onsdag, oktober 21, 2020

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Spis godt i Ungarn

Hvad spiser man i Ungarn ? Herunder kan du se nogle forslag til hvilke spændende retter og drikkevarer du skal prøve i Ungarn. Den ungarske gastronomi er et kapitel for sig. Til billige penge kan man nyde alskens gastronomiske udskejelser og i Ungarn behøver man ikke at frygte små portioner. Køkkenet er præget af smagfuldhed og rigelighed. Klassikerne er naturligvis gullash-suppen, paprika-stuvningerne, gåseleveren og rødvin, men ungarsk mad er meget, meget mere end det. Landet byder i...
covid 19 corona virus statistik for lande og omraader

Covid-19 / Coronavirus i Ungarn

Covid-19 / Coronavirus i Ungarn, rejsevejledning Ungarn rejsevejledning og aktuelle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Ungarn. Statistikker opdateres flere gange i løbet af dagen. Turist rejser til Ungarn Aktuelt er der ikke mulighed for at krydse grænsen til Ungarn som turist Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se den aktuelt gældende rejsevejledning på siden her Covid-19 / Coronavirus udbrud i Ungarn Herunder kan du se opdaterede tal og statistikker omkring den aktuelle situation i Ungarn

Togrejser Ungarn

At rejse med tog i Ungarn giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem de større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Ungarn valuta, Forint

Penge i Ungarn (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Forint (HUF). 1 Forint = 100 Filler. Mønter i cirkulation: 5, 10, 20, 50, 100 and 200 Forint Sedler i cirkulation: 500, 1000, 2000, 5000, 10,000 and 20,000 Forint National Bank of Hungary

Hvad er klokken i Ungarn ?

Hvad er klokken i Ungarn nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Budapest, Ungarn. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

Største byer i Ungarn

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

Helligdage i Ungarn

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Rejser til Ungarn

Ungarn er måske ikke det største land, du vil vælge at besøge i år, men det betyder ikke, at der ikke er massevis af muligheder for at gå på opdagelse.

Det er en indlandsstat, men den har en kultur, der virkelig ikke er påvirket af andre. Den største sø i Europa ligger inden for landets grænser, og der er tusindvis af varme kilder, man kan nyde, og det er en kendsgerning, at afslapning er den vigtigste prioritet i den ungarske livsstil.

Det er et land fyldt med bølgende marker, blandt dem kontinentets største græsarealer. Der ligger huler rundt omkring i landskabet, der tilbyder unikke måder at udforske området på, mens man stadig kan nyde den urbane kultur i byer som Budapest. Her tager de kunst og musik alvorligt, og du vil finde museer, der er tilegnet hver af dem, som hver byder på et spændende eventyr.

De kulinariske muligheder i Ungarn er også meget unikke. Smagen er krydret, rig og rustik af natur. Regn med at finde mange retter, der er smagt til med paprika og løg. Gør de lokale måltider lidt lettere med en flaske vin produceret i Tokaj eller Eger for at afrunde den perfekte oplevelse.

Selvom Ungarn er et land, der stræber efter at holde traditionerne i live, er det ikke et land, der lever i fortiden. Der er mange muligheder for, at besøgende kan tage denne kultur til sig og nyde deres tid væk fra livets stress og jag. Hvis du er klar til en unik ferie, har Ungarns byer noget at tilbyde dig.

Balatonsøen er enorm

Balatonsøen er centraleuropas største sø 77 kilometer lang og ca 14 kilometer bred på det bredeste sted. Rundt omkring søen ligger hoteller , campingpladser , vandrehjem og sommerhuse tæt. Hver sommer tiltrækker Balatonsøen horder af turister , hovedsageligt er byen Balaton populær blandt tyskere. Omkring Balatonsøen ligger en række mindre byer hvor Balatonfüred er hovedbyen.

