Selve byen og området omkring Slesvig har utallige seværdigheder. Det er en by der er rig på kunst- og kulturskatte. Byen var hjemsted for de rige hertuger af huset Gottorp, der har aner dybt ind i det danske kongehus og den russiske tsarfamilie.

Det var hertug Friedrich, der i 1523 kunne bestige tronen som Frederik den første af Danmark. Fra Gottorp slot blev også det nuværende Sønderjylland det daværende Nordslesvig styret gennem mange årtier. I det kæmpemæssige slotsanlæg finder man i dag adskillige museer samlet i en flot helhed.

Det levende lokalmiljø giver mulighed for at tage på udflugt i landskabet og til seværdighederne omkring. Slesvig har dog andet at byde på end fascinerende kulturmindesmærker og museer, fx hyggelige pladser, gader og stræder, hvor man kan gå tur og slappe af. Schleswig er også en god shopping by som du kan se i video fra byens turistorganisation.

Slesvig er en af de ældste byer i Østersø-området. Allerede i år 804 blev bopladsen Sliesthorp nævnt i de frankiske rigsannaler. Bopladsen ved Slien, også kendt under navnet Hedeby (på tysk Haithabu) udviklede sig i vikingetiden til en blomstrende handelsmetropol.

Vikingemuseet Haithabu viser at vikingerne ikke kun var krigere, men også håndværkere og handelsfolk.  Her kan man se smykker, legetøj, klædningsstykker, værktøj og sågar et rekonstrueret vikingeskib. Om sommeren kan man komme til museet med båd, som regelmæssigt sejler fra byhavnen.

Vikingefans bør besøge Vikingedagene i Slesvig, der siden 1986 har fundet sted hver anden sommer.

Det kendte Hedeby blev ødelagt ved et overfald i 1066. Men på den anden side af Sliens bred opstod den nye by Slesvig. Indtil det 13. århundrede videreførte Slesvig Hedebys rolle som handels- og havnemetropol.

Domkirken Skt. Peters Kirke i Slesvigs gamle bydel er vel nok byens imponerende bygningsværk fra middelalderen. Da Valdemar den Unge den 24. juni i 1218 blev kronet til dansk konge i domkirken, indfandt alle, der dengang havde navn og rang i Nordeuropa, sig i byen ved Slien. I domkirkens skygge har der dog også fundet mere dunkle begivenheder sted, som da medlemmer af et købmandsgilde fra Slesvig i 1134 dræbte den danske konge. Og det med god grund som de mente, for kong Niels var medansvarlig for mordet på den populære slesvigske statholder Knud Lavard.

Slesvigs vartegn er ikke kun godt historiestof, men også meget seværdigt. Højdepunktet ved et besøg i domkirken er Bordesholm-altertavlen af Hans Brüggemann, et mesterværk inden for europæisk træskærerkunst, der blevet del af den danske kulturkanon.

Et andet meget omtalt vidnesbyrd om Slesvigs betydning i middelalderen er franciskanermunkenes tidligere gråbrødrekloster, hvor medarbejdere af Slesvigs byforvaltning i dag har til huse. Nabohuset er det  klassicistiske rådhus, der blev opført i slutningen af det 18. århundrede.

Information om rejser til Schleswig

På siden her kan du finde informationer omkring turisme og rejser til Schleswig.

Søgninger på siden efter tilbud på rejser til Schleswig er i nævnte rækkefølge

Kør selv ferie Schleswig
Togrejser Schleswig
Busrejser Schleswig

Grupperejser Schleswig

Fra menuen kan du finde video omkring byen og området, ligesom du finder vejrudsigt der opdateres mange gange dagligt med det aktuelle vejr. Du finder forskellige rejsetilbud, generelle informationer “godt at vide” samt fakta om Tyskland.

Schleswig, bedste seværdigheder og attraktioner

Herunder kan du se vores forslag til de bedste seværdigheder og attraktioner, det du absolut bør se i Schleswig.

