Beliggende ved Havel floden, var Potsdam de tyske kejser- og preussiske kongers residens indtil 1918. Meget af dens planlægning og arkitektur er refleksioner af denne status og tidsalder. Målet var at gøre denne by til en “pastoral drøm” eller et sted, hvor natur og fornuft kunne være i fokus.

Denne unikke byplanlægning har skabt en række smukke og forbundne søer, der fører besøgende til mange forskellige kulturelle vartegn. Blandt andet til det utrolige Sanssouci slot, som er den største verdensarvssted, der er i Tyskland.

Et andet populært stop i Potsdam er Glienicke-broen. Selv om søjlerne ved siden af ​​broen giver en unik fotografisk mulighed, er det den historiske betydning af broen, der trækker folk til den. Dette var stedet, hvor spioner blev udvekslet under den kolde krig.

Selv om anden verdenskrig ødelagde store dele af byen, er der stadig nogle ældre bygninger og monumentale strukturer, der er velbevarede. Tre porte fra de oprindelige bymure kan stadig ses, herunder “jægerporten” der blev opført i 1733.

Et besøg på den gamle markedsplads vil ikke længere give dig udsigt til bypaladset, da det blev revet ned i 1961, men det vil give dig en fantastisk udsigt over kuplen på St. Nicholas kirken der blev bygget i 1837. Du kan også se det gamle rådhus, bygget i 1755, og Brandenburger Tor, som blev bygget i 1770.

Potsdam er en by med elegance, skønhed og håb. Du finder det med hvert fodspor du tager. Det i sig selv gør denne by til det perfekte sted at besøge.

Information om rejser til Potsdam

På siden her kan du finde informationer omkring turisme og rejser. Søgninger på siden efter tilbud på rejser er i nævnte rækkefølge:

Kør selv ferie Tyskland
Bedste hotel priser Potsdam
Busrejser Potsdam
Togrejser Potsdam
Flyrejser Tyskland
Billigste flybilletter Tyskland

Grupperejser Potsdam

Hvor det er muligt har vi indsat link til yderligere info om rejser, externe link til rejser åbner i ny side, interne link til rejser åbnes normalt.

Potsdam, bedste seværdigheder og attraktioner

Herunder kan du se tips og wiki om byen og rejser. Nederst på siden finder du forum om rejser hvor du kan læse og skrive kommentarer om seværdigheder, shopping, restauranter og rejser. 

Schloss Sanssouci Potsdam

Parken Sanssouci i Potsdam er 290 hektar stor og er en samling af slotte og haveanlæg. Den ældste del af parken er omkring slottet Sanssouci med dets terrasser af vinstokke. Slottet var Friedrich den Stores sommerresidens og er et utroligt smukt byggeri opført i 1745 – 1747 på foranledning af Friedrich II. Omkring slottet en smuk slotshave anlagt i terrasser, i slotsparken der dækker et areal på 3 kvadratkilometer er der mange smukke haveanlæg og pavillioner.
www.spsg.de

Brandenburger Tor i Potsdam

Triumfbuen i Potsdam er opført i 1770 efter romersk forbillede. Ikke helt så stor som den “rigtige” Brandenburger Tor, men alligevel et smukt og imponerende monument. På monumentet er guderne Mars og Herkules afbildet.

Glienicke Brücke, Potsdam

For de der har interesseret sig for spionfilm behøver Glienicke Brücke formentlig ikke nogen støre præsentation. Det er broen der står printet på nethinden af alle spion freaks. Glienicke Brücke fører over Havel floden og på midten af broen foregik spionudvekslinger.

Holländische Viertel, hollænderbyen

Friedrich Wilhelm I lod i årene 1734 – 1742 anlægge hollandske gavlhuse og endda en hollandsk udseende kanal således at han kunne tiltrække hollandske håndværkere og soldater og få disse til at føle sig mere hjemme.

