Hvis du tager på ferie i Franeker er der stor chance for, at du allerede har planlagt et besøg til Eisinga Planetarium. Planetariet blev færdigbygget i 1781 og bruges nu som et offentligt museum. De det blev bygget indeholdte planetariet den mest avancerede solsystemsmodel i hele verden. Modellen brugte flere end 10.000 håndlavede søm.

Arkens vindmøllen er enestående.

Der er mange vindmøller i Holland, men denne hule postmølle har noget helt særligt. Det er nemlig den eneste vindmølle i landet med sommerfuglesejl. Vindmøllen stammer ikke fra byen; den blev flyttet dertil fra Arkens i 1972. Det gør den dog ikke mindre smuk.

Lær mere om regionens historie.

Der åbnedes i 2006 et andet museum i Franeker. Museet ligger i et herregårdshjem fra 1498 og fremstiller byens og Frisian-regionens historie, så besøgende kan lære mere om regionen. Det er det perfekte stop på en overskyet dag.

Spil en gang håndbold.

Der afholdes håndboldmesterskaber hvert år i Franeker og når vejret er godt spilles sporten ofte rundt omkring universitetet. Hvis du mangler noget at lave eller gerne vil lære nye mennesker at kende kan du med fordel spille en gang håndbold.

Franeker er højst sandsynligt ikke den største europæiske by du nogensinde vil besøge. Men med 11 byer i regionen er der masser af muligheder for at udforske og fordybe dig i den lokale kultur, som er uden lige. Du vil uden tvivl blive fascineret over byens historie og atmosfære.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Nederlandenes (Hollands) turistkontor

Ferie i Holland Holland er et smukt, kulturrigt og spændende land, med mange forskelligartede byer, smukke naturområder og spændende arkitektoniske bygningsværker Henrivende kanaler og et væld af museumsmuligheder venter på dig når du rejser til Holland, og her vil du aldrig mangle noget at se og sanse. Ferie Holland vil give dig pragtfulde dage i hyggelige stræder, der er fyldt med spændende gallerier og små butikker. Dine farverige nætter kan du tilbringe på stemningsfulde spillesteder med...

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,9007
GBP
1,1849
DKK
0,1338
SEK
0,0949
NOK
0,0985

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Franeker
mist
7 ° C
10 °
3 °
100 %
8.2kmh
90 %
tors
9 °
fre
11 °
lør
9 °
søn
10 °
man
9 °

Togrejser Nederlandene

At rejse med tog i Nederlandene (Holland) giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Nederlandene valuta, Euro

Penge i Nederlandene (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her