lørdag, oktober 24, 2020

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Rejser til Tokelau

Tokelau er et øgruppe i det sydlige Stillehav der hører under New Zealand.

Øgruppen er hjem for omkring 1.500 indbyggere, helt unikt for Tokelau er, at dets hovedstad roterer hvert år mellem de tre atoller. Tokelau betragtes som en suveræn stat og er den første nation i verden, der skal have energi undelukkende fra solenergi.

Tokelau kaldes af nogle for Union Islands, det er ikke ligetil at besøge Tokelau idet der kræves tilladelse for at få adgang til øerne. Medicinsk undersøgelse og et baggrundscheck skal ske i Samoa, før denne tilladelse gives. For de fleste besøgende tager det cirka 14 dage at behandle ansøgningen, når de nødvendige dokumenter er modtaget.

Det betyder, at den bedste måde at besøge Tokelau på er at besøge Samoa, blive der indtil tilladelsen er givet, og derefter booke plads på MV Tokelau, som det kan tage flere uger at få plads på.

Tokelau har ikke havn, og servicen opererer kun to gange om måneden fra Samoa.

Du vil bo på Luana Liki Hotel, når du kommer til Tokelau. Det er det eneste hotel i landet, selvom lejlighedsvis hjemmeophold er tilladt. Camping er undertiden tilladt på den private Sydney Island.

Forvent derefter en stille og fredelig ferieoplevelse. Livet bevæger sig langsommere på Tokelau, og folket er dybt religiøst. Det forventes naturligvis at du deltager i søndagsgudstjeneste, der er heller ikke meget andet at gøre idet det meste af landet lukkes ned på søndage.

Det kan være ret svært at nå Tokelau, men hvis du har tid nok til at gøre det, tilbyder denne lille nation en varm gæstfri oplevelse. Dette kan være et fantastisk eventyr.

Hovedstaden i landet er:

City Guide

Herunder kan du se hvilke byer og interessante steder vi omtaler på siden. Bliv inspireret til en spændende rejse