tirsdag, oktober 20, 2020

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Hvad er klokken i Hviderusland ?

Hvad er klokken i Hviderusland nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Minsk, Hviderusland. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

Helligdage i Hviderusland

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Togrejser Hviderusland

At rejse med tog i Hviderusland giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem de større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her. Rejs med tog i Hviderusland Direkte togforbindelser til Hviderusland Der er ingen direkte tog fra København til Hviderusland, der skal i alle tilfælde foretages tog skifte undervejs. De fleste, og bedste forbindelser med togskift,  er i Hamburg , Berlin...

Største byer i Hviderusland

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

Rejser til Hviderusland

Hviderusland er i Østeuropa og er omgivet af lande med det største, Rusland, nordøstligt. Den vigtigste internationale lufthavn er Minsk, 42 km uden for hovedstaden, Minsk.

Hvideruslands helligdage er kendt for deres kulturelle og historiske attraktioner, herunder mange slående slotte. Vintersport såsom alpint og snowboarding er blevet populært i Hviderusland i nyere tid, selvom landet ikke har nogen bjerge. Det har masser af bakker med hældninger, der er egnede til sådanne aktiviteter. Om sommeren kan besøgende slappe af på nogle gode strandstrande ved søen.

Hvis du besøger Hviderusland for første gang, er hovedstaden, Minsk, et godt sted at bo. Udforsk byens seværdigheder på din fritid og kør derefter ud i landet for en større oplevelse. Andre steder at bo på din Hviderusland-ferie inkluderer den charmerende by Brest i det sydvestlige Hviderusland på grænsen til Polen, og Gomel i den sydøstlige del af Hviderusland er landets næststørste by.

Hvis du vil prøve ski eller snowboard mens du er i Hviderusland, er det Silichy og Logoisk du skal besøge, hvor de bedste og mest populære skråninger ligger. Begge er tæt på Minsk, og der er andre skisportssteder rundt omkring i landet.

Med deres individuelle stilarter og kultur er byerne Hviderusland fascinerende at udforske, og ude på landet er den vidunderlige uspolerede natur den perfekte ramme for vandreeventyr. Om vinteren omdannes mange dele af landet til snedækkede vidunderområder. Det er et land for alle sæsoner og en ideel feriedestination.

Hvideruslands helligdage kan bruges til at deltage i en lang række aktiviteter og besøge attraktioner. Start med det hviderussiske Nationale historie og kultur museum i Minsk. Der får du en fornemmelse af landet fra sin historiske fortid indtil i dag. Gå videre til det hviderussiske nationale kunst museum og se nogle af de mange tusinder af kunstværker, der vises, både fra landet og andre lande over hele verden.

Besøg Minsk Zoo, en attraktion, der først blev etableret i 1984. Den ligger i den sydøstlige del af hovedstaden og lægger vægt på avl. Zoo er hjemsted for mere end 1.300 dyr af 64 arter, inklusive det største pattedyr i Europa, den europæiske bison. For at se bisoner i naturen, skal du tage til Belavezhskaya Pushcha National Park i den sydvestlige del af landet.

Lige uden for hovedstaden er Minsk søen, et kunstigt reservoir, der er et populært rekreativt område. Slap af på den offentlige strand, eller lej en båd og sej rundt i denne maleriske sø.

Gå en tur i den dejlige Gorky Park i Minsk. Der er mange parker med dette navn – til minde om den russiske forfatter Maksim Gorky – omkring i Rusland, den mest berømte i Moskva. Minsks Gorky Park har en forlystelsespark, et observatorium, planetarium og en indendørs skøjtebane.

Der er fire UNESCOs verdensarvssteder i Hviderusland – prøv at se dem alle. De er Mir slotskomplekset i den sydvestlige by Mir; Nesvizh slottet i Nesvizh, også i sydvest; Bialowieza-skoven på og over grænsen til Polen, skoven deles af de to lande; og Struve punkterne, der løber gennem ni andre lande i regionen, hvoraf fem ligger i Hviderusland.

Hovedstaden i landet er:

Minsk

Rejser til Minsk

City Guide

Herunder kan du se hvilke byer og interessante steder vi omtaler på siden. Bliv inspireret til en spændende rejse

Minsk

Rejser til Minsk