onsdag, juli 15, 2020

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Hvad er klokken i Bulgarien ?

Hvad er klokken i Bulgarien nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Sofia, Bulgarien. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

Togrejser Bulgarien

At rejse med tog i Bulgarien giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem de større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her. Rejs med tog i Bulgarien Direkte togforbindelser til Bulgarien Der er ingen direkte tog fra Danmark til Bulgarien, der skal i alle tilfælde foretages tog skifte undervejs. De fleste (og bedste) forbindelser med togskift er i Hamburg, München, Rosenheim,...

Helligdage i Bulgarien

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Bulgarien valuta, Lev

Penge i Bulgarien (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Lev (BGN). 1 Lev = 100 stotinki. Mønter i cirkulation: 1 and 2 Lev 1, 2, 5, 10, 20 and 50 stotinkis Sedler i cirkulation: 2, 5, 10, 20, 50 and 100 Lev National Bank of Bulgaria

Største byer i Bulgarien

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

Rejser til Bulgarien

Bulgarien er et livligt, smukt land fyldt med mulige steder at gå på opdagelse på din næste ferie.

Bulgarien er bedst kendt for sine populære strande og ferie resorts ved Sortehavets kyst. Men landet har er også ufatteligt mange andre oplevelser at byde dig på. Så hvad enten du er til kilometervis af hvidt sand, medrivende natteliv eller natur og kulturoplevelser, får du det hele på rejser til Bulgarien.

Ved første blik kan dette land ligne ethvert andet østeuropæisk land, hvor kommunistisk indflydelse dominerer i byerne, men Bulgarien tilbyder dig noget andet: en historie. Hver blok har en unik historie at fortælle, og når du besøger dette land, vil du føje din egen historie til smeltediglen af så mange andre, der gør Bulgarien til sådan et fascinerende sted at besøge.

Der er mange steder, hvor oldtidens liv, der kom før, stadig kan opleves. Nogle af de ældste byer i Europa kan findes i Bulgarien, hvilket giver dig chancen til at opleve enestående muligheder for udforskning. Med historiske steder på visse steder som Plovdiv, der daterer tilbage til det 7. århundrede f.Kr. og endnu tidligere, kan steder som Rila klostret blive dit livs eventyr.

Vil du gerne opleve noget af det mere autentiske Bulgarien, skal du primært tage væk fra kysten og ind i landet. Her er godt en tredjedel af landmassen domineret af Balkanbjergene, der deler Bulgarien i nord og syd og byder på vidtstrakte naturoplevelser. Her finder du en rå, smuk og alsidig natur der giver optimale forhold for en lang række friluftsaktiviteter, som vandre- og rideture, rafting og skiløb.

I den UNESCO-listede nationalpark Pirin, går tankerne nærmest mod Canada, med smukke sneklædte tinder, blanke bjergsøer og et rigt dyreliv med bjørne, ulve og rovfugle. Her er byen Bansko blevet en yderst populær skisportsdestination. Udover den storslåede natur vælger mange deres Bulgarien rejser grundet det store udbud af Spa og wellness-destinationer.

Du kan også finde mange storslåede udsigtspunkter takket være den varierede topografi, Bulgarien har at byde på. Hike op for at se bjergsøer, kom tilbage for at nyde spaer med mineralvand, og få så en varm stenmassage så du er klar til at gøre det hele igen i morgen. De imponerende seværdigheder ligger lige ved bjergets top. Man kan også finde folkekunst på næsten alle gadehjørner.

Med et natteliv, der kan sammenlignes med det bedste, der tilbydes i nogen anden afkrog af Europa, er Bulgarien en skjult perle, der bare venter på en ferie af hvilken som helst længde. Uanset, om du tager dertil for en weekend eller du gerne vil være hjemmefra i længere tid, har dette land alt, hvad du nogensinde kunne ønske dig.

Masser af feriemuligheder 

Vandreture

Mens mange besøgende i Bulgarien skynder sig lige ud til strande, er der også en masse tilbud inde i landet. Hvis du f.eks. går op i bjergene, kan du finde et fantastisk terræn til vandreture. Omkring den gamle hovedstad i Veliko Tarnovo kan feriegæster nyde et betagende landskab af bjerge, skove og søer.

