Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Portugal valuta, Euro

Penge i Portugal (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

Togrejser Portugal

At rejse med tog i Portugal giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem de større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Rejser til Portugal

Der er åbnet et hav af hoteller og restauranter i Portugal indenfor de sidste par år, så landet er nu endnu mere besøgsvenligt end nogensinde før.

Uanset om du er mest interesseret i midtbyen eller landet, hvor du kan komme lidt væk fra det hele, så vil du opdage, at Portugal har det hele. Der er alt fra store, åbne pladser til imponerende marker til hundredevis af kilometer kyst. Landet er ikke særlig stort, så du kan udforske stort set alle af dens byer på én eller to dage.

Landets placering i Vesteuropa gør, at vejret stort set er fantastisk året rundt. Det regner nogle gange lidt nordpå, men det er aldrig uventet – og så føles det egentlig ret specielt. Athen er den eneste hovedstad på kontinentet som er ældre en Lissabon, så som du sikkert kan forestille dig er der mange skjulte perler at finde, heriblandt grotter og caféer med fantastisk mad.

Hvis du virkelig er i udforsknings humør bør du besøge det højeste punkt i Portugal: Mount Pico. Bjerget er et af de højeste bjerge i verden og befinder sig på en ø med samme navn. Det er en af Azorerne, som ligger midt imellem Nordamerika og Europa. Der er ikke badehoteller på øen, derimod er der en fantastisk udsigt som du aldrig vil glemme.

Uanset om du er til hvalsafari eller en eftermiddags gåtur med en hyggelig kaffepause, så er Portugal den perfekte feriedestination. Det pålidelige solskinsvejr er heller ikke værst.

Bedste destinationer i Portugal

Algarve

Algarve ligger i det sydlige Portugal, og her kan du nyde 300 solskinsdage om året. Spil golf på mesterskabsbanerne, oplev de små, kulturelle byer og udforsk den smukke kystlinje på dine rejser til Algarve. I Algarve er der både mulighed for at feste natten igennem i de livlige byer Albufeira og Lagos, eller du kan tage på en mere afsides og afslappende Algarve ferie i Altura, hvor der også er gode muligheder for ekskursioner. Algarve er ét af de mest besøgte ferieområder på grund af de fantastiske sandstrande, klippegrotter og rå klippeformationer. Her er flere hundrede hoteller og ferielejligheder at vælge imellem. Hvis du er golfspiller, finder du 14 af Europas 100 bedste golfbaner i Portugal.

I Albufeira kan du danse natten lang og opleve det bedste natteliv i Algarve. Det er også her, du finder forlystelsesparken Zoomarine hvor du har mulighed for at komme tæt på delfinerne. Hvis du vil lære lidt om den lokale historie og kultur på dine rejser til Algarve, bør du overveje at slå dig ned i Faro. Byen er mindre besøgt Her finder du både gamle romerske og arabiske ruiner. Du kan fx vælge at indlogere dig i det gamle middelalderkvarter, hvor du vil være helt tæt på byens mange museer og kapeller.

Algarves imponerende strande gør at mange besøgende går glip af den utroligt smukke natur, man finder væk fra kysten. Besøg Monchique bjergområdet og tilbring en dag med at gå langs de skovklædte bakker og rislende åer. Bagefter kan du slappe af i de varme kilder – det er ren selvforkælelse og en enestående oplevelse når du rejser til Algarve. Naturparken Costa Vincentina nær Lagos, har flere skjulte strande end du overhovedet kan forestille dig. Her kan du hurtigt finde en strand, som du kan have for dig selv. Pak en madkurv, dit badehåndklæde og en god bog og du er garanteret en fredfyldt dasedag.

Hvornår er det bedst at rejse til Algarve ?

På Algarve finder du det bedste klima i hele Portugal, og det mest populære tidspunkt at rejse her til på er i sommermånederne, når det er varmest. Temperaturene falder mellem november og marts, men ikke så meget at man ikke kan nyde en tur på stranden hele året rundt. Golfbanerne i regionen har også åbent hele året, så der er altid en undskyldning for at øve dig på dine slag, når du rejser til Algarve.

Évora

Évora er en anden historisk skat, som vidner om fortiden, denne gang ca 100 år f.kr., hvor romerne herskede i området. De har efterladt sig enestående arkitektoniske værker, som vidner om kejser Augustus storhed. Her finder du bl.a. et romersk tempel, med bygget med traditionelle søjler og det er ærefrygtindgydende at tænke disse kæmper blev opført for næsten to tusinde år siden. Hvis du bor i Lissabon på din ferie kan du let tage toget eller bilen til Évora på lidt over en times tid.

Lissabon

Lissabon var engang en forfalden og forsømt havn, men i løbet af årene har den genopfundet sig selv og er nu en spændende og livlig hovedstad. Med de farverige huse, snoede gader og fantastiske gallerier og museer er det nemt at blive tryllebundet af denne gamle by, som har været hovedstad i Portugal siden år 1255. Du kan gå i gaderne i den gamle bydel, se verden gå sin gang fra en fortovscafé, eller opleve attraktionerne i Belem-området, når du rejser til Lissabon.

