Selvom Rouen har mistet sin fremtrædende plads igennem årene har byen på ingen måde mistet sin glans. Mange folk verden over kender Rouen som byen hvor Jeanne d’Arc blev dømt og henrettet i 1431. Siden romertiden er byen blevet brugt af mange befolkninger som et center for kulturel handel, inklusiv vikingerne i det 9. århundrede.

Den mest kendte og besøgte bygning i Rouen er katedralen som er udført i Notre Dame stil. Den mest fremtrædende del af katedralen er Smørtårnet som blev bygget i samarbejde med salg af aflad så sognebørnene kunne bruge smør under fasten. Claude Monet malede katedralens facade i en række malerier som stadig udstilles verden over.

En af Frankrigs ældste astronomiske ure befinder sig i Rouen

Noget af det mest interessante ved Rouen er er Gros Horloge (dansk: stort ur) som blev sat i gang i 1389. Uret befinder sig i buegangen udført i renæssancestil på Rue du Gros-Horloge (dansk: det store urs gade). Det blev oprindeligt bygget uden en urskive, hvilket betød at viserne drejede rundt én gang hver time. Uret blev elektrificeret i 1927 og undergik en eftermontering i 1997. Det er højst sandsynligt det største ur fra tidsperioden som stadig eksisterer og fungerer. Uret har inspireret mange kunstværker.

Når du går en tur langs fodgængerområdet vil du uden tvivl lægge mærke til bindingsværkshusene. Udtrykket betyder at en halvdel af hvert hus er logget hvorimod og den anden halvdel er indrammet i en traditionel stil. Rouen var hjemsted for den kendte udforsker, La Salle. Det er muligt at besøge hans hjem og tage på shopping i de mange butikker i området.

Der er mange museer at besøge i Rouen

Man kunne tilbringe mere end én ferie i Rouen og stadig ikke nå at se alle de fantastiske museer som byen har at byde på. Uanset om man er interesseret i kunstværk eller oldtidens navigeringsteknikker er der noget for alle! En af de mest bemærkelsesværdige museer er Antikvitetsmuseet, hvor man kan se kunstværker og artefakter fra Bronzealderen til Renæssancen. Her lægges der vægt på relikvier fundet i selve byen og de nærliggende områder.

For få en smag for hvad Rouen har at byde på som er gratis bør du besøge Jardin des Plantes de Rouen (dansk: Rouens Plantehave). Plantehaven er åben hver dag, omfatter otte hektar og indeholder mere end 5.500 forskellige flora og fauna. Derudover er der otte drivhuse i plantehaven samt en stor samling fuchsias. Stenhaverne har været åbne siden starten af det 19. århundrede og er også utrolig spændende.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Frankrigs turistkontor

Oplevelser i Frankrig Frankrig er fuld af Va Va Voom, O La La og Femmes Fatales. Dyk ned i én af verdens mest berømte kulturer og få smag for den fine franske kogekunst, som mange mener, er den bedste i verden. Én ting er helt sikkert, du har ikke fået en rigtig croissant før du har fået den i Frankrig Mange danskere har i årevis taget på ferie i Frankrig for at nyde godt af de...

Touristinformation Rouen

Office du Tourisme Rouen 25 Place de la Cathédrale 76000 Rouen Tel 33 3 88 52 28 28 Website

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Paris Beauvais Airport

Beauvais – Tillé Airport / Paris-Beauvais Airport Aéroport de Beauvais-Tillé Beauvais France Airport website IATA: BVA ICAO: LFOB ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Paris Beauvais-Tille Airport Arrivals powered by Airportia Paris Beauvais-Tille Airport Departures powered by Airportia

SNCF Rouen

SNCF Rouen Gare de Rouen Place Bernard Tissot 76000 Rouen France Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,8929
GBP
1,1751
DKK
0,1338
SEK
0,0950
NOK
0,1015

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Rouen
mist
2.2 ° C
3 °
1.7 °
100 %
3.6kmh
90 %
tors
1 °
fre
6 °
lør
7 °
søn
9 °
man
11 °

Togrejser Frankrig

At rejse med tog i Frankrig giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Frankrig valuta, Euro

Penge i Frankrig (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her