Krakow har altid været på forkant med uddannelsesmuligheder i Polen, og dette er helt sikkert stadig tilfældet i dag.

Selve byen blev grundlagt før stenalderen, og den er dokumenteret som en travl handelsplads inden år 1000. Pave Johannes Paul II var ærkebiskop i Krakow, men byen har også set mange nedture. For eksempel var Krakow Ghetto en afskærmet del af byen, hvortil nazi Tyskland flyttet jøderne, før de sendte dem til udryddelseslejre. I dag vil du finde mange steder, hvor du kan nyde scenekunst, museer, der hjælper dig med at få et glimt af historien, og gamle bygninger, der tager dig tilbage i tiden.

Fyld dig op på den Store Markedsplads

Med Jomfru Marias basilika fra det 14. århundrede og Sukiennice (eller Klædehallen) fra det 16. århundrede, kan du få din lyst styret både med hensyn til gotik og renæssance arkitektur på denne enorme plads, der måler over 40.000 kvadratmeter. Det er nemt at komme rundt på pladsen, men der er også sporvogne til rådighed for dig, hvis du skulle blive træt af at gå. Du kan finde masser af kaffehuse og caféer, som vil hjælpe dig med at genoplade, foruden masser af butikker, der byder på lokale varer, souvenirs og andre lækkerier, du måtte ønske. Skønt det er dyrere end andre dele af byen, er det stadig billigere end euro-zonen, så du kan more dig godt til en god pris, der vil give dig lyst til at besøge igen og igen.

Kongeslottet Wawel er absolut et besøg værd

Det tjente som sæde for den polske regering i næsten 5 århundreder og husede kongefamilien. Nu tjener det som museum og en hyldest til gamle dage. En simpel spadseretur omkring slottet er den perfekte aktivitet på en solskinsdag, men hvis du ønsker at komme indenfor til rundvisning, så sørg for at ankomme tidligt for at undgå at stå i en lang kø. Inden i kongeslottet Wawel vil du se en af ​​verdens største samlinger af flamske gobeliner. Om sommeren skal du sørge for at besøge fangehullerne!

Tag dig tid til at besøge det jødiske kvarter

En tredjedel af Krakow er jødisk, hvilket gør et besøg i det jødiske kvarter noget, der bør stå højt på listen over ting, man skal gøre for at opleve det autentiske Krakow. Kvarteret kommer til live om natten med flere restauranter og barer, og hvis du har kommer tidligt op den næste morgen, så tag ned for at hente en frisk bagel. Det er et helt andet tempo, end det, du ser i andre dele af byen, og murene fortæller tidligere generationers grusomme historie. Hvis du har set filmen “Schindlers liste”, har du fået et kort indblik i, hvordan gaderne ser ud, da de er med i filmen.

Krakow er en moderne by, der har gamle bygninger, masser af historie og en kultur, der er fortryllende og spændende. Et besøg i Krakow vil ikke kun tilfredsstille alle dine sanser, men du vil blive helt afhængig af det. Du vil ønske at komme tilbage på besøg igen og igen.

Seværdigheder i Krakow

Markedspladsen, Rynek

Krakows markedsplads, Rynek, der som regel imponerer de fleste førstegangs besøgende ved sin imponerende størrelse. Det er da også en af de største markedspladser i Europa.

Rundt omkring markedspladsen udspiller sig et spændende cafe- og restaurationsliv hvor mennesker og gadeartister fra hele verden mødes. Markedspladsen der er 200 * 200 meter stor er et af de få eksempler på byplanlægning i middelalderen der har overlevet til i dag.

På markedspladsen ser du i midten af pladsen Sukiennice, klædehallen, hvor tidligere der solgtes varer til byens borgere, i nutidens Krakow er det alt til turisterne der har overtaget markedsboderne.

Det vil være for meget at beskrive hver enkelt bygning der omgiver markedspladsen, næsten alle bygningerne der omkranser pladsen er seværdige så det anbefales at gå en tur hele pladsen rundt.

