Rejser til Liberec

Liberec blev oprindeligt grundlagt i det 14. århundrede, og det har været et centrum for tekstilhandel under størstedelen af dens eksistens. Den er måske mest kendt for sit tv-tårn, der er bygget på Jested bjerget uden for byen, men der findes også mange arkitektoniske skatte inde i Liberec.

Selve byen kæmpede mod den nazisme, der trivedes i området på det tidspunkt, herunder to tilfælde, hvor politiet standsede pro-nazistiske demonstrationer i 1930’erne. Hvorfor bør folk besøge Liberec? Fordi Liberec, på trods af at være hårdt ramt af den store depression, nazismen og derefter kommunismen er kommet stærkt tilbage.

Du skal endelig se rådhuset

Rådhuset i Liberec kaldes ofte en kopi af Wien og har en smuk gotisk-inspireret arkitektur. Du kan i ro og mag slentre henover pladsen neden for de mange spir, der strækker sig mod himlen, få dig en snack eller en kop kaffe fra en af ​​de handlende og bare nyde dagen. Mange kalder rådhuset “Liberecs Hjerte” og dets skønhed skinner på lige så meget på indersiden, som den gør på ydersiden. Hvis du ønsker at få en rundvisning, skal du planlægge din rejse i overensstemmelse hermed, da bygningen ikke altid er åben.

Den Zoologiske Have i Liberec

Den Zoologiske Have i Liberec er den ældste zoologiske have i Tjekkiet, og blev grundlagt i 1919. Fordi det er en ældre zoo, hvis design ikke er blevet moderniseret i stor stil, er den en mindre zoo, men dette gør den blot mere charmerende. En af de primære attraktioner i Liberec Zoo er de hvide tigre, men glem ikke også at se girafgården og baby girafferne! Hvis du rejser med børn, vil I helt sikker more dig storartet! Når du er færdig i zoologisk have, skal du sørge for at besøge komplekset af ni drivhuse og flere botaniske temaer, der findes hele parken igennem.

Er det ikke rart udenfor? Så gå på indkøb inden for i Babylon Centre

Babylon Centre er fyldt med masser af butikker, barer, et hotel, og endda en vandpark, og det er stedet at tage hen, når det er mere attraktivt at være inde i stedet for uden for. Der er en forlystelsespark indenfor, der indeholder en karrusel, som børnene eller barnet i dig vil elske, plus masser af andre spil og underholdning at vælge imellem, hvor du kan more dig på en grå eftermiddag. Hvorfor hænge på et hotelværelse se tv, når du kan være ud og more dig?

Liberec er en by i udvikling, der rystede de sidste rester af kommunismen af sig for at genvinde den indflydelse, den engang havde. Byen er ved at gå fra tekstiler over til teknologi, og der findes stadig masser af museer og gallerier, så du kan kortlægge din egen kurs gennem byen.

Seværdigheder i Liberec

Grabstejn slottet

Grabstejn er beliggende ikke langt fra byen Liberec. Det oprindelige slot blev opført i 1200 tallet. I 1566 blev det gamle gotiske slot købt af en vicekansler der lod slottet ombygge til et luksus
renaissance slot som fuldstændig ændrede slottet herunder også det oprindelige slotskapel. I dag regnes slotskapellet for at være blandt de flotteste i Tjekkiet. Man byggede endvidere en ny slotsdel beliggende under den gamle slotsdel. I 1818 blev den nye del ombygget og der blev anlagt en stor park med mange sjældne plantearter og træsorter. Siden 1992 har slottet været åbent for offentligheden.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Tjekkiets turistkontor

Det fascinerende land Tjekkiet grænser op til Polen, Tyskland, Østrig og Slovakiet og har i sin nuværende form eksisteret siden 1993, hvor Tjekkoslovakiet deltes i Slovakiet og Tjekkiet. På en ferie i Tjekkiet finder du mange storslåede slotte og chateauxer, og der er mulighed for at opleve i de historiske regioner Bohemia til vest, Moravia i øst og Silesia i det nordøstlige Tjekkiet. Den vigtigste turistattraktion på mangen en Tjekkiet ferie, er den smukke og historiske...

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

CD Liberec

CD Liberec Nádraží 344/1 460 07 Liberec Czech Republic Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Prague Airport Václav Havel

Václav Havel Airport Prague Letiště Václava Havla Praha Prague Airport website IATA: PRG ICAO: LKPR ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Prague Vaclav Havel Airport Arrivals powered by Airportia Prague Vaclav Havel Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Hotel – Hostel Liberec

Liberec - Hotel, Apartment, Hostel  Hoteller i Liberec Søger du hotel eller anden overnatningsmulighed til din ferie i Liberec ? Se liste og søg blandt mest populære, bedste og billigste hoteller, lejligheder. Listning er baseret på anbefalinger fra gæster der har givet anbefalinger på TrustYou, der samler hotelanmeldelser, klager og anbefalinger fra hoteller i hele verden. Du vil kunne finde lige netop den overnatningsmulighed der passer dig bedst. Du kan også finde links til hostels og vandrehjem.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

CZK - Tjekkiet koruna
EUR
25,3346
GBP
29,7711
DKK
3,3900
SEK
2,4070
NOK
2,5710

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Liberec
broken clouds
19.1 ° C
21.1 °
15.6 °
71 %
1.4kmh
81 %
man
18 °
tirs
21 °
ons
21 °
tors
18 °
fre
19 °

Hvad er klokken i Tjekkiet ?

Hvad er klokken i Tjekkiet nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Prag, Tjekkiet. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

Helligdage i Tjekkiet

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Tjekkiet valuta, Koruna

Penge i Tjekkiet (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Koruna (CZK). 1 Koruna = 100 Haleru (withdrawn), smallest coin is 1 Koruna. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20 and 50 Koruna Sedler i cirkulation: 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 and 5000 Koruna Czech National Bank

Togrejser Tjekkiet

At rejse med tog i Tjekkiet giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem de større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.
covid 19 corona virus statistik for lande og omraader

Covid-19 / Coronavirus i Tjekkiet

Covid-19 / Coronavirus i Tjekkiet, rejsevejledning Tjekkiet rejsevejledning og aktuelle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Tjekkiet. Statistikker opdateres flere gange i løbet af dagen. Turist rejser til Tjekkiet Aktuelt er der ikke mulighed for at krydse grænsen til Tjekkiet som turist Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se den aktuelt gældende rejsevejledning på siden her Covid-19 / Coronavirus udbrud i Tjekkiet Herunder kan du se opdaterede tal og statistikker omkring den aktuelle situation i Tjekkiet

Største byer i Tjekkiet

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her