torsdag, oktober 22, 2020

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Hvad er klokken på Isle of Man ?

Hvad er klokken på Isle of Man nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid på Isle of Man. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

Største byer i Isle of Man

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

Togrejser Isle of Man

At rejse med tog i Isle of Man giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem de større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Helligdage i Isle of Man

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Rejser til Isle of Man

Isle of Man, eller bare Mann hvis det foretrækkes, er lokaliseret i Det Irske Hav mellem Irland og Storbritannien.

Det var en af de originale seks keltiske nationer og har altid haft en selvstændig måde at leve på. Det var under et feudalt herredømme i næsten 400 år og er aldrig blevet en del af Storbritannien, selvom øen støttede Kronen i 1765. Følelsen af selvstædighed er, hvad der gør et besøg til denne ø attraktiv, og der er masser af unikke og interessante ting, som man kan lave, mens man besøger øen.

Manx Mytologien dominerer stadig lives på øen

Manx er sproget, som udviklede sig her på Isle of Man, og det kan bedst beskrives som en dialekt af gælisk. Mange af de mytiske skabninger, som man taler om i dag, har tradition i folklore, hvilket startede her, herunder feer. Det er de centrale pointer i disse legender, som gør et besøg til denne ø til en interessant oplevelse.

Rejsen starter med et stop ved Peel Castle, hvor en sort spøgelseshund siges at vandre rundt på gangene og i rummene. Slottet blev bygget i det 11. århundrede af vikingenybyggere, som har arbejdet på at gøre krav på øen, og slottet var på en keltisk klosters grund. Kirken fortsatte med at bruge slottet, da vikingerne forlod, og det er fortsat i brug i dag. Yderligere befæstninger blev tilføjet til Peel Castle så sent som i 1860. Nogle tror endda, at dette slot er Avalon.

Du bør også tage en køretur ned af A5-vejen mellem Douglas og Castletown, så du kan se Fairy Bridge. Overtroen siger, at uheld vil komme over dem, som krydser Fairy Brigde uden at have sagt godmorgen til feerne. For at sikre at alle dine baser er dækket, kan du også besøge den ”rigtige” Fairy Bridge, som også er i Braddan.

Har du fået nok af kartofler og sild?

 ”Spuds and Herrin” er nationalretten på øen og med god grund: det var dagsføden for mange af de tidlige bosættere, som opdrættede jord og fiskede i havet. Selvom fisk og kartofler ikke er en dårlig ret, så kan man blive lidt træt af det som det eneste mad. Derfor er en anden ret også blevet national eje med ost og sovs, og chips er en god ting at have til. Nogle kalder det poutine, disse tykke chips er en god snack and kan udskifte et måltid med de almindelige toppings.

Besøg Tanroagan hvis du er klar til at nyde et twist på det traditionelle. Du bør lave en reservation på forhånd, fordi restauranten serverer frisk fisk, som bogstavelig talt kommer direkte op ad vandet! Få dem til at grille din foretrukne fisk og skaldyr på en varm grill, og du vil få et fremragende måltid.

Er du klar til at besøge Isle of Man? Med mange seværdigheder, interessant folklore og chancen for at se unik historie har øen mange eventyr ventende på dig.

Hovedstaden i landet er:

Douglas

Isle of Man ligger direkte mellem Irland og England. Det er et selvstyrende land med stærke bånd til Storbritannien, men det er teknisk set ikke en del af Storbritannien. Hovedstaden, Douglas, er et smukt, victoriansk resort ved havet, der ligner noget, man ville se på et postkort sendt i det 18. århundrede. Besøgende vil finde kølige somre, varme vintre, og sommetider en tyk havdis, der kaldes Manannan’s Cloak, under deres ophold. Du vil finde flere vandrestier...

City Guide

Herunder kan du se hvilke byer og interessante steder vi omtaler på siden. Bliv inspireret til en spændende rejse

Douglas

Isle of Man ligger direkte mellem Irland og England. Det er et selvstyrende land med stærke bånd til Storbritannien, men det er teknisk set ikke en del af Storbritannien. Hovedstaden, Douglas, er et smukt, victoriansk resort ved havet, der ligner noget, man ville se på et postkort sendt i det 18. århundrede. Besøgende vil finde kølige somre, varme vintre, og sommetider en tyk havdis, der kaldes Manannan’s Cloak, under deres ophold. Du vil finde flere vandrestier...