Byen Reims blev oprindeligt grundlagt af gallerne og var en af de vigtigste byer i Frankrig under det Romerske Imperium. Siden da har den spillet en stor rolle i de ceremoniske aspekter af det franske regime. Traditionen tro blev Frankrigs konger kronede i Reims.

Westminster Abbey i England spiller samme rolle, med hensyn til kroning, som Reims Katedralen. Her kan man finde den hellige salveolie som ifølge legenden blev bragt til Clovis under hans dåb af en hvis due i 496.  Reims kom til forgrunden da den tilpassede sig med Rom.

Der er mange gader og pladser at udforske

Mange besøgende har fortalt at de nyder at finde frem til de forskellige landmærker i Reims som fejrer de mest kendte franske helte, såsom Jeanne d’Arc. Nogle af disse erindringsmønter findes på Rue de Vesle, hvilket er en af de primære gågader. Et sted i byen hvor man hurtigt kan finde sin nye yndlingsrestaurant er Place Drouet d’Erlon, hvilket også ligger i midtbyen. På en smuk sommerdag kan man nyde en bid mad udenfor og i juletiden er det er dejligt marked at opleve.

Når man tager på udforskning, så vil man højst sandsynligt støde på Mars Gate, hvilket er en triumfbue på 108 fod med en masse detaljerede udskæringer. Porten består af tre byer, som tjente byen indtil det 16. århundrede. I 1817 blev de gamle bygninger omkring porten fjernet, hvilket forvandlede den til et landmærke. Det menes at porten blev bygget i det 3. århundrede og derudover er den bredeste bue romerne nogensinde byggede.

Når der nu er tale om antikvitet, så er Notre Dame Reims en af de smukkeste katedraler i verden. På samme sted har der stået en kirke siden starten af det 5. århundrede. De to rose vinduer i den vestlige del af katedralen er utroligt smukke og nogle af de andre vinduer er fra det 13. århundrede, hvilket er ensbetydende med at de overlede tyskernes ødelæggelse i 1. Verdenskrig. Katedralen er prydet med gobeliner, så denne katedral på Verdensarvslisten er så detaljeret at et besøg dertil uden tvivl vil være en spændende oplevelse.

Reims er sprængfyldt med Art Deco indflydelser

Da Reims overkom urolighederne ved 1. Verdenskrig begyndte Art Deco bevægelsen at blomstre. Dette var især indlysende i Halles du Boulingrin, hvilket var det vigtigste fødevaremarked i byen i 1929. I det seneste årti er Halles blevet grundigt renoveret og, siden 2012, har det igen været åbent som et fødevaremarked, et udstillingssted for udstillinger på forskellige årstider, og hjemsted for en lang række kulturelle begivenheder.

Et andet sted hvor du kan nyde Art Deco indflydelsen er Bibliothèque, hvor man kan se lidt af hvert som ikke bør ignoreres. For eksempel kan man se mosaikker fra 1920erne, forskellige kalkmalerier, og nogle betagende værker med farvet glas. Sørg for også at vende næsen opad for at se den imponerende lysekrone!

Det sidste stop på din Art Deco tur i Reims er knap så traditionel, men mindst ligeså lokkende, rent visulent. Place Drouet d’Erlon tilbyder en unik aftenoplevelse, fyldt med lysshows. Derudover er der mange forskellige steder man kan spise, drikke en øl, eller endda shoppe hvis det er det man ønsker.

Ude efter en bid mad?

Kritikerne er alle enige om at den bedste fisk- og skaldyrsrestaurant i Frankrig ligger i Reims, så sørg for at besøge Le Foch når du alligevel er i byen så du ikke går glip af oplevelsen. Restauranten har fået en Michelin stjerne, så der er garanti for at maden på menuen er af god kvalitet! Der er ikke mange steder hvor maden ser ligeså tiltalende ud som den smager, men på denne restaurant gør den, især jordskokkerne som komplimenterer de ætsede kammuslinger. Vær opmærksom på at priserne passer til oplevelsen, som kun kan kaldes fine dining.

