Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

San Marino valuta, Euro

Penge i San Marino (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

Rejser til San Marino

San Marino er en af de mest fredfyldte steder i hele verden. Med sine 61 kvadratkilometer er San Marino verdens femtemindste land og staten befinder sig fuldkomment indenfor Italiens grænser.

Derudover menes det, at San Marino er det land, som har de ældste styrende dokumenter som stadig er i brug.

Hvorfor planlægge en rejse hertil? Først og fremmest er San Marino det eneste land i verden som har flere køretøjer end mennesker. Dernæst er landet hjemsted for utallige slotte, åbne pladser, og religiøse attraktioner. San Marino City er udstyret med en gågade, hvor du vil kunne vælge mellem adskillige restauranter og souvenirbutikker.

Derudover er landet også hjemsted for velvedligeholdte middelaldergyder, maleriske terrasser, og de berømte Tre Tårne. Der findes naturligvis også adskillige museer som er et besøg værd, heriblandt Museo San Francesco.

Der er mange smukke udsigter at finde i San Marino, heriblandt fra nogle smukke slotte på landets klippetoppe. Du vil blive mødt med en fantastisk udsigt over landets røde hustage stort set hvor som helst i landet, så længe du kommer højt nok op. San Marino er den sidste overlevende del af det gamle netværk som engang dominerede Italien, så du vil naturligvis også blive mødt med en sans for stolthed og mystik.

De fleste ved, at San Marino er den perfekte feriedestination, men landet har meget mere at byde på end de fleste indser. Hvis du ikke helt ved hvor rejsen skal gå til næste gang anbefaler vi, at du overvejer at besøge denne smukke mikrostat.

Hovedstaden i landet er:

City Guide

Herunder kan du se hvilke byer og interessante steder vi omtaler på siden. Bliv inspireret til en spændende rejse