Norrköping, som af mange kaldes Lille Manchester, ligger ved en fjord som stammer fra Østersøen. Byen har fungeret som en havn i en længere periode og har primært fokus på stofindustrien. Den blev etableret som et fort og er flere gange blev brændt helt ned. Norrköping er dog altid blevet genopbygget og har hver gang opbygget mere indflydelse end før. Som et resultat af to brande på et tidspunkt i det 19. århundrede blev der etableret love som forbød bygningen af træhjem.

Hvis du er på udkig efter en oplevelse som er lidt anderledes end den gennemsnitlige turistferie men som stadig byder på fantastiske afslapningsmuligheder bør du overveje en ferie i Norrköping. Læs videre for at finde ud af hvad du kan regne med at lave under dit besøg!

Er der kaktusser i Norrköping?

Mange besøgende tager en tur til de grønne områder i Carl Johans Park – især om sommeren, når byen ser frisk og ny ud når man går en tur på græsset. En af de unikke egenskaber parken har at byde på er en kaktusplantage som plantes hvert eneste år. Der udstilles flere end 25.000 forskellige kaktusser på en unik måde som giver et godt indblik i byens personlighed.

Det næste sted i byen du bør udforske er Skt. Olai Kirken. Den originale kirke blev brændt ned i 1719 da russerne angreb byen, men den blev genopbygget i sten i 1766 og har modstået adskillige tragedier siden. Det perfekte sted at runde en sommerdag af er byens gratis udendørsbiograf som afholdes søndag og onsdag efter solnedgang. Biografen er meget populær, så tag et behageligt tæppe, en flaske vin, og nogle snacks med.

Verdens største dyrepark ligger i nærheden af Norrköping

Hvis du er taget til Norrköping med børnene eller bare elsker at se dyrene lege i et naturligt miljø bør du besøge Kolmarden Zoo og Safari Park. Hvis du ikke selv har bil med kan du drage fordel af den lokale busrute som kører direkte til dyreparken. Parken er en spændende oplevelse uanset hvor gammel man er og entrépriserne er yderst budgetvenlige.

En af landets bedste kunstmuseer ligger i Norrköping. Her kan du både se på de svenske fortolkninger af kubismebevægelsen og eksempler på moderne pionerer i museets permanente samling. Museet byder derudover også på en skulpturpark du kan gå igennem samt en unik samling af hvad der egentlig kun kan beskrives som ’oldtidens selfies’.

Er du klar på at besøge Norrköping? Byen har masser af byde på og livsglæden fosser simpelthen fra Queen’s Street ud til resten af byens gader. Der er masser af skjulte perler i Norrköpings gemte hjørner, så du vil uden tvivl kunne finde alt det du overhovedet kunne ønske dig. Norrköping er nok ikke på alles rejseradarer endnu, men det vil byen uden tvivl snart komme – så sørg for at rejse dertil inden det begynder at strømme ind med turister året rundt.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Sveriges turistkontor

Sweden Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Linköping/Saab Airport

Linköping/Saab Airport Linköping City Airport Linköping Sweden Airport website IATA: LPI ICAO: ESSL ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Linkoping City Airport Arrivals powered by Airportia Linkoping City Airport Departures powered by Airportia

Norrköping Airport

Norrköping Airport   Sweden Airport Website IATA: NRK ARRIVAL DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Norrkoping Airport Arrivals powered by Airportia Norrkoping Airport Departures powered by Airportia

SJ Norrköping Centralstation

SJ Norrköping Centralstation Norra Promenaden 94 Norrköping Sweden Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Stockholm Skavsta Airport

Stockholm Skavsta Airport Stockholm Skavsta flygplats Nyköping Sweden Airport website IATA: NYO ICAO: ESKN ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Stockholm Skavsta Airport Arrivals powered by Airportia Stockholm Skavsta Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

SEK - Svenske kroner
EUR
10,5285
GBP
12,4409
DKK
1,4091
NOK
1,0379

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Norrköping
broken clouds
9.3 ° C
10 °
9 °
100 %
7.7kmh
75 %
fre
9 °
lør
9 °
søn
7 °
man
5 °
tirs
1 °

Togrejser Sverige

At rejse med tog i Sverige giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Sverige valuta, Krone

Penge i Sverige (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Krone (SEK). 1 Krone = 100 Øre. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5 and 10 Kroner Sedler i cirkulation: 20, 50, 100, 200, 500 and 1000 kroner Swedish National Bank

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her