Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Togrejser Sverige

At rejse med tog i Sverige giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Sverige valuta, Krone

Penge i Sverige (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Krone (SEK). 1 Krone = 100 Øre. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5 and 10 Kroner Sedler i cirkulation: 20, 50, 100, 200, 500 and 1000 kroner Swedish National Bank

Rejser til Sverige

Sverige er et af de mest maleriske steder i verden. Landet er propfyldt med smukke byer, betagende hytter, frosne udsigter, isolerede øer, og mere historie end du nogensinde kunne ønske dig.

Det er et besøg værd. På trods af de forskellige stilarter der er at udforske i Sverige, så har de svenske byer alle én ting til fælles: livet handler mere om form og funktion end at vise sig frem.

Du kan ikke benægte, at Sverige er hjemsted for utallige, smukke udsigter. Uanset om du er mest til moderne midtbyer og alle deres skjulte perler eller en kold brise ude på et smukt arkipelag, så er der altid noget nyt og fantastisk at udforske i landet, uanset om der er dit første eller fyrretyvende besøg.

Den svenske kultur er noget helt for sig selv og den er at finde i alt, lige fra de store måltider som kunne tilfredsstille selv den mest aktive bjergbestiger til samernes nomadiske livstil. Her føles det nærmest som om juletiden er på udstilling. Hvis vejret er til det anbefaler vi helt klar en tur med hundeslæde eller en skitur. Så kan du hygge med en varm kop te eller kaffe i en fin lille hytte bagefter.

Hvis du elsker historie vil du uden tvivl synes godt om Sverige og dets mange middelalderfæstninger og søbeliggende slotte. Der findes vikingeruiner tæt på stort set alle Sveriges byer og derudover er landet også hjemsted for adskillige skibskonstruktionscentre og stille begravelsessteder som alle hjælper med at fortælle landets historie.

Uanset om du vil plukke champignoner, tage en tur til havet, eller udforske landets smukke byer på cykel, så er Sverige den perfekte rejsedestination. Her mødes moderne med rustikt på den mest fantastiske måde og lige præcis derfor er landet et besøg værd.

Hovedstaden i landet er:

Stockholm

Stockholm er en af de største byer i Skandinavien som sådan byder den på flere unikke muligheder for at gå på opdagelse inden for dens grænser. Byen er grundlagt så tidligt som det 12. århundrede, og det er det centrale midtpunkt for Sveriges sociale, kulturelle og generelle udvikling. Det er en by, der er kendt verden rundt for at være smuk, til dels på grund af byens fantastiske parker og til dels fordi Stockholm er...

City Guide

Herunder kan du se hvilke byer og interessante steder vi omtaler på siden. Bliv inspireret til en spændende rejse

Åre

Åre ligger i Åredalen og byen har godt 1.200 indbyggere. Åre er kendt som et af sveriges bedste og største skisportssteder med mulighed for de alpine discipliner og downhill mountain biking. Åre blev kendt som skisportsby da Åre Bergbana blev bygget i 1910. I 1976 indviedes Åre kabinbana der går op til fjeldstationen på Åreskutan beliggende 1.274 m.o.h.

Båstad

Båstad med godt 5.000 indbyggere ligger i nordvestlige Skåne. Byen er en typisk sommerferie by hvor indbyggertallet i højsæsonen svulmer op til 30.000. Båstad er kendt i videre kredse både nationalt og internationalt for den store tennisturnering, den største af banerne i Båstad har plads til 5.000 tilskuere.

Borlänge

Borlänge ligger i det sydlige Dalarna. Byen har cirka 40.000 indbyggere.

Göteborg

Gøteborg, som er grundlagt i begyndelsen af ​​det 17. århundrede, er hjemsted for den største havn i Skandinavien. Byen er hjemsted for mange store globale virksomheder, herunder bilproducenten Volvo, og er også hjemsted for verdens største fodboldturnering. Den har længe været en strategisk by for Sverige, fordi den længe gav den eneste rigtige adgang til global maritim handel. Dagens Gøteborg er en moderne metropol, der tilbyder de besøgende et vidunderligt indblik i kultur og historie...

Helsingborg

Helsingborg med cirka 110.000 indbyggere ligger i Skåne ved Øresunds smalleste sted, lige over for Helsingør hvortil der kun er 4 kilometer vand der skiller de to byer. Helsingborg er en vigtig havneby, ikke kun på grund af færgeforbindelsen til Danmark, men containerhavnen er den næststørste i Sverige. Man har ikke opgivet håbet om en fast forbindelse til Danmark og der arbejdes med planer om en tunnel der skal forbinde de to byer.

Isaberg

Isaberg – De Københavnske Alper.  Isaberg Moutain Resort har 11 forskellige pister, der giver rigeligt med udfordringer til både nybegyndere, børn og til de dygtige skiløbere. Der er en faldhøjde, der er perfekt for en skidebutant uanset alder, så skiløbets grundteknikker kan indøves og udføres under afslappede forhold. Isaberg er kendt for at have dygtige skilærere, som ved lige præcis, hvordan de skal lære en ski-forskrækket dansker at manøvrere med ski under fødderne. Kort om Isaberg Isaberg er Sydsveriges...

Jönköping

Jönköping ligger i Småland i sydøst Sverige ved Vätterns sydlige ende. Byen har godt 95.000 indbyggere. Jönköping er en industriby der er kendt for virksomheden Husqvarna, bydelen Huskvarna der ligger i Jönköping opstod omkring fabrikken, som blev bygget ved foden af den store elv.

Kalmar

Kalmar med godt 36.000 indbyggere ligger i Småland i det sydøstlige Sverige og det er en af Sveriges ældste byer. Regionen er for stor dels vedkommende dækket af store skovområder. Navnet Kalmar er for de flestes vedkommede forbundet med unionen, ikke nutidens union men derimod den union der blev underskrevet i 1397. Traktaten var et udtryk for ønsket om at samle de 3 skandinaviske lande under samme krone. Kalmarunionen blev desværre ikke den succes man havde...

Karlshamn

Karlshamn med cirka 14.000 indbyggere ligger i Blekinge hvor Mieån løber ud i Østersøen. Karlshamn er en af Sveriges vigtigste og største havne. Karlshamn var tidligere en dansk havneby med navnet Bokuld. Efter sejren i svenskekrigene kunne Kong Karl X Gustav anlægge en købstad på stedet. I 1664 fik byen stadsprivilegier og i 1666 tog den navn efter sin grundlægger og blev til Karlshamn

Karlstad

Selvom IKEA siger at deres Karlstad møbler er af tidsløs kvalitet, så er det et must at besøge byen, som befinder sig i syd Sverige, for fuldstændigt at kunne nyde dem. Byen har rødder helt tilbage i vikingealderen og i regionen fandtes der engang et middelalderligt råd ved navn Tingvalla. Byen befinder sig ved Vanern, den største sø i hele den europæiske union, og blev i 1584 tildelt et charter. Nogle af de største fangster...