Madeira

På Madeira kan du forvente at få en helt unik oplevelse. Her er en livlig natur, et dynamisk dyreliv pg en fascinerende kystlinie. Kulturen er en blanding af portugisisk, afrikansk og noget helt unikt, som du kun finder på Madeira. Funchal er en interessant by som strækker sig ind i landet fra dens dybe havn. Her ligger krydstogtsskibe ofte til for at give deres gæster mulighed for at se denne enestående by. Der er både stejle og brolagte gader, og elegante palæer og smukke planter, som alt sammen er med til at give byen en helt unik stemning. Canico er et lidt mere stille sted for dem der sætter pris på den landlige skønhed. Bymidten har et fint udvalg af restauranter og butikker og en barok kirke. Her er perfekt til at slappe af og geare ned, når du rejser til Madeira.

Atmosfæren er utroligt afslappet, golfbanerne er udfordrende og udvalget af vandsportsaktiviteter er endeløse.

Rejser til Madeira tilbyder ikke endeløse sandstrande, som de fleste ø-destinationer. Derimod kan du forvente at få en helt unik oplevelse på dette unikke øparadis. Her er en livlig natur, et dynamisk dyreliv pg en fascinerende kystlinie. Kulturen er en blanding af potugisisk, afrikansk og noget helt unikt, som du kun finder på Madeira.

Funchal er en interessant by som strækker sig ind i landet fra dens dybe havn. Her ligger krydstogtsskibe ofte til for at give deres gæster mulighed for at se denne enestående by. Der er både stejle og brolagte gader, og elegante palæer og smukke planter, som alt sammen er med til at give byen en helt unik stemning.

Canico er et lidt mere stille sted for dem der sætter pris på den landlige skønhed. Bymidten har et fint udvalg af restauranter og butikker og en barok kirke. Her er perfekt til at slappe af og geare ned, når du rejser til Madeira.

Aktiviteter på Madeira

Rejser til Madeira er meget populære blandt vandreentusiaster, der ofte vender tilbage igen og igen. Der er markerede ruter for forskellige niveauer så alle kan nyde den fantastiske natur og den fascinerende udsigt på øen.

Hvis du vil have mere eventyr er der også nogle fremragende ruter for mountain bikes, også for flere niveauer, hvilket kan give en stor oplevelse for hele familien med lidt mere fart over feltet.

Der er også mulighed for at ride på heste, dykke og tage ud og sejle, så der er masser af muligheder for at udforske øen på rejser til Madeira. Glem heller ikke, at der er mulighed for helikopterture plus sejlture med guider hvor du kan se delfiner og hvaler.

Strande på Madeira

I Funchals gamle bydel finder du Barreirinha Complex, som er designet med badebroer og en lille svømmebassin. Her kan ungerne soppe i det sikre bassin mens du selv springer ud i atlanterhavets bølger. Der findes også en menneskeskabt sandstrand på sydvestkysten ved Calheta, og der er yderligere mange fremragende små stenstrande med klart vand rundt omkring på øen.

Hvis du på dine Madeira rejser insisterer på at bruge mindst én dag på en ægte sandstand, findes der heldigvis en god løsning. Naboøen Porto Santo, som du let kan sejle til, er et paradis for sandelskere. På øens 15 kilometer lang strand finder du det fineste sand, og mange mener den har terapeautiske egenskaber. Bådturen fra Madeira tager omkring 2 timer og du kan underholde dig selv med at se efter delfiner på vejen.

Porto

Omkring en times kørsel syd for Porto finder du Escoural. Hvis du rejser til Portugal for at opleve den mangfoldige historie, er dette et rigtig godt sted at starte. I Escoural grotterne, finder du Portugals mest berømte hulemalerier, som vidner om de mennesker, der boede her for over 50.000 år siden. Du er nødt til at bestille et besøg i forvejen, men det er det hele værd at se på de primitive tegninger som vores forfædre malede på væggene for årtusinder siden.

Hovedstaden i landet er:

Lissabon

Hvis man aldrig har besøgt Portugal før er Lissabon den perfekte rejsedestination. Her får du mulighed for at fordybe dig i landet og byens kulturer og byens beliggenhed i nærheden af kysten betyder, at den byder på fantastiske dagstursmuligheder. Derudover gør landets varme vintre, at Lissabon er den perfekte destination året rundt. Lissabon er designet i utallige arkitektoniske stilarter, med alt fra romanske til gotiske til barokke til postmoderne bygninger. En rundvisning på gåben vil give...