Slottet Gottorp

Det gamle residensslot for de daværende hertuger af Schleswig-Holstein-Gottorp, er i dag ikke bare slot, men et helt kompleks af museer. Her ligger hele 6 museer på slottet eller i umiddelbar nærhed, mens der i alt findes 9 museer der er tilknyttet landsdelsmuseet. Siden 1999 rummer slottet Landsmuseet for Kunst- og  Kulturhistorie og det arkæologiske landsmuseum. Vikingetiden, med bl.a. Nydam-båden, er rigt repræsenteret, det samme er malerier, skulpturer og en lang række effekter der dækker menneskets historie i en periode på over 120.000 år. Slottets barokfacade kom til omkring år 1700. Slottet blev omdannet til dansk kaserne i perioden op til 1864 og tyskerne brugte slottet til samme formål til op efter 2. Verdenskrig. Fra 1947 blev det så endeligt kunstmuseum. Gode parkeringsforhold ved slottet.

Åbningstider for alle museer på slotsøen. April – oktober Dagligt 10 – 18, november – marts, tirs -fre 10 – 16, Lør-søn- og helligdage 10 – 17.  – www.schloss-gottorf.de

Domkirken Skt. Petri

Vil du ha’ en forrygende udsigt, så tag en tur op ad trapperne på det 112 meter høje nygotiske tårn, hvorfra der er en vidunderlig udsigt over Slesvigs gamle bydel. Skænket af kejseren i 1894. Det mest betydningsfulde kunstværk er det 6,5 meter høje og 7 meter brede Bordesholm-alter. Det stammer fra billedskæreren Hans Brüggemanns værksted. Det blev til i årene 1514-1521 og blev i sin tid udarbejdet til Bordesholm Klosterkirke. I 1666 blev det dog flyttet til Slesvig Domkirke, hvor det stadig er. Alteret blev i 2006 medtaget i den danske Kulturkanon, som det eneste værk, der ikke befinder sig i Danmark, men altså i den historiske del af riget.

dagligt 9-17 søn. 13.30-17 (vinter til kl.16)

Rådhuset

Bygget på grundmurene af gråklostret i 18.-tallet ligger denne smukke tre-etagers bygning. De nærmeste naboer er nogle af de flotteste borgerhuse i byen.

Fiskerlandsbyen Holm

Ved det idylliske fiskerleje Holm ligger Skt. Johannes klosteret, som siden reformationen har været et adeligt jomfrukloster. Holm var oprindeligt en ø, som først i 1933 blev forbundet med fastlandet. Den dag i dag værnes der på Holm stadig om egne traditioner, “Twiebakken-Regatta”, hvor udrangerede fiskerbåde hvert år i slutningen af august sejler om kap. Særligt interessant er landsbykirkegården, dorffriedhof. Ligesom med Allehelgens aften, så har der siden 1650 været tradtition for at afholde en fest “Holmer Beliebung”, for at hylde af døde. Både Holm-museet og Bymuseet giver det allerbedste billede af denne lille, særprægede idyl.

Dannevirke

Dannevirke ligger 15-20 km nord for det danske riges gamle sydgrænse ved Ejderen. De første voldanlæg skulle beskytte det strategiske sted, hvor Hærvejen passerer mosestrækningerne vest for Slien ved Hedeby.

Et meget udbredt sagn hævder, at Dannevirke blev grundlagt af Gorm den Gamles dronning, Thyra Danebod. Dette stemmer ikke overens med, at de første dele af bygningsværket er væsentligt ældre.

Fra begyndelsen var det sakserne, man ville forsvare sig imod, senere blev det frankernes rige, så det Tysk-romerske rige og de vendiske obodritter, der drog hærgende op gennem Jylland. Fra ca. år 1300 var forsvarsværket ikke mere i brug. Det fik dog kortvarig militær betydning igen under de dansk-preussiske krige i 1848 og 1864, og under 2. verdenskrig var der planer om at omdanne volden til en kampvognsspærring.

Dannevirke består af forskellige volde:1. Østervolden (mellem Vindeby Nor og Slien), der sikrer halvøen Svans. 2. Forbindelsesvolden (mellem Hedeby og Thyraborg) 3. Nordvolden 4. Hovedvolden med Thyraborg

Danevirke Museum: Det stolte forsvarsværks historie forklares ganske grundigt i linket til museet.

Vikingebyen Hedeby

Hedeby (også: Haithabu, Haddeby, Sliastorp eller Slesvig) lå inderst i Slien og var omgivet af en halvkredsvold, som stod i forbindelse med det ældste Dannevirke. Halvkredsvolden forsatte som en palisade ud i vandet, så havnen og skibene også var beskyttet. De ældste huse i Hedeby er fra begyndelsen af 800-tallet. Vikingebyen er muligvis grundlagt af kong Gudfred. Den var i hvert fald hans vigtigste besiddelse.