Vandsport

For mange mennesker vil strande i Bulgarien være en af ​​landets største attraktioner. Overalt langs Sortehavskysten kan du nyde fint sand, varmt, krystalklart vand og en god mulighed for strandfaciliteter. Resortserne i Sunny Beach og Golden Sands er især rettet mod grupperejser. Hos Golden Sands finder du Aquapolis vandland, der tilbyder et fremragende udvalg forskellige plaskebade og badepladser. I kystbyen Varna kan du også besøge Sea Gardens, en fredelig park, som findes lige ved stranden.

Du vil være i stand til at finde et fremragende udvalg af vandsport, der tilbydes på kystresorter som Golden Sands og Sunny Beach – lige fra vandski til dykning i Sortehavet! Dette er imidlertid ikke den eneste vandsport, som Bulgarien har at tilbyde. Kør mod indlandet, så kan du tage en rafting på Struma-floden eller sejle på bjergsøerne i nærheden af ​​Veliko Tarnovo.

Mountainbiking

Med så mange kilometer uspoleret bjerglandskab, burde det ikke være nogen overraskelse, at mountainbiking er blevet et populært tidsfordriv i Bulgarien! Tag til destinationer som Gabrovo, Veliko Tarnovo eller Shipka i Balkanbjergene, og du vil være i stand til at finde masser af steder at leje cykler du kan benytte på kilometer efter kilometer af naturskønne bjergstier.

Bjergbestigning

De der ønsker at prøve sig på bjergbestigning og klatring i løbet af deres ferie i Bulgarien, vil finde nogle fremragende steder at prøve langs Yantra kløften. Kløften ligger lige uden for byen Veliko Tarnovo og byder på en betagende natur med udsigt over floddalen og det gamle slot samt et udvalg af klatrekurser, der spænder fra begyndere til ekspert.

Opdage kulturen

Der er nogle gode muligheder for planlægning af en dag ude i Bulgarien. Du kan besøge den maleriske havhave i Varna eller endda tage til de græske ruiner på Nessebar! Hvis du leder efter en smag af den lokale kultur, kan byer som Bourgas og Varna prale af et bredt udvalg af museer og gallerier, som du også kan besøge. Luftfartsmuseet i Bourgas sørger for en fascinerende tur, mens kystbyen Nessebar byder på nogle af de bedst bevarede antikke græske arkitekturer i Europa.

Spa og wellness

En fantastisk måde at bruge din ferie i Bulgarien ville være at forkæle dig selv med en spa-behandling! Hos Pomorie finder du landets mest berømte feriested til mudderbehandling, mens byen Varna blev bygget på naturlige varme kilder, her kan du nyde en række luksuriøse behandlinger på et stort udvalg af kurbade og wellnesscentre.

Hovedstaden i landet er:

Sofia

Rejser til Sofia Den bulgarske hovedstad byder på et væld af uddannende og kulturelle udforskningsmuligheder som simpelthen ikke er at finde andre steder i verden. Igennem historiens gang har Sofia været en lille by. Det var først i 1879, da den udpegedes som den bulgarske hovedstad, at byen begyndte at vokse og udvikle sig. Sofia ligger lidt højere end landets andre byer, hvilket betyder at temperaturen om sommeren er helt fantastisk – men placeringen betyder naturligvis...

City Guide

Herunder kan du se hvilke byer og interessante steder vi omtaler på siden. Bliv inspireret til en spændende rejse

Balchik

Rejser til Balchik Balchik ligger på den nordlige del af den bulgarske sortehavskyst, kun en dagstur fra Varna. Det er en kystby bygget langs en række terrasser med udsigt over vandet, hvilket gør det til en af ​​de smukkeste byer, du kan besøge i regionen. Husk at besøge Balchik botaniske have under dit ophold. Gangstierne fører dig gennem en række forskelligartet flora, med levende farver der reflekterer sollyset og giver mulighed for reel afslapning. Den centrale...

Bansko

Rejser til Bansko Bansko er et kendt ski- og snowboardingssted i det sydvestlige Bulgarien cirka 170 kilometer fra hovedstaden Sofia og cirka 180 kilometer fra byen Plovdiv. Også uden for vintersæsonen er Bansko et populært turistmål som udgangspunkt for en række vandreture og mountainbike ruter i Pirinbjergene, Rilabjergene og de vestlige Rhodoper.