City Guide

Herunder kan du se hvilke byer og interessante steder vi omtaler på siden. Bliv inspireret til en spændende rejse

Albufeira

Algarve regionen i Portugal byder på utallige strandhoteller og udforskningsmuligheder. Sørg for at placere Albufeira tæt på toppen af din rejseønskeliste. Byens placering i nærheden a Faro og en dagstur fra Lissabon gør, at du er tæt på alle de fantastiske seværdigheder landet har at byde på, uden at du skal gå på kompromis med afslapningen ved en solferie. Du kan for eksempel besøge slottet i Paderne. Dette mauriske slot blev bygget under Portugals Reconquista (generobring)...

Alcoutim

Alcoutim befinder sig langs Spaniens sydlige grænse og er hjemsted for en fantastisk gæstfrihed uden lige. Byen byder på uovertrufne udforskningsmuligheder og adgang til kysten, hvor der er masser af badeområder at vælge imellem. Det er den perfekte destination for dig som gerne vil udforske Portugal uden at komme for tæt på turistmængderne. En af de primære attraktioner byen har at byde på er det mauriske slot fra det 13. århundrede. Slottet står vagt over San...

Braga

Braga blev beboet for første gang under Romerriget og har igennem historiens gang været en hub for handel i Nordportugal. Med dets middelhavsklima og betagende udsigter byder Picoto Hill på enestående vandremuligheder. Det fantastiske panorama fra bakkens top er noget helt for sig selv. Byen er hjemsted for adskillige historiske vidundere, så der er lidt af hvert af udforske indenfor Bragas grænser. For eksempel strækker ruinerne af Braga Castle, som i sin tid omringede byen,...

Castelo Branco

Castelo Branco ligger langs Portugals østlige grænse og har dokumenteret historie fra det 12. århundrede og fremad – samt en lang udokumenteret historie som starter før Romerrigets oprindelse. Ved et besøg hertil vil du komme i nærkontakt med Idanha-a-Nova, Vila Velha de Rodao, Oleiros, og utallige smukke byer. En af hovedattraktionerne i Castelo Branco er byens have, som byder på et af de bedste eksemplarer på portugisisk barokdesign. Haven blev bygget til biskoppens palads i...

Coimbra

Der findes to forskellige slags ferieoplevelser i Portugal: enten kommer man hertil for at nyde en afslappende ferie på et kystnært hotel, eller også rejser man til landet for at udforske dens mange fantastiske byer. Coimbra kombinerer det bedste fra begge kategorier. Byen befinder sig på en bakke i nærheden af Mondego River og byder på historie som strækker sig tilbage til Romertiden, samt en unik arkitektur som i sig selv er et besøg værd....

Ericeira

Ericeira er en smuk badeby på Portugals vestkyst, hvilket er hjemsted for nogle af de absolut bedste strande i landet. Et populært sted for surfere og klassisk musikelskere. Stedet kan prale af en mangfoldig og sofistikeret kultur. Indkvartering i Ericeira ligger for det meste med udsigt over stranden, så er det ideelt at nyde noget tid tilbragt på sandet og i havet. Her findes luksushoteller såvel som billige hoteller, som tilbyder overraskende fantastiske faciliteter. Hjemsted...

Estoril

Smukt vejr. Rene strande. Historie uanset hvor øjet vender hen. En by som ofte bliver overset når man udforsker Portugals centrale kyst er Estoril. Byen har været hjemsted for utallige tidlige civilisationer, lige fra Fønikerne til Romerne, da alle og enhver kunne se, at byens placering var strategisk og smuk. Der er stadig mulighed for at besøge ruinerne af nogle af de romerske villaer i byen. Derudover vil du også kunne besøge Verdades-Faria Museum, hvor der...

Faro

For mange mennesker, der er ude efter at komme væk fra det hele i et stykke tid, mens vejret er godt, er Faro den perfekte destination. Der er hovedsaligt to ting at gøre, mens du er i Faro: solbade og drikke en stor cocktail. Den er kendt som en ferieby i Algarve-regionen og er slet ikke en ret stor by – blot 50.000 indbyggere bor i Faro. Der er dog mere i denne by end...

Funchal

Funchal, som ligger i Madeira regionen i Portugal, er en populær by for krydstogtskibe, ikke blot fordi den er let tilgængelig på grund af sin beliggenhed på en øgruppe ud for Afrikas kyst. Det er også en af ​​de smukkeste byer, du nogensinde vil besøge, hvor du end måtte rejse hen. Den er opkaldt efter den vilde fennikel, der voksede på øen, da bosætterne først ankom, og den voksede hurtigt i det 15. århundrede som...

Lissabon

Hvis man aldrig har besøgt Portugal før er Lissabon den perfekte rejsedestination. Her får du mulighed for at fordybe dig i landet og byens kulturer og byens beliggenhed i nærheden af kysten betyder, at den byder på fantastiske dagstursmuligheder. Derudover gør landets varme vintre, at Lissabon er den perfekte destination året rundt. Lissabon er designet i utallige arkitektoniske stilarter, med alt fra romanske til gotiske til barokke til postmoderne bygninger. En rundvisning på gåben vil give...