Det ekstra a er langt fra den eneste forskel mellem denne hollandske by og det amerikanske Harlem. Byens historie strækker sig tilbage til Middelalderen og Haarlem er hjemsted for utallige kulturarvsdestination som regeringen har opkøbt i et forsøg på at bevare dem. Her kan du læse lidt om, hvad byen for eksempel har at byde på.

Tag på utallige museer

Haarlem har en yderst veludviklet kunstscene, hvilket du tydeligt vil kunne se på de mange gallerier og kunstmuseer byen har at byde på. Teylers Museum er det ældste museum i hele landet og udstiller blandt andet Rembrandt og Michelangelo, samt et udvalg af videnskabelige og historiske anlagte udstillinger. Hvis du gerne vil ind og se fine art på en anderledes måde kan du besøge Frans Hals Museum. Derudover bør du også lægge turen forbi Ten Boom Museum, som er kendt for at have været et gemmested for jøderne under 2. Verdenskrig.

Besøg de 19 Hofjes

Hofjes er almshuse som blev bygget omkring en gård. Formålet med husene var oprindeligt at huse ældre kvinder som ikke længere havde et andet hjem i byen. Mange af husene ejes stadig af fondene som muliggjorde deres konstruktion i sin tid og de huser stadig den samme demografik. Der er mulighed for at besøge husene alle ugens dage.

Udforsk Market Square

Haarlems Market Square byder på adskillige besøgsmål. Få dig en kop kaffe og tag forbi City Hall. Gå en tur rundt på kødmarkedet og områdets to museer. Gardernes hovedkvarter er byens ældste bygning, som nu til dags byder på et unikt indblik i, hvordan det var at bo i byen i det 13. århundrede. Udover hovedkvarter har bygning også været en printbutik – og et fængsel.

Haarlem er en smuk by som vil friste til yderligere besøg. Planlæg din tur på forhånd så du får mest muligt ud af dit besøg, uanset om der er tale om én dag eller to uger.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Nederlandenes (Hollands) turistkontor

Ferie i Holland Holland er et smukt, kulturrigt og spændende land, med mange forskelligartede byer, smukke naturområder og spændende arkitektoniske bygningsværker Henrivende kanaler og et væld af museumsmuligheder venter på dig når du rejser til Holland, og her vil du aldrig mangle noget at se og sanse. Ferie Holland vil give dig pragtfulde dage i hyggelige stræder, der er fyldt med spændende gallerier og små butikker. Dine farverige nætter kan du tilbringe på stemningsfulde spillesteder med...

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Amsterdam Airport Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol / Schiphol Airport Koninklijke Luchthaven Schiphol Amsterdam Netherlands Airport website IATA: AMS ICAO: EHAM ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Amsterdam Schiphol Airport Arrivals powered by Airportia Amsterdam Schiphol Airport Departures powered by Airportia

NS Haarlem

NS Amsterdam Haarlem Station Nederland Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Amsterdam – Rotterdam Haarlem – Uitgeest Haarlem – Zandvoort

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,9007
GBP
1,1849
DKK
0,1338
SEK
0,0949
NOK
0,0985

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Haarlem
mist
7.1 ° C
10 °
4 °
93 %
7.7kmh
90 %
tors
10 °
fre
11 °
lør
10 °
søn
11 °
man
10 °

Nederlandene valuta, Euro

Penge i Nederlandene (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

Togrejser Nederlandene

At rejse med tog i Nederlandene (Holland) giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her