Belogradchik

Rejser til Belogradchik Belogradchik er en lille by beliggende ved foden af ​​Balkanbjergene. Det er på grænsen til Serbien og tæt på Donaufloden. På trods af dens ringe størrelse finder du imidlertid oplevelsesmulighederne her er mange. Belogradchik klipperne er en gruppe klippeformationer, der er spredt op ad bjergene og nogle er over 200 meter i højden. Klipperne er naturligt skåret i flere fascinerende former, og mange af klipperne varierer i farve, lige fra gule til røde....

Borovets

Rejser til Borovets Borovets eller Chamkoria, som ben oprindeligt hed, er en smukt beliggende bjergby, der ligger på de nordlige skråninger af Rila. Det er kun en kort køretur fra Samokov og en dagstur fra Plovdiv eller Sofia. Borovets er den ældste vinterby i Bulgarien med en historie, der stammer tilbage fra 1896. Byen blev oprindeligt oprettet som et jagtsted forbeholdt de bulgarske kongelige, men byens fantastiske placering og adgang til pisterne hjalp et blomstrende...

Burgas

Rejser til Burgas Burgas, der ligger ved Sortehavet, er centrum for sit lands kommercielle fiskeindustri, foruden at være hjemsted for en af ​​de største olieraffinaderier i Europa. Da den ligger nær ​​en bugt og omgivet af masser af søer, er fuglekigning en almindelig årsag til at besøge byen, der bogstaveligt talt kan oversættes til “fæstning”. Søen i Burgas’ centrum er hjem til over 60 truede fuglearter, så alle har chancen for at se dyreliv, som de...

Chepelare

Rejser til Chepelare Man kunne sagtens sige, at ski og snowboard var en livstil for sig selv i Chepelare. Byen er hjemsted for den eneste ski- og snowboardfabrik på hele Balkanhalvøen. Her vil du blive mødt med en fantastisk atmosfære langs floden af samme navn. En af byens primære attraktioner er, at den byder på en af regionens længste pister. Skisæsonen er fra december til april. Det har været en tradition at stå på ski i Chepelare...

Golden Sands

Rejser til Golden Sands Golden Sands, som ligger ved Sortehavet og lige ved siden af en storslået nationalpark, er et omfattende resort samfund. Der er tre grundlæggende årsager til, at folk bør besøge Golden Sands: De har meget rimelige priser, havudsigten og andre omkringliggende udsigter er spektakulære, og klimaet egner sig til at slappe af. Selv om mange mennesker vælger at besøge Golden Sands på grund af de gyldne sandstrande, hvor de kan boltre sig...

Koprivshtitsa

Rejser til Koprivshtitsa Koprivshtitsa er en historisk by, der ligger ved Topolnitsa floden i Sredna Gora bjergene omkring 110 kilometer fra Sofia. Koprivshtitsa er en meget populær turistdestination, specielt kendt til festivaler og den autentiske bulgarske arkitektur og for dens folkemusikfestivaler, hvilket gør det til en meget populær turistdestination. Byen er historisk kendt for at være et af centrene for apriloprøret i 1876. Faktisk er hele byen et beskyttet nationalt monument, der afspejler resultaterne af den bulgarske...

Nessebar

Rejser til Nessebar Nessebar ligger på den bulgarske side af Sortehavet og begyndte at blomstre da den blev til en græsk koloni i 400 f.Kr. Nessebar var en højborg for alle civilisationer som gennem tiderne har været ved magten og indflydelserne af disse civilisationer afspejles stadig i byen. Byen er ikke særlig stor, hvilket gør det endnu mere imponerende at den indeholder så mange steder på Verdensarvslisten. Med mere end 40 kirker i området, masser af...

Pamporovo

Rejser til Pamporovo Vinterbyen Pamporovo ligger ved foden af ​​Snezhanka bjergtoppen (1926 meter) i Rhodope bjergene. Selvom byen er bedst kendt som en vinterdestination, har Pamporovo meget at tilbyde de turister, der beslutter at besøge byen på andre årstider. Der er mange vandrestier, der er egnede til vandreture i regionen Rhodope bjergene. Her er nogle af de mest attraktive huler i Bulgarien. Fra Pamporovo er der en afmærket rute til landsbyen Shiroka Laka, som er meget velegnet...