Kirkwall, også kendt som City of Chains, ligger på Orkneyøerne nord for det skotske fastland. Byen blev først nævnt i litteratur fra det 11. århundrede, da Thorfinn Sigurdsson slog byens Jarl ihjel.

Siden sidst i det 15. århundrede har Kirkwall været en kongelig burgh og nu til dags byder den på nogle af de bedst bevarede rækkehuse fra det 16. århundrede. Men det er langt fra alt hvad Kirkwall har at byde på.

Kirkwalls museer er fantastiske

Der er to hovedmuseer at finde i Kirkwall. Det første og største museum er Tankerness House Museum som byder på et indblik i hvordan det har været at bo i byen igennem historiens gang. Museet dækker Viking, Pictish, og de andre præhistoriske æraer som har fundet sted på øen. Det er uden tvivl et af de bedste steder at lære mere om den unikke skotske kultur i Kirkwall.

Det andet største museum, Orkney Wireless Museum, byder på en helt anden oplevelse. Museet bruger frivillig arbejdskraft og fortæller en masse om radioens historie og 2. Verdenskrig. Udstillingen byder blandt andet på gamle udstillinger og informationer om hjemmeflåden i Scapa Flow. Derudover dækker museet også Churchill barriererne og deres indflydelse under krigen.

Rejs tilbage i tiden i St. Olaf’s Church

Store dele af kirken er blevet renoverede og ser derfor relativt moderne ud, men den byder stadig på en gammel dør fra middelalderen som gør, at kirken er lidt unik. Derudover er det muligt at se en gammel ambry – et skab som før i tiden brugtes til at opbevare kalke. Mange vælger også at besøge St. Magnus Cathedral som strækker sig mod den friske skotske himmel på den mest majestætiske måde.

Det bedste ved et besøg til Kirkwall er dog uden tvivl en tur til Grain Earth House. Denne lavtliggende, korte passage befinder sig dybt under jorden og leder frem til et lille søjlekammer. Væggene er forede med sten. Det var ikke usædvanligt at bygge denne type hus på de nordlige øer, men Grain Earth House går dybere ned end de fleste andre af dens slags. Gå en tur ned af trapperne, beundr arkitekturen, og pris dig lykkelig at livet ikke længere leves på denne måde.

Der er som regel fokus på regionens historie ved et besøg til Kirkwall, men historie er langt fra det eneste byen har at byde på.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Storbritanniens turistkontor

Great Britain Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

GBP - Britiske pund
EUR
0,8510
USD
0,7598
DKK
0,1139
SEK
0,0808
NOK
0,0864

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Kirkwall
shower rain
3 ° C
3 °
3 °
93 %
7.2kmh
75 %
ons
5 °
tors
6 °
fre
6 °
lør
8 °
søn
6 °

Togrejser Storbritannien

At rejse med tog i Storbritannien giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Storbritannien valuta, Pound

Penge i Storbritannien (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Pound (GBP). 1 Pound = 100 pence. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20 and 50 pence £1, £2 Sedler i cirkulation: £5, £10, £20 and £50 Bank of England

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her