Rejser til Krakow

Krakow har altid været på forkant med uddannelsesmuligheder i Polen, og dette er helt sikkert stadig tilfældet i dag. Selve byen blev grundlagt før stenalderen, og den er dokumenteret som en travl handelsplads inden år 1000. Pave Johannes Paul II var ærkebiskop i Krakow, men byen har også set mange nedture.

For eksempel var Krakow Ghetto en afskærmet del af byen, hvortil nazi Tyskland flyttet jøderne, før de sendte dem til udryddelseslejre. I dag vil du finde mange steder, hvor du kan nyde scenekunst, museer, der hjælper dig med at få et glimt af historien, og gamle bygninger, der tager dig tilbage i tiden.

Fyld dig op på den Store Markedsplads

Med Jomfru Marias basilika fra det 14. århundrede og Sukiennice (eller Klædehallen) fra det 16. århundrede, kan du få din lyst styret både med hensyn til gotik og renæssance arkitektur på denne enorme plads, der måler over 40.000 kvadratmeter. Det er nemt at komme rundt på pladsen, men der er også sporvogne til rådighed for dig, hvis du skulle blive træt af at gå. Du kan finde masser af kaffehuse og caféer, som vil hjælpe dig med at genoplade, foruden masser af butikker, der byder på lokale varer, souvenirs og andre lækkerier, du måtte ønske. Skønt det er dyrere end andre dele af byen, er det stadig billigere end euro-zonen, så du kan more dig godt til en god pris, der vil give dig lyst til at besøge igen og igen.

Kongeslottet Wawel er absolut et besøg værd

Det tjente som sæde for den polske regering i næsten 5 århundreder og husede kongefamilien. Nu tjener det som museum og en hyldest til gamle dage. En simpel spadseretur omkring slottet er den perfekte aktivitet på en solskinsdag, men hvis du ønsker at komme indenfor til rundvisning, så sørg for at ankomme tidligt for at undgå at stå i en lang kø. Inden i kongeslottet Wawel vil du se en af ​​verdens største samlinger af flamske gobeliner. Om sommeren skal du sørge for at besøge fangehullerne!

Tag dig tid til at besøge det jødiske kvarter

En tredjedel af Krakow er jødisk, hvilket gør et besøg i det jødiske kvarter noget, der bør stå højt på listen over ting, man skal gøre for at opleve det autentiske Krakow. Kvarteret kommer til live om natten med flere restauranter og barer, og hvis du har kommer tidligt op den næste morgen, så tag ned for at hente en frisk bagel. Det er et helt andet tempo, end det, du ser i andre dele af byen, og murene fortæller tidligere generationers grusomme historie. Hvis du har set filmen “Schindlers liste”, har du fået et kort indblik i, hvordan gaderne ser ud, da de er med i filmen.

Krakow er en moderne by, der har gamle bygninger, masser af historie og en kultur, der er fortryllende og spændende. Et besøg i Krakow vil ikke kun tilfredsstille alle dine sanser, men du vil blive helt afhængig af det. Du vil ønske at komme tilbage på besøg igen og igen.

Seværdigheder i Krakow

Den gamle bydel er omgivet af en park anlagt på de tidligere bymure og voldgrav. Nogle af byportene står stadig i oprindelig form, bedst kendte er Barbakan fra 1505 ved byporten “Brama Florińska”.

Torvet, “Rynek”

Rynek Glowny er centrum i Krakow og står uændret siden det 14. århundrede. Torvet er et af europas største, det måler 200 gange 200 meter

Markedshallen, “Sukiennice”

Den 120 meter lange markedshal “Sukiennice” er fra det 14. århundrede. På første sal i denne renæssancebygning ligger en afdeling af ​​Nationalmuseet med udstillinger af polske malerier fra 19. århundrede.

Rynek Główny 3
Krakow
Website

Rynek Underground

Udgravninger af det gamle Krakow, fundamenter af bygninger der ligger under det nuværende torv.

Rynek Główny 1
Krakow
Website

Stanisław Wyspiański Museum

Dedikeret til den berømte polske maler, skulptør, designer og dramatiker.

Szczepańska 11
Krakow
Website

Krakow historisk museum

Historiske udstillinger af rustninger, våben, historiske effekter. Juleudstilling hvert år “Krakow Szopka” hvor historiske bygninger bruges som baggrund i udstilling om Jesu fødsel.

Rynek Główny 35
Krakow
Website

Mariakirken

Mariakirken er oprindeligt fra det 14. århundrede. Kirken har to markante tårne ​​og et smukt kunstværk af den tysk-polske billedhugger Veit Stoss, der levede fra 1447 til 1533. Aleteret er 11 meter langt og 12 meter højt og er Europas største alter fra middelalderen.

