisk lukket i 1967 og åbnede ikke igen før 1990.

Drisht Castle er også et godt sted at besøge når du besøger religiøse seværdigheder, og dens fæstning daterer tilbage til det 13. århundrede, selvom ruiner fra det 9. århundrede stadig er at finde på stedet. Du kan finde 11 hus blandt ruinerne, som du kan udforske, og udsigten er helt utrolig på dette sted.

Et sidste stop ved Ebu Beker moskeen med dens skinnende tårne, gør den til en majestætisk seværdighed. Det er en historisk vigtig by, da mange islamiske teologer og deciple er kommet her for at lære mere om deres tro gennem årene. Den bruges stadig til bøn og tilbedelse, så planlæg dit besøg efter det og vær opmærksom på lokale skikke.

En smuk dag i Shkoder, fortjener en dag ved søen

Shkoder søen er en største sø på Balkans halvø. Det er her alle flygter til på en varm dag og det burde du også gøre! Det er på grænsen af Albanien og Montenegro, og søens størrelse kan variere med over 60 kvadratmil afhængigt af sæsonen. Den er fyldt med flodvand, der efterhånden løber ud i Adriaterhavet.

Hvis du tager ud på vandet, ønsker du måske at aflægge besøg på øen Beska, som ligger på den montenegriske side af søen. Der er to små kirker bygget på øen, og den ældste, St. George kirken, blev bygget i slutningen af det 14. århundrede. De gamle stenmure er simpelthen smukke at se på mod bredden og solnedgange fra øen er magiske!

Du kan også udforske Grmozur fortet mens du er ude på søen, men igen er det på den montegenriske side, så planlæg om du vil besøge det. Ruinerne står stadig majestætiske og stærke, helt ud mod bølgerne, og udtrykker en besked om styrke der er blevet fortalt til alle der set det gennem historien.

Hvis du ikke vil rejse over til den montenegriske side, er der adskillige muligheder for fuglekiggeri du kan nyde fra de albanske bredder. Hjemsteder for hejrer og måger er der rigeligt af, ligesom nogle af de sidste pelikaner der kan findes i Europa. Der er 270 fuglearter i alt, der kalder søen for deres hjem.

Dette smukke albanske samfund har det hele. Det er tæt på havet, på bredden af en smuk sø, og har dybe og sikre rødder i historien. Hvis du elsker at udforske og ønsker eventyr på din næste rejse, så er dette byen hvor du kan opfylde den drøm! Shkoder venter på at byde dig velkommen med åbne arme.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Albaniens turistkontor

Albania Tourism Authority Str. "Sermedin Said Toptani" Tiranë, Albania Tel: +355 (04) 2 273 778 Green number: 0800 13 13 Email: info@akt.gov.al Web: www.albania.al FACEBOOK TWITTER YOUTUBE

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

HSH Shkoder

HSH Shkoder Stacioni Trenit Shkoder Albania Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,9113
GBP
1,1203
DKK
0,1339
SEK
0,0920
NOK
0,0998

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Shkoder
clear sky
20 ° C
20 °
20 °
49 %
1kmh
0 %
tirs
30 °
ons
28 °
tors
26 °
fre
25 °
lør
25 °

Yderligere rejseinformationer

Togrejser Albanien

At rejse med tog i Albanien er en anderledes måde at opleve denne upcoming turist destination på. Forvent ikke den store luksus og forvent ikke højhastighedstog, men forvent en uforglemmelig oplevelse.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her