I Holländische Viertel er der mere end 100 af sådanne gavlhuse og det er dermed det største Holland look-alike uden for Hollands grænser.
www.hollaendisches-viertel.net

Neues Palais, Potsdam

Neues Palais er et slot der blev opført i årene 1763 – 1769 på foranledning af Friedrich III, Slottet ligger i Sanssouci slotsparken. Neues Palais er åbent for besøgende.
www.spsg.de

Cecilienhof, Potsdam

Cecilienhof er et lille lystslot der er opført i engelsk stil i 1916. Cecilienhof er nu nok mest kendt som stedet hvor Potsdamkonferencen blev afholdt i 1945 med deltagelse af Harry S Truman, Josef Stalin og Winston Churchill. Rummet hvor konferencen afholdtes er åbent for besøgende.

Den russiske koloni

Et interessant stykke Rusland finder du her i Potsdam. Byggeriet af 13 huse i russisk byggestil gennemførtes i 1826 – 1827. Her boede russiske sangere ansat i den prøjsiske hær.

Nikolaikirche Potsdam

Nicolaikirken i Potsdam ligger ved Alter Markt og er hovedkirken i Potsdam. Bygningen er opført i årene 1830 – 1837 efter planer af arkitekten Karl Friedrich Schinkel. Det er en klassicistisk centralbygning med Sct Pauls katedralen i London som forbillede. Kirkens kuppel er opført i årene 1843 – 1849.

Babelsberg Filmstudierne

I Potsdam ligger Babelsberg Filmstudierne, hvor Malene Dietrich indspillede Der Blaue Engel og Fritz Lang skabte den legendariske Metropolis, og studierne var i 1920’erne verdens mægtigste og teknisk mest avancerede. Her er lavet en temapark, der er et godt udflugtsmål for børnefamilien.

August-Bebel-Strasse 26
S- Bahnhof Babelsberg
www.filmpark.de

Helligdage – ferie i Tyskland

Hvornår er der helligdage i Tyskland ?. Se årskalendere med lister over de nationale helligdage. Skal du på ferie i Tyskland er det rart at vide hvornår der er tyske fridage og helligdage så du ikke lader dig overraske af...

Turistinformation Potsdam

Touristinformation Potsdam Am Neuen Markt 1 14467 Potsdam Tel.: +49 0331 - 275580 Fax: +49 0331 - 2755829 www.potsdamtourismus.de
video

Turistkontor Tyskland

Officielt Turistkontor Tyskland. Turismeorganistion i Tyskland. Skal du på ferie i Tyskland er der altid masser af gratis hjælp og gode tips og råd at hente hos de officielle turistkontor der er underlagt den statslige turistorganisation. Hos denne og tilknyttede turistkontor er...

Information om Tyskland

Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke muligheder for at gå på opdagelse. Der er ikke noget med at gemme sig fra fortiden i Tyskland. Du kan besøge museer og fortidslevn, der giver et ærligt indblik i Anden Verdenskrig, og derefter nyde charmen på friluftsmarked i Bayern. Vil du gerne udforske bjergene? Tyskland byder på mange muligheder for at hike, cykle og sejle for dem, der gerne vil have, at udendørs eventyr skal være en del af ferien. Tag ud og gå på opdagelse i nogle af de mange middelalderslotte, der står vagt over det tyske landskab. Far vild langt fra alfarvej, omgivet af marker, og føl den kærlighed, der er gået ind i arbejdet med at dyrke landet. Der er ingen dårlige valg her. Hvad enten det er et bindingsværkshus på en brolagt gade eller et metropolitisk mesterværk, kan du fordybe dig i det moderne eller det ældgamle og så snuppe et krus øl bagefter. Der er altid en skjult perle at finde et eller andet sted. Tag en tur ned ad floden, nyd en strand oppe nordpå eller indånd den friske bjergluft. I Tyskland kan du vælge én oplevelse eller dem alle sammen og blive rigt belønnet. Hvilken som helst by kan være den perfekte udgangspunkt for at udforske det meste af landet. Vælg hvilket slags eventyr, du gerne vil have, og gør dig så klar...

Hvor ligger Potsdam i Tyskland

Vi er sociale

5,226FansLike
0FølgereFølg
101FølgereFølg
169FølgereFølg
46FølgereFølg
191AbonnenterAbonner

Valutakurs Tyskland (Euro)

DKK - Danske krone
EUR
7,4485

Vejret i Potsdam, Tyskland

Potsdam
clear sky
23 ° C
23 °
23 °
53 %
3.6kmh
0 %
søn
21 °
man
30 °
tirs
31 °
ons
29 °
tors
27 °

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here