Der findes intet sted i verden hvor den franske riviera er mere tilgængelig end Saint-Tropez. Byen befinder sig langs Middelhavskysten, en kort dagstur fra Nice. Dens indflydelsesrige kunstscene har introduceret pointillismen, fauvismen, og adskillige andre moderne kunstformer som stadig er i den moderne kunstverden. Du vil blive mødt med store mængder sand og solskin under dit besøg, men der er naturligvis også adskillige andre udforskningsmuligheder.

Saint-Tropez er en af de mest oversete rejsedestinationer på den franske riviera. Byens panoramiske udsigt over Middelhavet har gjort, at Saint-Tropez igennem tiderne har overværet mange historiske øjeblikke og udviklinger. Byen har været alt fra en fiskerby til en militær højborg til den allerførste frigjorte by under 2. Verdenskrigs Operation Dragoon.

Kunstnere flokker hertil i massevis da byen byder på en autentisk mulighed for at udforske Frankrig uden al den glitter og glamour som karakteriserer mange af de andre destinationer rundt omkring i landet. Hvis du er klar på varme strandbesøg og frisk på eventuelt at se en kendt engang imellem, så er du klar til en tur til Saint-Tropez. Læs videre for at finde ud af, hvad du kan indarbejde i din rejseplan.

Tag en tur på stranden og slap af på din egen måde

Siden 1962 har det stort set været en livsstil i sig selv at svømme i bar overkrop. Da konceptet først introduceredes beordrede borgmesteren, at der skulle være helikoptere i luften over stranden for at sikre, at kvinderne var ordentligt påklædte. Nu kan man besøge Tahiti stranden hvis man interesserer sig for muligheden for at nøgenbade, men mange af de private strande langs den 5 kilometerlange kystlinje byder på bedre muligheder for dem som er på udkig efter en lidt mere personlig oplevelse.

Derudover er vandsports også utroligt populære i Saint-Tropez og mange af byens strande tilbyder udstyr til udlejning, heriblandt sejlbåde, kanoer, og windsurfing udstyr. Derudover kan man udleje private motorbåde hvis man gerne vil dykke eller stå på vandski – og det er ikke uhørt, at folk lejer yachts for en dag, forankrer den, og solbader på den mest luksuriøse måde.

Selvom havnen i Saint-Tropez ikke er ligeså proppet nu til dags som den var i det 18. århundrede kan man hvert år i september regne med, at se nogle af verdens største private yachts til byens årlige regatta. Det er en udsigt der vil noget og mange vælger at rejse hertil under regattasæsonen, så hvis det er noget for dig bør du forberede dig selv på, at der nok vil være mange medturister.

Saint-Tropez har en vigtig plads i kunstens historie

Det er ikke generel viden, men Saint-Tropez var rent faktisk inspirationen bag nogle af Matisses, Bonnards, og Marquets mest velkendte mesterværker. Både pointillismen og fauvismen har deres rødder godt plantet her i byen, som efterhånden er blevet hjemsted for mange kunstnere. På Ivan Kunstgalleriet vil du blive mødt med et stort udvalg af malerier og hvis du tager en ekstra slat penge med kan du endda få lov til at tage et af værkerne med hjem.

Dit sidste stop under dit besøg bør uden tvivl være bugten, hvor du kan gå en tur langs alle de gamle kanoner. De fungerer ikke længere og står ubrugeligt bag en stenmur, men udsigten herfra er turen værd i sig selv. Hvis du elsker militærrelikvier og historiske turistattraktioner vil du uden tvivl opleve, at Saint-Tropez kanonerne er en fantastisk destination.

Godt nok er Saint-Tropez en rivieradestination, men det mindsker ikke den autentiske følelse man får ved et besøg hertil. Man behøver ikke være stenrig for at kunne nyde alt det byen har at byde på – de eneste krav er, at man medbringer sig selv, gode mængder solcreme, og evnen til at nyde det dejlige vejr. Resten er op til dig.

Bedste seværdigheder i Saint Tropez

Sejl ud for at se kysten.

Igennem historiens gang har Saint-Tropez ageret som en militærlejr og en fiskerby, men den er efterhånden blevet en badeby. Store dele af byens historie kan udforskes på en unik måde med en tur ud på havet, så man kan se kysten fra Middelhavets bløde bølger. Det er en oplevelse du sent vil glemme.

Besøg markedspladsen.

Saint-Tropez er hjemsted for en markedsplads hvor du vil kunne finde stort set alt du leder efter, lige fra håndlavede gaver til smykker til frugt. På trods af den travle atmosfære føles markedspladsen ikke alt for trang. Hvis du tager herud tidligt vil du måske endda kunne finde et bord på en af de nærliggende caféer.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Frankrigs turistkontor

Oplevelser i Frankrig Frankrig er fuld af Va Va Voom, O La La og Femmes Fatales. Dyk ned i én af verdens mest berømte kulturer og få smag for den fine franske kogekunst, som mange mener, er den bedste i verden. Én ting er helt sikkert, du har ikke fået en rigtig croissant før du har fået den i Frankrig Mange danskere har i årevis taget på ferie i Frankrig for at nyde godt af de...

Touristinformation Saint Tropez

Office du Tourisme Saint Tropez Lotissement Capitainerie Nouveau Port 83990 Saint-Tropez Tel 33 9 64 11 30 02 www.sainttropeztourisme.com

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Nice Côte d’Azur Airport

Nice Côte d'Azur Airport Aéroport Nice Côte d'Azur Nice France Airport website IATA: NCE ICAO: LFMN ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Nice Cote d'Azur Airport Arrivals powered by Airportia Nice Cote d'Azur Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,8929
GBP
1,1751
DKK
0,1338
SEK
0,0950
NOK
0,1015

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Saint-Tropez
broken clouds
13.1 ° C
14 °
11.1 °
76 %
3.6kmh
60 %
tors
10 °
fre
10 °
lør
10 °
søn
12 °
man
13 °

Togrejser Frankrig

At rejse med tog i Frankrig giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Frankrig valuta, Euro

Penge i Frankrig (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her