Området omkring Balatonsøen har været beboet siden stenalderen hvilket hulemalerier i området viser. Også de gamle romere fandt frem til Balatonsøen og medbragte bl.a. vinranker der blev plantet på de solrige skråninger omkring Balatonsøen. Vinproduktionen omkring Balatonsøen omfatter i dag nogle af Ungarns kendeste og bedste vine.

Byerne omkring Balatonsøen

Balatonfüred er hovedbyen på turistkortet over Balatonsøens bredder. Leder du efter et stille og roligt sted hvor du kan slappe af til fuglekvidder , så er det nok ikke lige Balatonfüred du skal satse på. Diskoteker , natklubber , restauranter ligger tæt her og der er et livligt natteliv.

Tihany er en anden populær by ved Balaton søen. Byen er beliggende på spidsen af en halvø og her er Balatonsøen smalleste punkt , fra Tihany er der færgeforbindelse til Szanföd på den anden bred. Byen Tihany ligger smukt op ad en mindre høj og på kajkanten er der en sand overflod af restauranter , barer , souvenirshops o.l.

Badascony, fra toppen af denne udslukte vulkan er der meget flot udsigt ud over vinmarker og Balatonsøen..

Sziglilet hvor du fra ruinerne af citadellet også bliver belønnet med en fantastisk flot udsigt ud over Balatonsøens bredder , i landsbyen finder du mange små hyggelige og flotte huse..

Keszthely er et barokt herresæde der har tilhørt Festetic familien , i dag er der indrettet museum omhandlende 1700 og 1800 tallets aristokratiske levevis.

Ferie i Ungarn

Ungarns smukke hovedstad, Budapest på hver side af floden Donau er den ideelle destination til at nyde en storbyferie med sin vidunderlige kombination af kulturer og traditioner. På hver side af Donau ligger områderne Buda og Pest. Det bakkede Buda i vest består af smalle brostensgader, og Pest i øst er fladt med brede boulevarder. Ungarn har også det størst område af naturlige græsmarker i Europa og den næststørste termiske sø (Heviz) i verden. Søen Balaton er Europas største sø og er et fremragende natursted, hvor familier kan nyde et væld af vandaktiviteter i smukke omgivelser.

Ungarerne har en stor spakultur, da landet ligger på et af verden rigeste geotermiske og lægende vandressourcer, og man har fundet rester af badehuse i hele Ungarn, der er helt 2.000 år gamle. I Budapest alene er der over hundrede termiske kilder, og der er masser af vidunderlige byer ved søerne, og spacentrene bliver hyppigt besøgt af bulgarere i Ungarn. Den berømte nationalpark Kiskunsag dækker et beskyttet område på næsten 121.000 hektarer og er meget populær hos familier, der ønsker at følge vandreruterne og opleve områdernes naturlige og kulturelle historie.

Hovedstaden i landet er:

Budapest

Rejser til Budapest Budapest er Ungarns største by og en af ​​de største i hele Europa. Oprindeligt var byen en keltisk koloni indtil ungarerne kom og bosatte sig i området. Budapest har haft betydelig indflydelse på kulturen i renæssance perioden, og denne indflydelse afspejles i dag stadig inden for dele af byen og kulturen. Budapest kaldes ofte en af verdens smukkeste byer, og det ville være vanskeligt se alt, hvad Budapest har at byde på, selv...

City Guide

Herunder kan du se hvilke byer og interessante steder vi omtaler på siden. Bliv inspireret til en spændende rejse

Békéscsaba

Rejser til Békéscsaba Békéscsaba er hovedstaden i Békés amt, byen har en befolkning på 65.000. Byen er kendt for den traditionelle ungarske pølse, kolbász, og blandt turister er Békéscsaba kendt for Kolbászfesztivál (oktoberpølsefestivalen). Festivalen finder normalt sted omkring nationaldagen den 23. oktober.

