Isle of Man ligger direkte mellem Irland og England. Det er et selvstyrende land med stærke bånd til Storbritannien, men det er teknisk set ikke en del af Storbritannien.

Hovedstaden, Douglas, er et smukt, victoriansk resort ved havet, der ligner noget, man ville se på et postkort sendt i det 18. århundrede. Besøgende vil finde kølige somre, varme vintre, og sommetider en tyk havdis, der kaldes Manannan’s Cloak, under deres ophold.

Du vil finde flere vandrestier omkring Douglas, hvoraf den mest imponerende er Way of the Gull på 150 km. Der er flere stier på forskellige steder over hele øen, men Way of the Gull ligger langs kysten og byder på den ene fantastiske udsigt efter den anden.

Der ligger også flere museer i og omkring Douglas, der er et besøg eller to værd. Cregneash Folk Museum er meget imponerende. Det er en aktiv crofting landsby med traditionelle stråtækte hytter. Prøv også Max Museum, der byder på talrige artefakter der er unikke for øen og går tilbage til dens keltiske og vikingerødder.

Man kan få en meget unik oplevelse i sommermånederne. Der er en kabelbane, der bringer besøgende til toppen af Snaefell, som er det højeste punkt på Isle of Man. På en klar dag kan man se 6 kongeriger på en gang. For dem, der ønsker at hike til toppen, er der en velholdt sti, som man kan tage op der på omkring 30 minutter.

For en ø, der har en pub på pengesedlerne, vil du finde, at Douglas og Isle of Man er et interessant rejsemål. Uanset hvor lang din ferie er, vil du finde, at mulighederne her er så godt som ubegrænsede.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Isle of Mans turistkontor

Isle of Man Tourism Authority 1st Floor St George's Court Upper Church Street Douglas Tel: 01624 686766 WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Douglas, Isle of Man Airport

Isle of Man Airport   Isle of Man Airport Website IATA: IOM ARRIVAL DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Isle of Man Airport Arrivals powered by Airportia Isle of Man Airport Departures powered by Airportia

IMR Douglas

IMR Douglas Douglas Train Station Douglas Isle of Man Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

GBP - British Pound
USD
0,8281
EUR
0,9270
SEK
0,0868
NOK
0,0933
DKK
0,1242

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Douglas
light rain
11.8 ° C
13 °
11 °
62 %
4.1kmh
90 %
ons
10 °
tors
5 °
fre
5 °
lør
6 °
søn
5 °

Togrejser Isle of Man

At rejse med tog i Isle of Man giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem de større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Rejser til Isle of Man

Isle of Man, eller bare Mann hvis det foretrækkes, er lokaliseret i Det Irske Hav mellem Irland og Storbritannien.

Det var en af de originale seks keltiske nationer og har altid haft en selvstændig måde at leve på. Det var under et feudalt herredømme i næsten 400 år og er aldrig blevet en del af Storbritannien, selvom øen støttede Kronen i 1765. Følelsen af selvstædighed er, hvad der gør et besøg til denne ø attraktiv, og der er masser af unikke og interessante ting, som man kan lave, mens man besøger øen.

Manx Mytologien dominerer stadig lives på øen

Manx er sproget, som udviklede sig her på Isle of Man, og det kan bedst beskrives som en dialekt af gælisk. Mange af de mytiske skabninger, som man taler om i dag, har tradition i folklore, hvilket startede her, herunder feer. Det er de centrale pointer i disse legender, som gør et besøg til denne ø til en interessant oplevelse.

Rejsen starter med et stop ved Peel Castle, hvor en sort spøgelseshund siges at vandre rundt på gangene og i rummene. Slottet blev bygget i det 11. århundrede af vikingenybyggere, som har arbejdet på at gøre krav på øen, og slottet var på en keltisk klosters grund. Kirken fortsatte med at bruge slottet, da vikingerne forlod, og det er fortsat i brug i dag. Yderligere befæstninger blev tilføjet til Peel Castle så sent som i 1860. Nogle tror endda, at dette slot er Avalon.

Du bør også tage en køretur ned af A5-vejen mellem Douglas og Castletown, så du kan se Fairy Bridge. Overtroen siger, at uheld vil komme over dem, som krydser Fairy Brigde uden at have sagt godmorgen til feerne. For at sikre at alle dine baser er dækket, kan du også besøge den ”rigtige” Fairy Bridge, som også er i Braddan.

Har du fået nok af kartofler og sild?

 ”Spuds and Herrin” er nationalretten på øen og med god grund: det var dagsføden for mange af de tidlige bosættere, som opdrættede jord og fiskede i havet. Selvom fisk og kartofler ikke er en dårlig ret, så kan man blive lidt træt af det som det eneste mad. Derfor er en anden ret også blevet national eje med ost og sovs, og chips er en god ting at have til. Nogle kalder det poutine, disse tykke chips er en god snack and kan udskifte et måltid med de almindelige toppings.

Besøg Tanroagan hvis du er klar til at nyde et twist på det traditionelle. Du bør lave en reservation på forhånd, fordi restauranten serverer frisk fisk, som bogstavelig talt kommer direkte op ad vandet! Få dem til at grille din foretrukne fisk og skaldyr på en varm grill, og du vil få et fremragende måltid.

Er du klar til at besøge Isle of Man? Med mange seværdigheder, interessant folklore og chancen for at se unik historie har øen mange eventyr ventende på dig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here