Dushanbe betyder på det lokale sprog “mandag” og Tadsjikistans hovedstad er faktisk opkaldt efter de gamle mandags markeder, at det plejede at finde sted, da byen var bare en lille landsby.

Da det blev en hovedstad under sovjettiden, begyndte byen at vokse, og nu kalder næsten 1 million mennesker byen deres hjem.

Dushanbe er en by fyldt med monumenter, mindesmærker og museer. Et monument, der er særligt imponerende, er monumentet for Amir Ismail Samani. Der er talrige sovjetiske æramonumenter, der er værd at se under dit ophold i byen også.

Tadsjikistan National Museum giver også et imponerende første indtryk. På museet er en kopi af den 27 meter høje tilbagelænede Buddha og flere genstande, der afspejler kulturen i Centralasien. Forskellige historiske perioder er repræsenteret, ligesom udstillinger fra andre kulturer, der har bidraget til at påvirke nutidens Tadsjikistan.

Gurminj Museum of Musical Instruments er også et sjovt indslag. Du finder det bag borgmesterens kontor på Bokhtar gaden. Det blev grundlagt i 1990 og har en samling på omkring 100 instrumenter. Talrige lokale strengeinstrumenter, såsom tanbur, dutor og ghizhak er en del af museets udstillinger. Flere kulturelle arrangementer afholdes på museet hele året rundt.

Dushanbe er en by, der passer for de der har en passion for at udforske. Det kunne meget vel være det perfekte feriemål.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Tadsjikistans turistkontor

Tajikistan Tourism Authority 78, Rudaki avenue Ismoili Somoni District Dushanbe Republic of Tajikistan, 734001 T: +992 37 – 227-8480 WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Dushanbe
clear sky
15 ° C
15 °
15 °
47 %
2kmh
0 %
ons
14 °
tors
21 °
fre
16 °
lør
17 °
søn
18 °

Største byer i Tajikistan

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

Helligdage i Tadsjikistan

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Hvad er klokken i Tadsjikistan ?

Hvad er klokken i Tadsjikistan nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Dushanbe, Tadsjikistan. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her