Merthyr Tydfil ligger nord for Cardiff og er omringet af den majestætiske Glamorgan. Det siges, at byen er opkaldt efter Skt. Tydfil, men de lokale pubs og caféer byder på deres egne fascinerende historier om byens oprindelse.

Området omkring Glamorgan blev oprindeligt brugt til landbrug, men nu til dags er der mulighed for at deltage i utallige udendørsaktiviteter her i området. Merthyr Tydfil byder på nem adgang til Brecon Beacons Nationalpark, hvor du kan bestige nogle af Sydwales’ største bjerge. Find en sti der passer til dine evner og interesser; måske du endda vil møde en walisisk bjerg pony på din vej.

Indbyggerne i Merthyr Tydfil går meget højt op i boksning. Mange professionelle boksere stammer fra området, heriblandt Eddie Thomas og Johnny Owen. Der står monumenter som mindes deres resultater rundt omkring i byen og de lokale fitnesscentre byder på mulighed for at tage boksehandskerne på og virkelig leve dig ind i den lokale kultur.

Derudover er det også meget populært at cykle i Merthyr Tydfil. National Cycle Route 8 går direkte igennem byen og giver nem og hurtig adgang til Cardiff eller Holyhead. Ruten er 400 kilometer fra start til slut, men du kan naturligvis bare cykle et lille stykke af vejen.

Merthyr Tydfil er opbygget på et legendarisk fundament og byder besøgende på fantastiske udforskningsmuligheder. Hvis du elsker at udforske naturen vil du elske denne smukke sydwalisiske by.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Storbritanniens turistkontor

Great Britain Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

GBP - Britiske pund
EUR
0,8510
USD
0,7598
DKK
0,1139
SEK
0,0808
NOK
0,0864

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Merthyr Tydfil
scattered clouds
6.9 ° C
8.3 °
6.1 °
70 %
10.3kmh
40 %
ons
6 °
tors
5 °
fre
10 °
lør
10 °
søn
6 °

Togrejser Storbritannien

At rejse med tog i Storbritannien giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Storbritannien valuta, Pound

Penge i Storbritannien (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Pound (GBP). 1 Pound = 100 pence. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20 and 50 pence £1, £2 Sedler i cirkulation: £5, £10, £20 and £50 Bank of England

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her