Beliggende ved Havel floden, var Potsdam de tyske kejser- og preussiske kongers residens indtil 1918. Meget af dens planlægning og arkitektur er refleksioner af denne status og tidsalder. Målet var at gøre denne by til en “pastoral drøm” eller et sted, hvor natur og fornuft kunne være i fokus. Denne unikke byplanlægning har skabt en række smukke og forbundne søer, der fører besøgende til mange forskellige kulturelle vartegn. Blandt andet til det utrolige Sanssouci slot, som er den største verdensarvssted, der er i Tyskland.

Et andet populært stop i Potsdam er Glienicke-broen. Selv om søjlerne ved siden af ​​broen giver en unik fotografisk mulighed, er det den historiske betydning af broen, der trækker folk til den. Dette var stedet, hvor spioner blev udvekslet under den kolde krig. Selv om anden verdenskrig ødelagde store dele af byen, er der stadig nogle ældre bygninger og monumentale strukturer, der er velbevarede. Tre porte fra de oprindelige bymure kan stadig ses, herunder “jægerporten” der blev opført i 1733.

Et besøg på den gamle markedsplads vil ikke længere give dig udsigt til bypaladset, da det blev revet ned i 1961, men det vil give dig en fantastisk udsigt over kuplen på St. Nicholas kirken der blev bygget i 1837. Du kan også se det gamle rådhus, bygget i 1755, og Brandenburger Tor, som blev bygget i 1770. Potsdam er en by med elegance, skønhed og håb. Du finder det med hvert fodspor du tager. Det i sig selv gør denne by til det perfekte sted at besøge.

Seværdigheder i Potsdam

Herunder kan du se vores forslag til de bedste seværdigheder og attraktioner, det du absolut bør se i Potsdam.

Schloss Sanssouci Potsdam

Parken Sanssouci i Potsdam er 290 hektar stor og er en samling af slotte og haveanlæg. Den ældste del af parken er omkring slottet Sanssouci med dets terrasser af vinstokke. Slottet var Friedrich den Stores sommerresidens og er et utroligt smukt byggeri opført i 1745 – 1747 på foranledning af Friedrich II. Omkring slottet en smuk slotshave anlagt i terrasser, i slotsparken der dækker et areal på 3 kvadratkilometer er der mange smukke haveanlæg og pavillioner.
www.spsg.de

Brandenburger Tor i Potsdam

Triumfbuen i Potsdam er opført i 1770 efter romersk forbillede. Ikke helt så stor som den “rigtige” Brandenburger Tor, men alligevel et smukt og imponerende monument. På monumentet er guderne Mars og Herkules afbildet.

Glienicke Brücke, Potsdam

For de der har interesseret sig for spionfilm behøver Glienicke Brücke formentlig ikke nogen støre præsentation. Det er broen der står printet på nethinden af alle spion freaks. Glienicke Brücke fører over Havel floden og på midten af broen foregik spionudvekslinger.

Holländische Viertel, hollænderbyen

Friedrich Wilhelm I lod i årene 1734 – 1742 anlægge hollandske gavlhuse og endda en hollandsk udseende kanal således at han kunne tiltrække hollandske håndværkere og soldater og få disse til at føle sig mere hjemme.

I Holländische Viertel er der mere end 100 af sådanne gavlhuse og det er dermed det største Holland look-alike uden for Hollands grænser.
www.hollaendisches-viertel.net

Neues Palais, Potsdam

Neues Palais er et slot der blev opført i årene 1763 – 1769 på foranledning af Friedrich III, Slottet ligger i Sanssouci slotsparken. Neues Palais er åbent for besøgende.
www.spsg.de

Cecilienhof, Potsdam

Cecilienhof er et lille lystslot der er opført i engelsk stil i 1916. Cecilienhof er nu nok mest kendt som stedet hvor Potsdamkonferencen blev afholdt i 1945 med deltagelse af Harry S Truman, Josef Stalin og Winston Churchill. Rummet hvor konferencen afholdtes er åbent for besøgende.

Den russiske koloni

Et interessant stykke Rusland finder du her i Potsdam. Byggeriet af 13 huse i russisk byggestil gennemførtes i 1826 – 1827. Her boede russiske sangere ansat i den prøjsiske hær.

Nikolaikirche Potsdam

Nicolaikirken i Potsdam ligger ved Alter Markt og er hovedkirken i Potsdam. Bygningen er opført i årene 1830 – 1837 efter planer af arkitekten Karl Friedrich Schinkel. Det er en klassicistisk centralbygning med Sct Pauls katedralen i London som forbillede. Kirkens kuppel er opført i årene 1843 – 1849.

Babelsberg Filmstudierne

I Potsdam ligger Babelsberg Filmstudierne, hvor Malene Dietrich indspillede Der Blaue Engel og Fritz Lang skabte den legendariske Metropolis, og studierne var i 1920’erne verdens mægtigste og teknisk mest avancerede. Her er lavet en temapark, der er et godt udflugtsmål for børnefamilien.

August-Bebel-Strasse 26
S- Bahnhof Babelsberg
www.filmpark.de

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Touristinformation Potsdam

Touristinformation Potsdam Am Neuen Markt 1 14467 Potsdam Tel.: +49 0331 - 275580 Fax: +49 0331 - 2755829 www.potsdamtourismus.de

Tysklands turistkontor

Landet strækker sig fra Østersøen ned til Alperne og grænser op til flere lande end noget andet sted i Europa, og ferier i Tyskland har noget for enhver. Bjerge og skove, søer og store floder, middelalderlandsbyer og super moderne byer, vindyrkning eller alpinsport, der er ikke det du kan opleve på forskellige destinationer i Tyskland, som der flyves til med billige flyselskaber. Det tyske folk er kendt for deres høflighed og venlighed, og at rejse...

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Berlin Schönefeld Airport

Berlin Schönefeld Airport Flughafen Berlin-Schönefeld Berlin Germany Airport website IATA: SXF ICAO: EDDB ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Berlin Schonefeld Airport Arrivals powered by Airportia Berlin Schonefeld Airport Departures powered by Airportia

Berlin Tegel Airport

Berlin Tegel "Otto Lilienthal" Airport Flughafen Berlin-Tegel „Otto Lilienthal“ Berlin Germany Airport website IATA: TXL ICAO: EDDT ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Berlin Tegel Airport Arrivals powered by Airportia Berlin Tegel Airport Departures powered by Airportia

DB Potsdam

DB Potsdam Potsdam Hbf Friedrich-Engels-Str. 99 14473 Potsdam Germany Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Hotel – Hostel Potsdam

Potsdam - Hotel, Apartment, Hostel 

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
GBP
1,1816
USD
0,9006
DKK
0,1338
SEK
0,0950
NOK
0,0986

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Potsdam
broken clouds
3.5 ° C
4.4 °
2 °
69 %
6.2kmh
75 %
fre
5 °
lør
9 °
søn
10 °
man
8 °
tirs
5 °

Tyskland valuta, Euro

Penge i Tyskland (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

Togrejser Tyskland

Tyskland, vores store nabo mod syd, er vel nok et af europas mest og bedst udviklede lande at rejse i med toget. De tyske jernbaner tilbyder transport med moderne og hurtige tog der forbinder næsten alle større tyske byer med rigtigt gode togforbindelser. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her