Pretoria er en af sydafrikas 3 hovedstæder, en by som byder på utallige monumenter, landmærker, og museer. For de historie- og kulturinteresserede er det den perfekte rejsedestination. Din rundrejse bør starte ved Voortrekker monumentet, som står til minde for dem som forlod Cape Colony mellem 1835 og 1854. Monumentet byder på et stort amfiteater, en historisk frise, og en mindestenshal, hvor man kan se størstedelen af monumentets inderside.

Dernæst bør turen gå forbi Mapungubwe Museum, hvor der udstilles arkæologiske fund fra regionen siden 1933. I denne imponerende store samling vil du for eksempel kunne se på metaller, keramik, lerfigurer, og meget andet.

Et andet sted du bør overveje at besøge er Transvaal Museum, hvor du vil blive mødt med et unikt og grundigt indblik i regionens naturhistorie. Museet blev etableret i 1895 og er hjemsted for store fossilsamlinger samt arkæologiske fund fra den nærliggende Cradle of Humankind. Derudover udstiller museet et af de mest intakte præhumane kranier nogensinde er fundet.

Et besøg til Pretoria er næppe fuldendt før end man har besøgt Pretoria Forts, som blev bygget af den Sydafrikanske Republik inden den Anden Boerkrig. Her vil du blive mødt med dejlige grønne områder, kopier af kanonstillinger, og ruiner som på alle måder er sjove at udforske.

Der er noget meget personligt over et besøg til Pretoria, da det er et sted hvor man virkelig lærer det sydafrikanske folk at kende. Det er langt mere end en turistmulighed: det er en chance for at knytte et stærkt venskab med en hel by.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Sydafrikas turistkontor

South Africa Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Turistinformation Pretoria

Tourist information office Tshwane Tourist Information Centre Tel: +27 12 358 1430 Fax: +27 12 358 1485 Old Nederlandsche Bank Building South West corner of Church Square

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Pretoria
clear sky
9.1 ° C
12.8 °
7 °
36 %
1.5kmh
0 %
tirs
22 °
ons
24 °
tors
23 °
fre
22 °
lør
12 °

Sydafrika valuta, Rand

Penge i Sydafrika (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Rand (ZAR). 1 Rand = 100 cent. Mønter i cirkulation: Rand R1, R2, R5 5c, 10c, 20c and 50c cent Sedler i cirkulation: Rand R10, R20, R50, R100 and R200

Helligdage i Sydafrika

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Største byer i Sydafrika

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

Hvad er klokken i Sydafrika ?

Hvad er klokken i Sydafrika nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Johannesburg, Sydafrika. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her