Saint-Étienne befinder sig i den franske Rhône-Alpes region. Igennem historiens gang har byen haft forskellige identiteter for at muliggøre social og økonomisk vækst. Byen blev etableret i det 13. århundrede, hvor den blev bygget op omkring en kirke og dedikeret til en helgen.

To århundreder senere blev den befæstet, da den begyndte at spille en aktiv rolle i våbenproduktion. Dernæst forvandlede den sig til et kulmineringshub, og nu til dags er den kendt for dens cykelproduktion. En af de primære attraktioner i Saint-Étienne er Château de Rochetaillée, hvilket er en af regionens mest imponerende fæstninger. Dens moderne trapper gør, at du med lethed kan udforske historie.

Tre primære museer

Det bedste museum i hele byen er uden tvivl Musée d’Art Moderne et Contemporain, hvilket er hjemsted for en af landets største permanente udstillinger af moderne kunst. Museet byder på et udvalg af flere end 17.000 kunstværker fra forskellige kunstneriske bevægelser, lige fra Ny Realisme til Kubisme til Surrealisme. Blandt andet udstilles værker fra Picasso, Ernst, og Viallat.

Derudover er der også et museum dedikeret til den lokale mineringshistorie. Dette museum befinder sig i Couriot gruben og et af dets mest unikke gallerier er Hanging Room, hvor du vil blive mødt med flere end 1.000 kurve, som engang blev brugt til at bære minearbejderne ud af gruben. Der er endda mulighed for at gå ind i minen, hvor du vil kunne se på nogle af ekstraktionsmaskinerne samt et udvalg af artefakter fra byens mineringsindustri.

Det sidste museum fokuserer på regionens historie generelt og byder på udstillinger som giver dig et autentisk indblik i Saint-Étiennes udvikling. Museet fokuserer på individuelle beboere hvis hårde arbejde har hjulpet byen til succes igennem historiens gang.

Imponerende naturarv

Hvis du gerne vil udforske byens naturlige skønhed bør du hoppe i et par behagelige sko og tage på tur. Gorges de la Loire byder på et stort udvalg af forskellige mikroklimaer, som du kan udforske igennem en række forskellige landskaber.

Er du på udkig efter en nem vandretur kombineret med et fortolkningscenter kan du med fordel gå en tur ved Bois d’Avaize en solrig eftermiddag. Stien ligger tæt på midtbyen og byder, takket være dens beliggenhed, på en fin udsigt over byen.

En anden afslappende udforskningsmulighed er lidt fuglekiggeri på Ecople du Forez, hvor der er præcis nok plads til, at man kan føle sig fri uden at blive alt for udmattet. Det er regionens største fuglereservat, så husk at medbringe dit kamera og en god kikkert.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Frankrigs turistkontor

Oplevelser i Frankrig Frankrig er fuld af Va Va Voom, O La La og Femmes Fatales. Dyk ned i én af verdens mest berømte kulturer og få smag for den fine franske kogekunst, som mange mener, er den bedste i verden. Én ting er helt sikkert, du har ikke fået en rigtig croissant før du har fået den i Frankrig Mange danskere har i årevis taget på ferie i Frankrig for at nyde godt af de...

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Lyon – Saint-Exupéry Airport

Lyon – Saint-Exupéry Airport / Lyon Satolas Airport Aéroport de Lyon-Saint Exupéry Lyon France Airport website IATA: LYS ICAO: LFLL ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Lyon Saint Exupery Airport Arrivals powered by Airportia Lyon Saint Exupery Airport Departures powered by Airportia

Saint-Étienne–Bouthéon Airport

Saint-Étienne–Bouthéon Airport Aéroport de Saint-Étienne–Bouthéon 42160 Andrézieux Bouthéon France Saint-Étienne Airport website IATA: EBU ICAO: LFMH Arrivals Departure Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Saint Etienne Boutheon Airport Arrivals powered by Airportia Saint Etienne Boutheon Airport Departures powered by Airportia

SNCF Saint-Étienne Châteaucreux

SNCF Saint-Etienne Gare de Saint-Étienne Châteaucreux 2 rue Esplanade de France 42000 Saint Etienne France Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,8929
GBP
1,1751
DKK
0,1338
SEK
0,0950
NOK
0,1015

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Saint-Etienne
overcast clouds
4.1 ° C
9 °
0 °
70 %
1kmh
90 %
tors
2 °
fre
6 °
lør
9 °
søn
10 °
man
11 °

Togrejser Frankrig

At rejse med tog i Frankrig giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Frankrig valuta, Euro

Penge i Frankrig (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her