Saint-Nazaire ligger i det vestlige Frankrig og har igennem sin havn ved Loire-floden adgang til Atlanterhavet. På grund af sin nærhed til havet har industrien i Saint-Nazaire altid haft fokus på fiskeri og skibsbygning – men det betyder ikke, at byen ikke har mange fantastiske oplevelser at byde på.

Den var engang en af de største byer i Gallien. Saint-Nazaire er opkaldt efter Saint Nazarius, hvis relikvier engang blev fremvist her af den romerske katolske kirke.

Saint-Nazaire fremviser stadig levnene fra 2. Verdenskrig

Juni måned 1940 overgav Frankrig sig til Tyskland og havnen i Saint-Nazaire blev med det samme lavet om til en operationsbase for nazisternes flåde. Havnen var stærkt befæstet og blev opgraderet til en ubådsase kort efter besættelsen. Det 30 fod tykke cementtag kunne modstå stort set enhver bombe de allierede magter havde i deres arsenal.

Det var ikke økonomisk muligt at nedlægge basen og af denne grund er den stadig i brug nu til dags. Her kan man for eksempel tage på bunkercafé, få en drink hvis man mangler en pick-me-up, og tage til en af de mange udstillinger som afholdes på taget.

Hvis du gerne vil tilbringe en dag i solen mens du er i Saint-Nazaire, så bør du besøge en strandklub. En af de bedste valgmuligheder er Club Albatros, som er familievenlig. Her er der mulighed for at svømme i havet og hoppe på gummibåde og trampoliner. Klubben byder på gruppespil og masser af børnevenlige begivenheder året rundt. Hvis der er interesse for at tage på sejltur kan man også det. Kunne du godt tænke dig at sejle, men har du aldrig fået det lært? Så kan du lære det her.

Hvad med en rundvisning af en fransk ubåd?

Espadon (dansk: sværdfisk) ubåden er forankret på den gamle, befæstede del af havnen. Ubåden er næsten 80 meter lang og blev oprindeligt bygget i Le Havre. Den blev lanceret i 1958 men blev først serviceklar 2 år senere. Den Franske Flåde benyttede ubåden i 25 år, så du vil uden tvivl blive noget overrasket over, hvor lidt plads der er i den. Det er muligt at få en engelsktalende lydguide hvis du ikke forstår fransk. Udsigten fra ubådens penne er meget imponerende.

Derudover byder Saint-Nazaire på en god hestevæddeløbsbane, hvilket kun er godt, siden det er en af de mest populære sports i Frankrig. Hvis det interesserer, kan du spille med. Hvis ikke, så kan du få et lækkert måltid mad på Courses Hippiques. Der afholdes stridsvognsløb hver dag samt adskillige andre familievenlige aktiviteter. Det koster dog lidt at besøge banen.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Frankrigs turistkontor

Oplevelser i Frankrig Frankrig er fuld af Va Va Voom, O La La og Femmes Fatales. Dyk ned i én af verdens mest berømte kulturer og få smag for den fine franske kogekunst, som mange mener, er den bedste i verden. Én ting er helt sikkert, du har ikke fået en rigtig croissant før du har fået den i Frankrig Mange danskere har i årevis taget på ferie i Frankrig for at nyde godt af de...

Touristinformation Saint Nazaire

Office du Tourisme Saint Nazaire 3 Boulevard de la Légion d'Honneur 44600 Saint-Nazaire Tel 33 2 40 22 40 65 www.saint-nazaire-tourisme.com

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Nantes Atlantique Airport

Nantes Atlantique Airport Aéroport Nantes Atlantique / ex Aéroport Château Bougon Nantes France Airport website IATA: NTE ICAO: LFRS ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Nantes Atlantique Airport Arrivals powered by Airportia Nantes Atlantique Airport Departures powered by Airportia

SNCF Saint-Nazaire

SNCF Saint-Nazaire Gare de Saint-Nazaire Place Pierre Sémard 44600 Saint Nazaire France Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,8929
GBP
1,1751
DKK
0,1338
SEK
0,0950
NOK
0,1015

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Saint-Nazaire
overcast clouds
4.9 ° C
6 °
3.9 °
75 %
4.6kmh
100 %
tors
6 °
fre
11 °
lør
10 °
søn
12 °
man
11 °

Togrejser Frankrig

At rejse med tog i Frankrig giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Frankrig valuta, Euro

Penge i Frankrig (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her