Budapest

Rejser til Budapest Budapest er Ungarns største by og en af ​​de største i hele Europa. Oprindeligt var byen en keltisk koloni indtil ungarerne kom og bosatte sig i området. Budapest har haft betydelig indflydelse på kulturen i renæssance perioden, og denne indflydelse afspejles i dag stadig inden for dele af byen og kulturen. Budapest kaldes ofte en af verdens smukkeste byer, og det ville være vanskeligt se alt, hvad Budapest har at byde på, selv...

Debrecen

Rejser til Debrecen   https://www.youtube.com/watch?v=-cRlFU3D8jc  

Eger

Rejser til Eger Se Eger i optagelser fra en drone https://www.youtube.com/watch?v=ivnNH3XAbMs  

Gyor

Rejser til Gyor Gyor, som ligger halvvejs mellem Wien og Budapest, er en centralt beliggende by i Ungarn, der er værd at besøge for mere end en overnatning, når du er ude og rejse. Den ligger ved Donau floden, og området har været en hel smeltedigel af samfund og kulturer i århundredernes løb, hvilket afspejles i den lokale atmosfære i dag. https://www.youtube.com/watch?v=cvVb2jcRnVk Området blev oprindeligt bosat af kelterne, og området er også blevet påvirket af østrigsk og...

Heviz

Rejser til Heviz I de sidste 200 år, har folk taget turen til denne by grundet dets medicinale fordele. Med masser af spabade, saunas og terapeutiske bade tilgængelige, har mange taget fordel af den helende kraft af den lokale naturlige kilde. Takket være den medicinale turisme, er det blevet muligt for byen selv at opgradere og omhyggeligt tage vare for lokale parker imens de levere en verdensklasse kulturel oplevelse. https://www.youtube.com/watch?v=KCAONtriO3g Chancen er, at du ønsker at vende...

Mosonmagyaróvár

Rejser til Mosonmagyaróvár Mosonmagyaróvár ligger i Ungarn, tæt på både den østrigske og slovakiske grænse. Byen er en blanding af to byer som blev slået sammen i 1939. Lokalt kaldes byen som regel ’Ovar’ på grund af dens ellers lange navn som betyder ’det ungarske slot i mosen’. https://www.youtube.com/watch?v=VA7VUWr1JeU Byen blev først beboet i form af lejre i det 1. århundrede, da Romerriget var i færd med at sprede sig langs Donaufloden. På grund af sin beliggenhed har...

Pecs

Rejser til Pecs Pecs er en by af overordentlig stor historisk betydning. Pecs er beliggende i det sydlige Ungarn ikke langt fra den kroatiske grænse. Byen er oprindeligt grundlagt af romerne i det 2 århundrede og Pecs steg hurtigt i indflydelse i de næste to århundreder. Det var et betydeligt religiøst centrum fra det 4 århundrede, hvor Nekropolis der stammer fra denne æra blev et verdensarvsted i 2000. Det er meget overskueligt at finde frem til...

Pilisvörösvár

Rejser til Pilisvörösvár Pilisvörösvár er en lille by i Ungarns Pest provins, få kilometer fra hovedstaden. Følger du vejen er det let at finde til byen som har masser at byde på, både for besøgende som er på udforskning og seriøse turister. En af de bedste grunde til at besøge Pilisvörösvár er byens mange musikbegivenheder om sommeren. Byens Bibliotek byder som regel på klassiske koncerter hvor hovedinstrumenterne er fløjte, violin, og klaver. Dukkemuseet i Red Petersburg En af...

Siofok

Rejser til Siofok Hvis du er på udkig efter den perfekte ungarske rejsedestination hvor du kan slappe af og alligevel have adgang til underholdende aktiviteter bør du lægge turen forbi Siofok. Et ophold her i byen byder på stranden ved Balatonsøen, adskillige nattelivsmuligheder, og muligheden for at komme ud og udforske området. https://www.youtube.com/watch?v=kUZsZVptFOA   Et af de første steder du bør besøge er Csokpak stranden. Da Balatonsøen er en ferskvandssø byder den på den perfekte mulighed for at...