Pristina er Kosovos hovedstad og uden tvivl en af de smukkeste byer i verden som ikke besøges af et hav af turister.

Byen blev besøgt af mindre end 40.000 udenlandske turister i 2012 og siden da er der ikke blevet udgivet flere besøgstal. Du har derfor mulighed for at besøge en by som endnu ikke er blevet påvirket af turister og marketing. Der er masser af natur at udforske, monumenter at nyde, og kultur at fordybe dig i når du tager på ferie i Pristina.

Naturen udstilles på en fantastisk måde i Pristina

Hvis du tager til Kosovo bør du sørge for at indarbejde Gadime Marmorhulen i din rejseplan. Hulen befinder sig en kort køretur fra byen og koster kun et par euro per mand at besøge. Den blev opdaget i 1969 da en familie byggede et hjem i området og fundamentet blev bygget ind i en af kanalerne som leder til hulen. Selvom det ikke er den største hule at udforske er den unik med dens unikke udstilling af stalaktitter og stalagmitter.

Mens du er ude for at nyde naturen bør du også besøge Batllava Søen på en da hvor solen skinner. Her er der mange strandområder at nyde hvis du gerne vil have lidt farve, men hvis du gerne vil en tur ud på vandet kan du udleje en båd. Nogle områder rundt om søen byder på vandrestier og hvis du besøger byen om vinteren kan du tage ud for at is fiske… selv hvis du ikke fanger noget! De pink og lilla kosovoske solnedgange over søen er mindeværdige, så planlæg din tur så du når at se mindst en.

Pristinas seværdigheder er spektakulære

En af de mest unikke seværdigheder i Pristina er Kosovo Museet, hvilket befinder sig i den jugoslaviske nationalhærs gamle hovedkvarterer. Bygningen blev solgt til museet i 1963 men forblev hærens hovedkvarter endnu et årti. Her udstilles der masser af lokale artefakter, navnlig Tronens Gudindes terrakotta som blev fundet i området for fem årtier siden.

Der står ikke mange monumenter fra det osmanniske imperium tilbage i byen, men Pristinas Great Hamam står som en passende hyldest. Monumentet kaldes ofte det ’tyrkiske bad’ og var en facilitet bygget i det 15. århundrede, oprindeligt som en del af Sultan Mehmet Fatih moskeen. Bygningen blev beskadiget igennem tiderne og har gennemgået mange restaureringsprojekter, men dens betydning for byen – og resten af Kosovo – kan umuligt overvurderes.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Kosovos turistkontor

Kosovo Tourism Authority WEBSITE YOUTUBE

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Pristina International Airport

Pristina International Airport Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës "Adem Jashari" Pristina Kosovo Airport website IATA: PRN ICAO: BKPR ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Pristina International Airport Arrivals powered by Airportia Pristina International Airport Departures powered by Airportia

Trainkos Pristina

Trainkos Pristina Pristina Train Station Pristina Kosovo Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,8929
GBP
1,1751
DKK
0,1338
SEK
0,0950
NOK
0,1015

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Skopje
overcast clouds
6 ° C
7 °
4.4 °
70 %
1kmh
85 %
ons
13 °
tors
8 °
fre
9 °
lør
8 °
søn
10 °

Togrejser Kosovo

At rejse med tog i Kosovo er en anderledes måde at opleve denne forholdsvis ukendte turist destination på. Forvent ikke den store luksus og forvent ikke højhastighedstog, men forvent en anderledes oplevelse.

Kosovo valuta, Euro

Penge i Kosovo (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her