Mariakirken

Mariakirke hvorfra der hver fulde time blæses et signal der brat afbrydes til minde om den hornblæser der blev ramt af en pil gennem halsen da han blæste advarselssignal om et angreb på byen, men inden han døde nåede han at advare Krakows borgere om det forestående angreb på byen.

Ved siden af Mariakirken ligger Plac Mariacki hvor der står en fontæne, med en statue af en middelalderlig student. Fontænen blev skænket byen af håndværkere i 1958.

Nationalgalleriet, Rynek Glowny

Det er 1ste salen i den gamle Sukiennice er optaget af nationalgalleriet. For polakker er de vigtigste værker af Jan Matejko der malede billeder til fordel for den nationale stolthed.

2 af hans kendte værker finder du i dette museum , det ene viser Kong Sigismund der modtager de tyske korsridderes flag og våben efter slaget ved Grunwald i 1410 og det andet billede er general Kosciuszko der besejrer russerne med en bondehær ved Raclawice i 1794.

Rådhustårnet

Det eneste der er tilbage af Krakow oprindelige rådhus er dette 70 meter høje tårn der står lige ved siden af markedshallen. Du kan komme op i toppen af tårnet og undervejs ser du gamle fotografier af Krakow samt et lokale med en model af det gamle rådhus.

Skt Florians kirken

I den nordlige ende af Plac Jana Matejki finder du Skt Florians kirken som er en barok kirke der er opført i slutningen af 1600 tallet efter at den oprindelige kirke der stod på stedet var blevet ødelagt under Svensker invasionen. På midten af pladsen kand du se Grunwald monumentet til minde om Polakkernes sejr over de Tyske korsriddere i 1410. Det oprindelige monument blev sprængt i luften af tyskerne under 2den verdenskrig.

Når du står ved monumentet kan du se mod Barbikan og Florians porten der er rester af den oprindelige bymur omkring Krakows centrum. Opførelsen af bymuren blev påbegyndt i slutningen af 1200 tallet og ved slutningen af 1700 tallet var bymuren ca 3 kilometer lang og havde 47 tårne.

Biskoppen af Krakows palads

I ulica Franciszkanska nr 3, biskoppen af Krakows palads, det var her kardinal Karol Wojtyla, pave Johannes Paul II boede i årene 1964 – 1978.

Skt Peter og Paul kirken

En bemærkelsesværdige bygning, foran kirken ser du statuerne af de 12 apostle. Kirken blev grundlagt af kong Zygmunt III Waza og var den første barokke bygning i Krakow.

Skt. Andreas kirken

En af de ældste bevarede romanske bygninger i Krakow, kirken blev oprindeligt opført i årene 1079 – 1098.

Ulica Florianska

Ulica Florianska er en interessant gade læg specielt mærke til husene i nr. 7, 11 , 15 , 25 , 41 og 45. Borgerhusene i gaden har for de flestes vedkommende deres egne navne , f.eks huset under englene , husene under egernet o.s.v.

Juliusz Slowacki teateret

En kopi af den gamle opera i Paris. Teaterbygningen er opført i årene 1891 – 1893 og facaden er rigt dekoreret med skulpturer der repræsenterer poetri, drama, komedie, sang, dans, glæde og sorg.

Det jødiske kvarter i Kazimierz

Var oprindeligt en selvstændig by der blev anlagt af Kazimierz den Store i 1335 , først i 1868 blev bydelen en del af Krakow. Steven Spielbergfilmen Schindlers Liste blev optaget i denne bydel. Under 2den verdenskrig blev næsten alle indbyggere i bydelen dræbt af nazisterne. I dag er der opstået en meget stemningsfyldt bydel omkring bydelens centrale plads ul. Szeroka , hvor der er en del kosher restauranter.

