Fra et strategisk synspunkt er der nok ikke en vigtigere by i Sydfrankrig end Bayonne. Den ligger ikke blot direkte på Atlanterhavskysten, men den ligger også på grænsen til Spanien på landtangen mellem Middelhavet og Atlanten. Det var et militærsted for romerne, en vikingehavn, og det var endda under engelsk herredømme i tre århundreder som en del af Aquitaine.

Den har været udsat for mere end nok kamp og besættelse i årenes løb, men alligevel står de ældgamle bygninger stolte og strunke og venter på, at du skal komme og se dem. Hvis du overvejer en tur til Bayonne i fremtiden, er her nogle af de vigtigste seværdigheder, du ikke må gå glip af, mens du er i denne smukke by.

Tag en tur langs Nive og nyd den baskiske arkitektur

Med de fem broer, der krydser Nive og forener to af Bayonnes bydele, er der to fantastiske kvarterer i denne by, der er fyldt med klassisk baskisk arkitektur. Med deres bindingsværk og nationalfarver på skodderne er en tur rundt i disse kvarterer blot for at nyde hjemmene en fantastisk, afslappende oplevelse. Nogle af disse hjem daterer tilbage til det 12. århundrede. I Grand Bayonne er er smalle gader for fodgængerne, der er propfyldt med butikker med alt, hvad du kunne mangle eller ønske dig.

Mens du nyder at købe ind, kan du ikke undgå at lægge mærke til Sainte-Marie Katedralen med dens imponerende gotiske spir, der tårner sig højt over dig. Det sydlige tårn, som oprindeligt blev bygget i det 12. århundrede blev gjort færdigt omkring 400 år senere. Det tog til det 19. århundrede at bygge det andet tårn. Selvom mange ting blev ødelagt i Revolutionen, fremvises der stadig en del interessante ting, der vil gøre stedet et besøg værd.

Bayonne er det perfekte sted at finde en skjult perle

Et af de steder, du vil nyde at se, mens du er i Bayonne, er Baskermuseet, som sandsynligvis er et af de bedste etnografiske museer, du vil finde i hele Frankrig. Det åbnede oprindeligt i 1922, men i de sidste 10 år eller der omkring, har det kun været åbent for særlige udstillinger. Udstillingerne vil give besøgende et glimt a, hvad baskerlivet drejer sig om, så hvis du elsker at lære den lokale kultur at kende kan dette museum sagtens opfylde dit behov.

På Bonnat Museet fremvises der malerier af Leon Bonnat, men det er også et af de bedste gallerier, du vil finde i området. Der er udstillinger af værker fra Goya, Degas og El Greco, som besøgende kan nyde. Bliv her lidt længere, især hvis solen har besluttet sig til ikke at skinne af en eller anden årsag, og du vil få en dejlig oplevelse.

Man kan ikke besøge Bayonne og gå glip af tyrefægtningen, hvis man er der mellem juli og september. Denne by har den længst varende tradition for denne sport, og den fem-dages festival, der fejrer dette, finder sted hvert år i august og fylder byen op, til overflod. Bliv og få festivalen for Jomfru Marias optagelse i himlen med den 15. august for at nyde alt, hvad Bayonne har at tilbyde.

Hvis du gerne vil nyde Frankrig på en enestående måde, er det Bayonne, du skal til. Denne fantastiske by har en baskisk personlighed med fransk flair at tilbyde hver eneste besøgende. Kom og nyd dens museer, kvarterer og traditioner i dag og få en virkelig mindeværdig oplevelse.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Frankrigs turistkontor

Oplevelser i Frankrig Frankrig er fuld af Va Va Voom, O La La og Femmes Fatales. Dyk ned i én af verdens mest berømte kulturer og få smag for den fine franske kogekunst, som mange mener, er den bedste i verden. Én ting er helt sikkert, du har ikke fået en rigtig croissant før du har fået den i Frankrig Mange danskere har i årevis taget på ferie i Frankrig for at nyde godt af de...

Touristinformation Bayonne

Tourist Bayonne Office de Tourisme 5 Place des Basques 64100 Bayonne +33 5 59 46 09 00 www.bayonne-tourisme.com

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Biarritz Pays Basque Airport

Biarritz Pays Basque Airport / Biarritz-Parme Airport Aéroport Biarritz Pays Basque Biarritz France Airport website IATA: BIQ ICAO: LFBZ ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Biarritz Anglet Bayonne Airport Arrivals powered by Airportia Biarritz Anglet Bayonne Airport Departures powered by Airportia

Bordeaux – Mérignac Airport

Bordeaux–Mérignac Airport Aéroport de Bordeaux-Mérignac Bordeaux France Airport website IATA: BOD ICAO: LFBD ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Bordeaux Merignac Airport Arrivals powered by Airportia Bordeaux Merignac Airport Departures powered by Airportia

SNCF Bayonne

SNCF Bayonne Gare de Bayonne 64100 Bayonne France Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,8929
GBP
1,1751
DKK
0,1338
SEK
0,0950
NOK
0,1015

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Arrondissement de Bayonne
light rain
10.3 ° C
11.7 °
7.8 °
71 %
7.7kmh
100 %
ons
11 °
tors
14 °
fre
18 °
lør
14 °
søn
14 °

Frankrig valuta, Euro

Penge i Frankrig (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

Togrejser Frankrig

At rejse med tog i Frankrig giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her