Hvis du er ude efter en mere intim oplevelse i nærheden af Le Foch, så anbefaler vi Le Bocal. Her er priserne ikke himmelhøje og der er mulighed for at smage alle de traditionelle favoritretter, såsom østers med parmesanskorper og sardiner i chilismør. Sæt dig til rette, nyd atmosfæren, og nyd hver eneste fantastiske bid!

En anden restaurant der er værd at besøge i Reims er Cote Cuisine, hvilket er en semi-formel oplevelse som byder på de traditionelle hvide bordduge uden den obligatoriske dress code. Spis din frokost her – du vil nødig blive skuffet! Denne restaurant befinder sig langs samme gade som de andre to vi hidtil har anbefalet.

Levnet af Reims’ militærhistorie udgør stadig en stor del af byen

Da konflikterne eskalerede sent i det 19. århundrede blev det bestemt at en fritliggende kæde af fæstninger skulle opføres i nærheden af Reims så byen kunne forsvare sig mod angreb fra norden. Mange af disse fæstninger bruges nu som museer og udstiller usædvanlige artefakter, såsom tyske hjelme og russiske uniformer, såvel som døde pistoler brugt under krigen. Et besøg til hvilket som helst af disse museer er en øjenåbnende og ydmygende oplevelse når man lader atmosfæren synke ind.

Monumentet til Reims’ Sorte Hær var i 1924 dedikeret til dem som sloges mod Tyskland under krigen. Denne militærenhed var kendt for at være modig og glubsk, men under nazisternes besættelse af byen blev monumentet demonteret. I 1958 blev et anden monument færdiggjort for at, igen, minde indbyggerne om byens beskyttere.

Denne by byder på et unikt indblik i historien som kan få dig til at se på dig selv på en helt ny måde. Hvis du leder efter det perfekte sted at udforske, så kan du finde det i Reims.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Frankrigs turistkontor

Oplevelser i Frankrig Frankrig er fuld af Va Va Voom, O La La og Femmes Fatales. Dyk ned i én af verdens mest berømte kulturer og få smag for den fine franske kogekunst, som mange mener, er den bedste i verden. Én ting er helt sikkert, du har ikke fået en rigtig croissant før du har fået den i Frankrig Mange danskere har i årevis taget på ferie i Frankrig for at nyde godt af de...

Touristinformation Reims

Office du Tourisme Reims 6 Rue Rockefeller 51100 Reims Tel 33 3 26 77 45 00 Website

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Paris Beauvais Airport

Beauvais – Tillé Airport / Paris-Beauvais Airport Aéroport de Beauvais-Tillé Beauvais France Airport website IATA: BVA ICAO: LFOB ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Paris Beauvais-Tille Airport Arrivals powered by Airportia Paris Beauvais-Tille Airport Departures powered by Airportia

Paris Charles de Gaulle Airport

Paris Charles de Gaulle Airport / Roissy Airport Aéroport de Paris-Charles-de-Gaulle Paris France Airport website IATA: CDG ICAO: LFPG ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Paris Charles de Gaulle Airport Arrivals powered by Airportia Paris Charles de Gaulle Airport Departures powered by Airportia

Paris Orly Airport

Paris Orly Airport Aéroport de Paris-Orly Paris France Airport website IATA: ORY ICAO: LFPO ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Paris Orly Airport Arrivals powered by Airportia Paris Orly Airport Departures powered by Airportia

SNCF Reims

SNCF Reims Gare de Reims Place de la gare 51100 Reims France Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,8929
GBP
1,1751
DKK
0,1338
SEK
0,0950
NOK
0,1015

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Arrondissement de Reims
clear sky
4.7 ° C
6 °
3 °
70 %
3.6kmh
0 %
tors
5 °
fre
6 °
lør
7 °
søn
9 °
man
9 °

Togrejser Frankrig

At rejse med tog i Frankrig giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Frankrig valuta, Euro

Penge i Frankrig (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her