Signalet, hejnał, spilles fra kirketårnet hver time og på polsk radio klokken 12.00.

Plac Mariacki 5
Krakow
Website

St. Adalberts Kirke

Kościół św. Wojciecha er en af de ældste kirker i Centraleuropa. Første trækirke på dette sted blev opført i det 10. århundrede. Den blev ombygget i det 11. århundrede i romansk stil. I det 17. århundrede blev kirken ombygget i barok stil.

Rynek Główny
Krakow
Website

Rådhustårnet

Det gamle rådhus tårn er fra det 14. århundrede. Oprindeligt en del af det store Gotiske rådhus. Dette blev ødelagt i det 19. århundrede af østrigerne da de tog kontrol over Krakow. Fantastisk udsigt over torvet

Rynek Główny 1
Krakow
Website

Pałac Biskupow Krakowskich

Biskoppens palads er et renæssancepalads med en smuk gård. Pave Johannes Paul II boede her under hans tid som biskop i Krakow. Man kan ofte finde et stearinlys i vinduet og mange stearinlys og blomster under det.

Franciszkańska 3
Krakow
Website

Wawel slottet

Det kongelige palads er nu museum. Slotspladsen er blandt de smukkeste i Europa.

Wawel katedralen bygget i perioden 1322 – 1364 er den polske kroningskirke med de polske kongers og nationale heltes grave.

Kazimierz

Kazimierz kvarteret er det gamle jødiske kvarter. Her ligger Polens ældste synagoge, som i dag er et museum. Synagogen er blevet genopbygget efter ​​Anden Verdenskrig. Før anden verdenskrig levede cirka 70.000 jøder i Krakow. Kun cirka 6.000 overlevede krigen.

Oskar Schindlers fabrik

Oskar Schindlers emaljefabrik  er omdannet til museum der viser forholdene for polske jøder under den tyske besættelse fra 1939 til 1945.

Det Jagiellonske museum (Collegium Maius)

Her kan du blandt andet se Nicolaus Copernicus globus.

Dominikaner kloster

Der er 13 kapeller inde i kirken, Sobieski-kapellet med ​​kong Jan III Sobieski familie. Det gyldne Myszkowski-kapel fuld af smuk barok og guld. Det dominikanske Santi Gucci kapel er det smukkeste.

Czartoryski museet

Berømt museum der blandt andet har kendte billeder malet af italienske renæssancekunstnere. Bedst kendt er “Dame med hermelin”, også kaldet den polske Mona Lisa, af Leonardo da Vinci. “Landskab med den gode samaritan” af Rembrandt van Rijn er et andet af de bedst kendte kunstværker.

Swieta Jana 19
Krakow

Barbican museum

Barbican blev bygget i det 15. århundrede og var den største bygning af sin art i Europa. Barbican var beregnet til at forsvare Florian byporten fra angreb. Man frygtede angreb fra Osmannerne i slutningen af middelalderen.

Udstillinger om byens forsvarsanlæg og forsvarere. Celestat er hovedkvarter for forsvarsklub der har eksisteret i over 700 år.

Florian byporten

Dette er den eneste del af de middelalderlige mure, der har overlevet. De fire tårne og arsenalet giver dig en ide om, hvordan de fem kilometer bymur omkring den gamle bydel udseende var i middelalderen.

Bunkier Sztuki

Galleri for samtidskunst nær torvet. Også en boghandel og hyggelig cafe i “bunker”.

Plac Szczepański 3A
Krakow

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Polens turistkontor

Polens historie er en af de mest spændende og ganske ulig nogen anden i Europa. Polen har været under keltisk, germannisk og romersk indflydelse og i de sidste 1000 år har Polen været opdelt og omformet utallige gange ind til sovjetunionens fald, hvor Polen, som vi kender det i dag, blev oprettet. Århundreders civilisationer har opdyrket og omlagt Europa til ukendelse. På rejser til Polen finder du 23 enestående nationalparker som har nogle af de...

Turistinformation Krakow

Cracow / Krakow Tourist information office Rynek Główny 1/3 31-042 Kraków Tel.: +48 124337310 Website Rejser til Krakow Krakow, der engang var Polens hovestad, er en karismatisk gammel by, der kan bryste sig af det største bytorv fra middelalderen i Europa, og er det ideelle sted til en storbyferie fyldt med opdagelser! En tur rundt i Krakow, Polen bør starte ved det største markedstorv i Krakow, hvor der er adskillige restauranter, caféer og barer samt vartegnene St. Marys Basilika, Sukiennice og...

