Der er noget unikt ved hver eneste by på jordens overflade og det unikke ved Leeds er, at man stort set vil se en uge uanset hvor man vender øjet hen.

Byens historie strækker sig helt tilbage til det 5. århundrede, hvor den blev opkaldt efter skoven som lå i området før dens grundlæggelse. Byen opbyggede den oprindelige økonomiske succes på uldsalg, men under den industrielle revolution forandrede Leeds sig til et centrum for produktion af alt fra hør til jern.

Leeds er et fantastisk sted at shoppe

Det første sted du bør når du ankommer i Leeds er Corn Exchange, hvor du vil blive mødt med utallige små butikker som altid byder på en række forskellige produkter som ofte ikke findes andre steder. Tag en kop kaffe på stueetagen og fortsæt rejsen opad for at udforske alle butikkerne. Hovedetagen er anden etage, hvor der ofte findes små kiosker og boder.

Det er næsten umuligt ikke at blive sulten af alt den shopping, så når du kører træt i det kan du med fordel spise en bid caribisk mad på Viva Cuba! Denne tapas restaurant byder på salsadans hver aften. Der ligger forskellige restauranter rundt omkring i byen, såsom på Kirkstall Road og Queen’s Square, hvoraf sidstnævnte ofte byder på et mere livligt publikum.

Når du har indtaget et fantastisk måltid kan du smutte en tur over til Birdcage, som byder på drag kabaret som giver et ordentligt indblik i tidens popdivaer. Det er et fantastisk sted at besøge en aften i byen, især når Beyoncé kommer og optræder!

Leeds byder på livemusik stort set hver dag

Noget af det bedste ved Leeds er, at byen byder på livemusik rundt omkring stort set hver dag. Der er så mange forskellige musiksteder i byen, at du vil kunne finde alt fra gospelmusik til dødsmetal. Hvis du gerne vil støtte selvstændige kunstnere kan du med fordel finde dig en lokal guide over gigs og købe billetter til de kunstnere der interesserer dig mest.

Lidt skal man vel have at gå hjem på, så efter showet kan du bevæge dig ud i Carriage Works området, hvor der blandt andet er en fantastisk champagnebar. Harvey Nicholls sælger især lækre cocktails, men befinder sig på fjerde etage i bygningen. Hvis du er ude efter en temaaften kan du tage til Oceana, hvor der er barer med fire forskellige temaer, heriblandt disco, samt dansegulve som lukker sent nok til, at du nærmest kan danse hele natten.

Leeds venter bare på, at du giver den en chance. Denne destination byder på en afslappende ferie i omgivelser som ikke er ligeså turistbesøgte som f.eks. London og Manchester, så der er masser af plads til at udforske i eget tempo. Planlæg din tur i dag – Leeds vil umuligt skuffe!

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Storbritanniens turistkontor

Great Britain Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Leeds Bradford Airport

Leeds Bradford Airport Leeds Airport Leeds United Kingdom Airport website IATA: LBA ICAO: EGNM ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Leeds Bradford International Airport Arrivals powered by Airportia Leeds Bradford International Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

GBP - Britiske pund
USD
0,7598
EUR
0,8510
SEK
0,0808
NOK
0,0864
DKK
0,1139

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Leeds
broken clouds
6.8 ° C
8 °
5 °
93 %
6.2kmh
75 %
fre
7 °
lør
8 °
søn
8 °
man
6 °
tirs
5 °

Storbritannien valuta, Pound

Penge i Storbritannien (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Pound (GBP). 1 Pound = 100 pence. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20 and 50 pence £1, £2 Sedler i cirkulation: £5, £10, £20 and £50 Bank of England

Togrejser Storbritannien

At rejse med tog i Storbritannien giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her