Banjul, som du måske kender bedre som Bathurst, er hovedstaden i Gambia og ligger lige ved Atlanterhavskysten i Vestafrika.  Denne strimmel land er, bortset fra de små kystregioner, helt omgivet af Senegal, og det er det mindste land i Afrika.

Befolkningen i dette land er venlige, de vilde dyr er fascinerende, og strandene er simpelthen fantastiske. Hvis du leder efter det perfekte tilflugtssted, der vil lade dig overholde dit budget uden at gå på kompromis med kvaliteten af ​​din ferie, så er Banjul lige det sted, du skal tage hen.

Begynd din rejse på Albert Market

Hvis du nogensinde har ønsket dig at opleve et traditionelt afrikansk gademarked, så er Albert marked lige det sted, du ligger efter. Det ligger på Liberation Avenue, og markedet har været afholdt uafbrudt siden det 19. århundrede. Det er opkaldt efter Dronning Victorias Prinsgemal, da hun styrede landet i kolonitiden. Du kan finde lokalt håndværk, frugt og grønt og stort set alt andet, du måske kunne finde på at købe som souvenir om denne by.

En del af grunden til, at denne forpost oprindelig blev skabt af det britiske imperium, var at undertrykke den slavehandel, der blomstrede i løbet af denne periode. Du får et indblik i denne enestående tid i Gambias historie og meget mere med et besøg på Nationalmuseet. Inden for finder du en samling udstillingsgenstande og artefakter, der er med til at dokumentere landets materielle kultur, og dækker tre etager.

Stranden er en vigtig del af livet i Banjul

De mest fantastiske udsigter kan ses på strandene i Banjul, herunder nogle af de mest spektakulære solnedgange, du nogensinde har set. Det er det perfekte sted at koble fra og slappe lidt af! Mens du er på stranden, skal du sørge for at tage lidt tid til at nyde, hvad Nefertitit Bar og Restaurant har at tilbyde. Du vil nyde en menu, der er fuld af lokale fisk og skaldyr og en drink eller tre, mens du nyde aftenmiljøet.

For en virkelig unik oplevelse, skal du tage dig lidt tid til at udforske den gamle bydel, hvis du har fået nok af stranden i et stykke tid. Den ligger lige vest for færgeterminalen og er en excentrisk samling af træhuse og koloniale bygninger, der er i forskellige stadier af forfald. Det vil ikke være som at besøge befæstede gamle byer i Europa, men det er netop det, der gør det til sådan en speciel oplevelse. Der er en række skjulte små steder, der er sjove at udforske!

Skal du snart til Banjul? Det kan godt være, at Gambia er det mindste land i Afrika, men efter at have oplevet denne by, vil du måske sige, at det også har det største hjerte på kontinentet. Føj disse elementer til dine planer, så vil du være i stand til at få den størst mulige fornøjelse ud af din kommende tur til denne smukke by.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Gambias turistkontor

Gambia Tourism Authority Dream Park PMB 4085 Kotu Western, Gambia T: +220 446 2491 WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Banjul International Airport

Banjul International Airport (Yundum International) Gambia Airport Website IATA: BJL ARRIVAL DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Banjul International Airport Arrivals powered by Airportia Banjul International Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

City of Banjul
scattered clouds
34 ° C
34 °
34 °
67 %
2.6kmh
40 %
tors
32 °
fre
31 °
lør
30 °
søn
30 °
man
31 °

Hvad er klokken i Gambia ?

Hvad er klokken i Gambia nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Banjul, Gambia. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

Helligdage i Gambia

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Største byer i Gambia

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her