fredag, september 18, 2020

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Største byer i Jordan

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

Helligdage i Jordan

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Rejser til Jordan

Jordan er en populær rejsedestination i sig selv, men mange vælger at kombinere en tur til Jordan med en tur til Israel, fordi de to lande historisk har haft så meget at gøre med hinanden.

Et besøg i Jordan kan for eksempel byde på en ørkentur igennem Wadi Rum, en tur til Ammans ruiner, og adgang til et stort udvalg af naturreservater og afslappende badehoteller. Det er både nemt og overkommeligt at planlægge din drømmetur til Jordan.

Et af de mest besøgte steder i Jordan er uden tvivl Petra. Byen er bogstaveligt talt hugget ud af klippesiden og beskyttes af Siq, en tynd og snoet kløft. Der er intet som ordentligt kan forberede dig til et besøg til Petra: det vil være en overvældende imponerende oplevelse uanset hvad. Det anbefales, at du tilbringer mindst fire dage i Petra, hvis du vil se alt det byen har at byde på.

Jordan er hjemsted for et hav af tro- og historierelaterede oplevelser, men der er også fokus på afslapning og wellness. Landet byder på et kæmpestort udvalg af hoteller og etablissementer hvor besøgende får adgang til naturterapi, så de kan slappe af på deres helt egen måde. Mange steder rundt omkring i landet byder på adgang til det Døde Hav, hvilket naturligvis er en unik oplevelse, da vandet er så salt, at man ikke kan synke i det.

Med alt fra varmekilder til ruiner byder Jordan besøgende på muligheden for at udforske forskellige afslapningsmetoder. Det er en dejlig og uforglemmelig rejsedestination som kan besøges på hvilken som helst årstid.

Oplevelser i Jordan

Rejser til Jordan er så alsidige at det kan være svært at vælge en fast base. Derfor kan det anbefales at rejse rundt i landet for at opleve mest muligt. Fra den kontrastfyldte storby og hovedstad Amman i nord, til landets eneste havneby Aqaba i syd. I Amman vil du opleve et unikt miks af det historiske og moderne, hvilket giver dig mulighed for en bred vifte af kulturelle oplevelser. Museer, natklubber, designershopping og små autentiske specielforretninger. Fra Amman har du også kort vej til det nærmest magiske Døde Hav, hvor Wellness-turismen blomstrer. Længere mod syd kan du bo ved tempelbyen Petra, og ved Rødehavets kyst i dykkerbyen Aqaba.

Én ting som bør være på alles ”to-do liste” når de rejser til Jordan, er Petra. Den betagende smukke oldtidsby, som på magisk vis er skåret direkte ud i klipperne. Det virker nærmest som en kulisse i en forlystelsespark – men dette er den ægte vare. Et ikon for Jordan og udvalgt som én af verdens syv moderne underværker. Selv vejen dertil ad den smalle slugt er en speciel oplevelse, og hele området byder på det ene fantastiske syn efter det andet. Tårnhøje tempelfacader, gravmæler, obelisker, gader, trapper og et kloster. Her kan bruges flere dage på at udforske det hele, hvilket gøres til fods eller på lejede æsler og kameler.

Hovedstaden i landet er:

Amman

Med en stærk periode med økonomisk vækst, er Amman en af de bedste byer i Mellemøsten at besøge lige nu. Det er ikke bare den mellemøstlige kultur, du vil komme til at opleve med et besøg i denne utrolige by. Ser du, regionen har været beboet siden det 13. århundrede f. Kr. og Amman er endda nævnt i den hebraiske bibel. Romerne havde også kontrol over regionen i nogen tid, og ruinerne af deres bygninger...

City Guide

Herunder kan du se hvilke byer og interessante steder vi omtaler på siden. Bliv inspireret til en spændende rejse

Amman

Med en stærk periode med økonomisk vækst, er Amman en af de bedste byer i Mellemøsten at besøge lige nu. Det er ikke bare den mellemøstlige kultur, du vil komme til at opleve med et besøg i denne utrolige by. Ser du, regionen har været beboet siden det 13. århundrede f. Kr. og Amman er endda nævnt i den hebraiske bibel. Romerne havde også kontrol over regionen i nogen tid, og ruinerne af deres bygninger...