Mata-Utu ligger på øen Uvea og er hovedstad i Wallis og Futuna. Mata-Utu har en af ​​de to havne der er på øerne og har også den vigtigste lufthavn.

Byen domineres af den imponerende katedral “Our Lady of Assumption”. Ofte kaldet Mata-Utu-katedralen, den bærer Wallis kongelige insignier. Det har også et maltesisk kors mellem sine tårne. Katedralen har udsigt til den lokale lagune og der er flere lokale kulturelle genstande udstillet i kirken, herunder den kongelige trone.

I nærheden af katedralen vil du også finde flere markeder og restauranter.

Sørg for at besøge ruinerne af Kolo Nui under dit ophold i Mata-Utu. De kan findes omkring 9 km sydvest for byen og kaldes undertiden Talietumu. Det var oprindeligt en befæstet Tongan bosættelse, og du vil kunne se dele af fæstningen samt bygninger. Mange af disse er bygget af basalt, så materialets mørke farver står i skarp kontrast til græsplænernes grønt.

Der er ingen gadenavne i Mata-Utu, så du navigerer rundt efter landemærker. Af de mest interessante seværdigheder bør du besøge oceaniamarkedet, “Mount Lulu Fakahega” og det gamle kapel. Du skal naturligvis også nyde en varm eftermiddag (eller flere) på stranden, slappe af i solskinnet, og se de blide bølger komme mod kysten.

Du vil finde Mata-Utu er en smuk tropisk destination, der inviterer dig til at slappe af på den måde, der passer dig bedst.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her