Af de mest interessante seværdigheder i Kazimierz kan nævnes :

– Den gamle synagoge, museum for jødisk kultur, er opført i slutningen af 1400 tallet.
– Remu ‘ h synagogen , ul. Szeroka 40 , blev opført i midten af 1500 tallet.
– Isak synagogen er i dag indrettet til kulturcenter.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Polens turistkontor

Polens historie er en af de mest spændende og ganske ulig nogen anden i Europa. Polen har været under keltisk, germannisk og romersk indflydelse og i de sidste 1000 år har Polen været opdelt og omformet utallige gange ind til sovjetunionens fald, hvor Polen, som vi kender det i dag, blev oprettet. Århundreders civilisationer har opdyrket og omlagt Europa til ukendelse. På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de...

Turistinformation Krakow

Cracow / Krakow Tourist information office Rynek Główny 1/3 31-042 Kraków Tel.: +48 124337310 Website Rejser til Krakow Krakow, der engang var Polens hovestad, er en karismatisk gammel by, der kan bryste sig af det største bytorv fra middelalderen i Europa, og er det ideelle sted til en storbyferie fyldt med opdagelser! En tur rundt i Krakow, Polen bør starte ved det største markedstorv i Krakow, hvor der er adskillige restauranter, caféer og barer samt vartegnene St. Marys Basilika, Sukiennice og...

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Katowice Airport

Katowice Airport Międzynarodowy Port Lotniczy Katowice Katowice Poland Airport website IATA: KTW ICAO: EPKT ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Katowice International Airport Arrivals powered by Airportia Katowice International Airport Departures powered by Airportia

Kraków John Paul II International Airport

Kraków John Paul II International Airport Kraków Airport im. Jana Pawła II Cracow Poland Airport website IATA: KRK ICAO: EPKK ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Krakow John Paul II International Airport Arrivals powered by Airportia Krakow John Paul II International Airport Departures powered by Airportia

PKP Krakow

PKP Krakow Glowny Pawia 5a 31-154 Kraków Poland Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist InformationMed en berigende historie, livligt natteliv og ry som Polens kulturelle hovedstad, er en Krakow ferie ideel for alle, der søger en lidt anderledes storbyferie. I Krakow kan du fordybe sig i en anderledes kultur, samtidig med at du kan nyde alle de attraktioner, man forventer at finde i en moderne by. Besøg det forhistoriske kongeslot Wawel, gå en tur rundt i den maleriske gamle...

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Tandlæger i Krakow

Tandlægeklinikker i Krakow At benytte ferien for at tage en tandrejse til Krakow er ikke noget nyt. Igennem mange år er turister, hovedsageligt danske, svenske og tyskere, flokkedes til Krakow og mange af disse benytter lejligheden til tandlægebesøg på en af de mange billige tandklinikker der ligger i Krakow. Priserne på tandbehandling i Polen og Krakow er betydeligt lavere end i Danmark og der kan være mange penge at spare, specielt på større behandlinger. Liste over populære...

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

PLN - Polish Zloty
EUR
4,3210
GBP
4,6611
SEK
0,4044
NOK
0,4349
DKK
0,5790

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Polen valuta, Zloty

Penge i Polen (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Złoty (PLN). 1 złoty = 100 groszy. Mønter i cirkulation: PLN 1, 2, 5 Zloty 1, 2, 5, 10, 20 and 50 groszy Sedler i cirkulation: PLN 10, 20, 50, 100, 200 and 500 Polske pengesedler har et mærke, til hjælp for synshadicappede: PLN 10 - firkant PLN 20 - cirkel PLN 50 - diamant PLN 100 - plus tegn PLN 200 - triangel PLN 500 - Polish national bank website

Tandlæger i Polen

Tandlægeklinikker i Polen At benytte ferien for at tage en tandrejse til Polen er ikke noget nyt. Igennem mange år er turister flokkedes til det populære ferieland. Mange af de mange besøgende bruger samtidig ferie til at få foretaget tandbehandlinger hos en af de mange velkvalificerede og billige tandklinikker i Polen. Priserne på tandbehandling i Polen er betydeligt lavere end i Danmark. Afhængig af hvilken behandling du skal have lavet er der gode penge at spare...