Hedeby var den vigtigste handelsplads i vikingetiden, ligesom der er fundet tegn på en omfattende håndværksaktivitet. Byens udvikling skyldtes, at dens beliggenhed var meget gunstig: Dels var den beskyttet mod overfald fra syd af Dannevirke, dels lå den ved vestenden af Østersøen, hvor der var omladning til landtransport tværs over Jylland, og dels lå den ved hærvejen, hvor den nord-sydgående landtrafik passerede tæt forbi bunden af Slien.

Wikingermuseum Haithabu – www.haithabu.de

Schleswig Bymuseum

Byens interessante historie fra middelalderen og frem til i dag. På mere end 1500 kvm og i historiske interessante bygninger kan man også studere en kostbar legetøjssamling, fotografier, et historisk trykkeri og en særlig fajance-samling. Samt en Teddy-bjørn samling af de større. Så der der noget for enhver smag.

Friedrichstraße 9 – 11, Schleswig – Telefon +49 (0) 46 21/93 68 20  – www.stadtmuseum-schleswig.de

Ravmuseet

Kan man lide rav, eller Bernstein, som rav hedder på tysk, så findes et helt museum for det, en af de få i Tyskland. Ravværksted i samme bygning, hvilket er møllehuset i Rurup fra det 16. årh. Kør ad B201 fra Schleswig mod Kappeln. Så mod Brebel i retning af Böel, så ligger det på højre side. Der er skilte. Tirs-søn 10-12 & 14-17 fra pinse til 31. oktober.

Bernsteinmuseum/Atelier-Rurup-Mühle – 24392 Ruruplund – Tel: 0049 04641-8289

Hoteller i Schleswig

Forslag til godt og billigt hotel i Schleswig Herunder kan du se vores forslag til et godt hotel hvor pris og kvalitet på hotel overnatningen hænger rigtigt godt sammen. Hotel Strandhalle Fint tre-stjernet hotel lige ved fjorden. Med cafe-terrasse ned mod vandet. Strandweg...

Hvorfor skal du besøge Schleswig ?

Schleswig, dansk: Slesvig ligger i Nordtyskland, ved en bugt som fører direkte ud til Østersøen. Denne region adskiller Angeln og Schwansen halvøerne og da området er meget lavtliggende er det perfekt til landbrug. Byen blev for første gang nævnt i...

Restauranter i Schleswig

Forslag til gode og billige restauranter i Schleswig Skal du på restaurant mens du er i byen har vi samlet nogle forslag til hvilke restauranter og spisesteder der er værd at aflægge et besøg. Her kan du se hvilke restauranter...

Schleswig-Holstein, Tysklands næstmest besøgte delstat

Ta’ til Nordtyskland Nordtyskland, Slesvig-Holsten eller Schleswig-Holstein, er et meget kendt feriemål. Det er den næstmest besøgte delstat i Tyskland, og det er ikke så mærkeligt, for her er masser af sights, gode hoteller og udflugtsmål. Afstandene er korte, og...
video

Turistinformation Schleswig

Turistkontor Schleswig Plessenstr. 7 Schleswig Tel. +49 (0) 4621 98 16 19 www.schleswig.de Egnens Turistkontor har egen website www.ostseefjordschlei.de
video

Turistkontor Tyskland

Officielt Turistkontor Tyskland. Turismeorganistion i Tyskland. Skal du på ferie i Tyskland er der altid masser af gratis hjælp og gode tips og råd at hente hos de officielle turistkontor der er underlagt den statslige turistorganisation. Hos denne og tilknyttede turistkontor er...

Information om Tyskland

Hvor ligger Schleswig i Tyskland

Vi er sociale

5,209FansLike
0FølgereFølg
101FølgereFølg
169FølgereFølg
46FølgereFølg
196AbonnenterAbonner

Valutakurs Tyskland (Euro)

Vejret i Schleswig, Tyskland

Schleswig
broken clouds
22.2 ° C
23 °
21 °
60 %
5.7kmh
75 %
man
27 °
tirs
30 °
ons
32 °
tors
31 °
fre
31 °

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here