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Katowice Airport

Katowice Airport Międzynarodowy Port Lotniczy Katowice w Pyrzowicach ul. Wolności 90 42-625 Ożarowice Poland Airport website IATA: KTW ICAO: EPKT ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Katowice International Airport Arrivals powered by Airportia Katowice International Airport Departures powered by Airportia

Kraków John Paul II International Airport

Kraków John Paul II International Airport Kraków Airport im. Jana Pawła II Cracow Poland Airport website IATA: KRK ICAO: EPKK ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Krakow John Paul II International Airport Arrivals powered by Airportia Krakow John Paul II International Airport Departures powered by Airportia

PKP Krakow

PKP Krakow Glowny Pawia 5a 31-154 Kraków Poland Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist InformationMed en berigende historie, livligt natteliv og ry som Polens kulturelle hovedstad, er en Krakow ferie ideel for alle, der søger en lidt anderledes storbyferie. I Krakow kan du fordybe sig i en anderledes kultur, samtidig med at du kan nyde alle de attraktioner, man forventer at finde i en moderne by. Besøg det forhistoriske kongeslot Wawel, gå en tur rundt i den maleriske gamle...

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Krakow flyrejse tilbud

Rejseland Krakow - Tilbud på flyrejser  Flyrejse til Krakow fra København 610,- Dkr Afrejse fra København: 13/01 2020 Hjemrejse fra Krakow: 17/01 2020 Overnatning: Sodispar Aparthotel & Apartments Rejse inspiration: Se vores valg af billeder fra Krakow på Facebookside Vi har gennemskuet en virkelig interessant rejse til Krakow hvis du gerne vil af sted på budgetferie. Prisen er, ved 2 personer, kun 610 Dkr pr person for flyrejse t/r samt overnatning i dobbeltværelse med eget bad og toilet på Sodispar Aparthotel...

Hotel – Hostel Krakow

Krakow - Hotel, Apartment, Hostel 

Tandlæger i Krakow

Tandlægeklinikker i Krakow At benytte ferien for at tage en tandrejse til Krakow er ikke noget nyt. Igennem mange år er turister, hovedsageligt danske, svenske og tyskere, flokkedes til Krakow og mange af disse benytter lejligheden til tandlægebesøg på en af de mange billige tandklinikker der ligger i Krakow. Priserne på tandbehandling i Polen og Krakow er betydeligt lavere end i Danmark og der kan være mange penge at spare, specielt på større behandlinger. Liste over populære...

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

PLN - Polsk zloty
EUR
4,2419
GBP
4,9847
SEK
0,4030
NOK
0,4305
DKK
0,5676

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Krakow
clear sky
9.5 ° C
11.7 °
7 °
48 %
2.1kmh
0 %
lør
16 °
søn
11 °
man
2 °
tirs
4 °
ons
6 °

Største byer i Polen

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

Helligdage i Polen

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Tandlæger i Polen

Tandlægeklinikker i Polen At benytte ferien for at tage en tandrejse til Polen er ikke noget nyt. Igennem mange år er turister flokkedes til det populære ferieland. Mange af de mange besøgende bruger samtidig ferie til at få foretaget tandbehandlinger hos en af de mange velkvalificerede og billige tandklinikker i Polen. Priserne på tandbehandling i Polen er betydeligt lavere end i Danmark. Afhængig af hvilken behandling du skal have lavet er der gode penge at spare...

Polen valuta, Zloty

Penge i Polen (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Złoty (PLN). 1 złoty = 100 groszy. Mønter i cirkulation: PLN 1, 2, 5 Zloty 1, 2, 5, 10, 20 and 50 groszy Sedler i cirkulation: PLN 10, 20, 50, 100, 200 and 500 Polske pengesedler har et mærke, til hjælp for synshadicappede: PLN 10 - firkant PLN 20 - cirkel PLN 50 - diamant PLN 100 - plus tegn PLN 200 - triangel PLN 500 - Polish national bank website

Forslag til en tur Polen rundt med tog

Polen rundt med tog På kortet herunder kan du se vores forslag til store oplevelser i Polen. Du kan klikke på de enkelte byer på kortet og informationsvindue åbner med kort beskrivelse, eller du kan læse videre i artiklen for mere uddybende beskrivelser. Turbeskrivelse Dag 1 Szczecin – Wroclaw Fra Stettin går turen først gennem dele af nationalparken der ligger langs med Oderfloden, Dolna Odra Nationalpark. Toget passerer Gryfino og det store kraftværk. De mange jernbanespor ved Gryfino...

Togrejser Polen

Polen er et af europas billigste lande at rejse i hvis du vil benytte dig af tog og bus. Næsten hver eneste afkrog af Polen har en station tæt på, selv om de polske jernbaner har nedlagt en del strækninger siden murenes fald. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her