Napoli er en af de største byer i Europa samt en af de ældste byer i hele verden. Byens beliggenhed ved Middelhavet gør, at den er en populær rejsedestination, og dens lange historie med græske bosættelser gør, at der er meget at se.

Selve byen blev grundlagt i det sjette århundrede f.v.t. og har igennem historiens gang spillet en vigtig rolle i de græske og romerske samfund.

Der er utallige ting at se og lave på en tur til Napoli. Byen er hjemsted for en unik blanding af arkitektur, kultur, og mad, som betyder, at der ligger dig en enestående oplevelse i vente.

Vidste du, at pizza blev opfundet i Napoli?

En af verdens mest populære retter blev opfundet i Napoli som et måltid for de fattige, men takket være Ferdinand IV blev det hurtigt populært blandt folk i alle klasser. Mange af de bedste pizzaer kommer fra byen, såsom Neapolitan og Margherita, opkaldt efter Queen Margherita of Savoy. Byen er hjemsted for utallige fantastiske pizzeriaer, så det er bare om at vælge en og tage af sted.

Napoli har været hjemsted for Neapolitan Academy of Fine Arts i flere end 250 år. Siden akademiets grundlæggelse i 1752 har det produceret utallige værker fra italienske kunstnere, heriblandt mestrene. Her er der mulighed for at tage til workshops indenfor malerier, skulpturer, og design mens du befinder dig i byen, så du virkelig kan følge i mestrenes fodspor. Hvor i verden ville du ellers have mulighed for at følge i Domenico Morellis fodspor på sådan en unik måde?

Porcelæn er et af de største symboler for kulturen i Napoli, hvor der stadig findes fabrikker fra det 19. århundrede. Mange af de vigtigste porcelænsværker, gamle romerske skulpturer, og andre vigtige lokale værker kan ses på Capodimonte, som er et af verdens mest unikke kunstmuseer. Listen over berømte værker er længere end man lige skulle gå og tro, så det er et sted man sagtens kan tilbringe en hel dag, hvis det skulle friste.

Der er et væld af historie at udforske i Napoli

Du behøver ikke være kæmpefan af ruiner for at få noget ud af et besøg til Herculaneum, som blev ødelagt da Vesuv gik i udbrud. Ruinerne er dog sidenhen blevet genopbyggede, så man nu til dags kan se dem i deres originale udgave. Napoli er en af de få byer i verden som byder på sådan en mulighed. Den varme aske hjalp med at bevare genstande udført i træ og området blev så godt begravet, at selv de højeste bygninger bevaredes. Det var et rigt område med masser af fine huse.

Derudover er der også utallige andre udforskningsmuligheder som du for alt i verden ikke må gå glip af. Uanset hvad bør du sørge for at tage til et show på San Carlo. Det er Italiens ældste og største operahus, hvor du kan få dig et indblik i Old World ekstravagance fra det 19. århundrede. Operahuset blev bygget i 1737 men er siden blevet genopbygget grundet en altødelæggende ildebrand i 1816.

Er du klar til at besøge Napoli? Med sine verdenskendte vine, fantastiske køkken, og 3.000 års moderne historie har byen noget helt særligt at byde på. Tag en dyb indånding og nyd den befriende følelse du uden tvivl vil få mens du befinder dig i byen.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Italiens turistkontor

Italy  Tourism Authority ENIT -  Italian National Tourist Board Via Marghera 2 00185 Rome Tel: (+39) 06 497 11 WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

FS Napoli Centrale

FS Stazione di Napoli Centrale Stazione di Napoli Centrale Piazza Giuseppe Garibaldi 80142 Napoli Italy Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Naples International Airport

Naples International Airport Aeroporto Internazionale di Napoli Naples Italy Airport website IATA: NAP ICAO: LIRN ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Naples Airport Arrivals powered by Airportia Naples Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,9046
GBP
1,1885
DKK
0,1338
SEK
0,0953
NOK
0,0991

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Naples
broken clouds
13 ° C
15.6 °
10.6 °
87 %
1kmh
75 %
lør
16 °
søn
15 °
man
14 °
tirs
11 °
ons
9 °

Togrejser Italien

At rejse med tog i Italien giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem de større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Italien valuta, Euro

Penge i Italien (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

Biltog til Verona, Italien

Biltog fra Hamborg til Verona (Italien) Du kan tage både dig selv og bilen med biltog fra Hamborg til Verona så du slipper for den lange tur gennem Tyskland til Italien på motorvejen. Toget kører om aftenen fra Hamborg og er fremme i Verona næste formiddag. Du kan bestille sovevogn eller liggevogn på turen his du ønsker det. Hvis man tager i betragtning at du sparer en hotelovernatning undervejs er det rimelig pris at benytte denne...

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her