Matjiesfontein er den perfekte blanding af uforskammet frihed og traditionel civilisation. Byen blev grundlagt i 1884 af en jernbanemand fra Skotland og blev hurtigt til en populær destination for victorianerne med kurs mod Cape Town. Et besøg hertil byder på udsøgte muligheder for at udforske historiske bygninger, finde den indre fred, og nyde et afslappet område i Afrika som byder på et fantastisk indblik i fortiden.

Matjiesfontein har utallige attraktioner at byde på, heriblandt et gammelt postkontor, en historisk cricketbane, et rådhus og fængsel som blev bygget i 1901 for at huse General Gideon Scheepers, en gammel melmølle, og mineral vandværker. Før i tiden var Matjiesfontein en populær spa by, så selv historisk set har byens mål altid været at hjælpe besøgende med at slappe af.

Du må for alt i verden ikke forgå et besøg til jernbanestationen. Den er fuldt restaureret og velbevaret og ser ud præcis som den gjorde da stationen blev åbnet i februar 1878. Derefter bør du bevæge dig ned til rejsekapellet, som befinder sig langs Monument River. I sin tid blev kapellet brugt til at opbevare udstyr som lyste byen op om natten.

Derudover byder byen også på utallige fine dining muligheder, luksuriøse hoteller, og adskillige museer. Matjiesfontein er også hjemsted for store åbne områder, især langs de gamle British Army Remount Camp parade grounds. Matjiesfontein kan hjælpe alle og enhver med at tage et skridt tilbage og opleve fortiden. En tur til Sydafrika er langt fra fuldendt uden en tur til denne smukke, historiske by.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Sydafrikas turistkontor

South Africa Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Helligdage i Sydafrika

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Sydafrika valuta, Rand

Penge i Sydafrika (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Rand (ZAR). 1 Rand = 100 cent. Mønter i cirkulation: Rand R1, R2, R5 5c, 10c, 20c and 50c cent Sedler i cirkulation: Rand R10, R20, R50, R100 and R200

Hvad er klokken i Sydafrika ?

Hvad er klokken i Sydafrika nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Johannesburg, Sydafrika. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

Største byer i Sydafrika

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her