Calais er en af Frankrigs mest nordlige byer og er en af landets store havne. Den er også et indgangs- og udgangspunkt med sin færgedrift og den har udsigt over Dover-strædet, som er det snævreste punkt på Den Engelske Kanal. Det er den by i Frankrig, der ligger tættest på England, og på en klar dag, kan du nemt se de berømte hvide klipper ved Dover. Det er også her, du finder Eurotunnelen, som forbinder landene ved tog.

Der er en række bemærkelsesværdige vartegn at se i Calais og nogle fantastiske muligheder for at gå på opdagelse. Hvad vil du finde, mens du er i Calais?

Start din rejse på Place d’Armes

Place d’Armes er en af byens største torvepladser, og den støder op til det vagttårn, der engang lå lige midt i byen, som blev bygget i 1229. Den har været brugt som markedsplads, især i perioden under den engelske besættelse, og der afholdes en festival her to gange om året, takket være dekret af kongen i 1558, efter at byen blev bragt tilbage under fransk styre. Der er travlt om onsdagen og om lørdagen, men dette torv er uroligt spændende!

Den vinkelrette engelske kirke i Calais, Eglise Notre Dame, er også enestående, da den er en af de eneste kirker i sin stil i hele Frankrig. Man kan se en række indflydelsesrige elementer i arkitekturen, og den blev oprindeligt færdigbygget i det 13. århundrede. De endelige opgraderinger blev dog færdige i det 17. århundrede. Det er værd at nævne hovedalteret, som blev gjort færdigt i 1628. Det er lavet af marmor, som blev bjærget fra et forlist skib ud for kysten.

Calais Fyrtårn giver også de besøgende chancen for at se en enestående, utrolig udsigt. Det blev bygget i 1848 og har en sort lanterne med et hvidt tårn, som er modsat af mange andre europæiske fyrtårne. Der er næsten 300 trin at gå op ad for at nå den automatiserede lanterne og til gengæld får du lidt motion og en utrolig oplevelse.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Frankrigs turistkontor

Oplevelser i Frankrig Frankrig er fuld af Va Va Voom, O La La og Femmes Fatales. Dyk ned i én af verdens mest berømte kulturer og få smag for den fine franske kogekunst, som mange mener, er den bedste i verden. Én ting er helt sikkert, du har ikke fået en rigtig croissant før du har fået den i Frankrig Mange danskere har i årevis taget på ferie i Frankrig for at nyde godt af de...

Touristinformation Calais

Office du Tourisme Calais 12 Boulevard Georges Clemenceau 62100 Calais Tel 33 3 21 96 62 40 Website

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

SNCF Calais

SNCF Calais Gare de Calais 46 Avenue Wilson 62100 Calais France Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,8929
GBP
1,1751
DKK
0,1338
SEK
0,0950
NOK
0,1015

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Arrondissement de Calais
scattered clouds
8 ° C
9 °
6.7 °
70 %
4.6kmh
39 %
tors
8 °
fre
5 °
lør
8 °
søn
9 °
man
10 °

Togrejser Frankrig

At rejse med tog i Frankrig giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Frankrig valuta, Euro

Penge i Frankrig (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her