Forslag til en tur Polen rundt med tog

Polen rundt med tog På kortet herunder kan du se vores forslag til store oplevelser i Polen. Du kan klikke på de enkelte byer på kortet og informationsvindue åbner med kort beskrivelse, eller du kan læse videre i artiklen for mere uddybende beskrivelser. Turbeskrivelse Dag 1 Szczecin – Wroclaw Fra Stettin går turen først gennem dele af nationalparken der ligger langs med Oderfloden, Dolna Odra Nationalpark. Toget passerer Gryfino og det store kraftværk. De mange jernbanespor ved Gryfino...

Togrejser Polen

Polen er et af europas billigste lande at rejse i hvis du vil benytte dig af tog og bus. Næsten hver eneste afkrog af Polen har en station tæt på, selv om de polske jernbaner har nedlagt en del strækninger siden murenes fald. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Rejser til Polen

De første resultater i søgemaskiner når du søger efter grunde til at besøge Polen giver dig mange gange det modsatte – grunde til ikke at besøge Polen. Lad nu være at læne dig op af den meningsdannelse.

Polen er et fantastisk land der har så meget at tilbyde næsten lige meget hvad du går efter på din ferie.

Her er noget af europas smukkeste og mest uberørte natur og du kan komme på guidede vandringer der vil give dig nogle uforglemmelige panoramaudsigter. Du vil kunne finde utallige gamle slotte og borge hvoraf mange hører til blandt verdens største og ældste af slagsene.

Vandsport, skisport, vandreture, mountain bike, natur, kultur og historie, alt pakket ind i et land med 22 store nationalparker strækkende sig fra Østersøens kyster til de mægtige Tatrabjerge, kort sagt – I Polen behøver du ikke kede dig uanset i hvilken retning dine interesser går.

Glemte vi at sige at du skal lede meget længe for at finde et folkefærd så venlige og gæstfrie som polakkerne.

Polens historie er en meget kompliceret affære, landet har så mange gange været invaderet,, flere gange udslettet fra landkortet og har set sin del af krigenes rædsler. Men en ting er sikkert, Polen rejser sig gang på gang og polakkerne er et stolt folkefærd.

Hvis du rejser til Polen for første gang er Warszawa et godt indgangspunkt. Hovedstaden er ikke bare Polens politiske centrum men også centrum for kunst og kultur. Her finder du bl.a. Filharmonia Narodowa og Operaen, som huser den årlige Mozart festival. Live-musik er i højsædet i Warszawa, hvor der næsten hver aften spilles op i diverse koncerthaller og på små lokale barer og cafeer. I den gamle bydel finder du et virvar af markeder, butikker, restauranter og cafeer og mange besøgende vender tilbage til dette område igen og igen.

Krakow var den royale hovedstad i Polen i 500 år og er et overflødighedshorn af gotisk arkitektur og arkitektur fra Renæssancen. Her kan du slentre ned ad de snoede brostensbelagte gader og drømme dig tilbage til middelalderen, hvor flere af husene og vejene blev bygget. Krakow er fuld af tårnhøje kirker og et enestående slot og her finder du flere historiske bygninger end noget andet sted på din ferie i Polen.

Rynek Glowny er Krakows sprudlende bymidte, og på den gamle markedsplads kan du finde finurlige skate lige fra smykker i rav til håndlavede træskårne legesager. Sidst men ikke mindst er det mystiske Wawel slot et besøg værd, når du rejser til Polen. Sagnene vil vide at Prins Krak besejrede en drage her, og det er lige før man er nødt til at tro på historien når man ser dette overvældende smukke slot på Wawel bakke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here