Et af højdepunkterne ved en eftermiddag i de middelalderlige dele af Bamberg, er et stop ved Bamberg Katedral. Dette kirkehus blev oprindeligt bygget i det 10. århundrede og blev endeligt afsluttet i år 1237. Det indeholder gravene af pave Klemens II og Henrik II og er unikt med sine fire fantastiske tårne. Det er næsten 100 meter langt, og de fire tårne er alle over 80 meter i højden. Der er mange kunstværker på grundene, men det mest imponerende er Bamberg Rytteren.

Denne sten statue er et stykke kunst i naturlig størrelse, der forbavsende nok er af en anonym kunstner. Dette er den første rytter, der nogensinde blev hugget siden tidernes morgen, og den kan findes på en konsol ved den nordlige søjle i Saint George koret. Rytteren er ubevæbnet, men er kronet, så der er tre primære teorier om, hvem denne statue repræsenterer.

  • Nogle mener, den er af Henrik II, som hjalp med at sætte domkirken i gang til at begynde med
  • Andre mener, den er af Etienne I, fordi statuen ser ud til at standse og se på graven for Henrik, som var hans svoger.
  • En mindre populære teori, men en, der har en vis akademisk støtte, er, at statuen er en repræsentation af den kristne Messias som beskrevet i slutningen af Åbenbaringen.

Hvad tror du denne fantastiske figur repræsenterer? Og lagde du mærke til hesteskoen på statuen?

Besøg den højeste af Bambergs syv høje

Den Altenberg ligger på det højeste af de syv høje, hvor Bamberg hører hjemme. I flere århundreder var dette slot var hjemsted for byens øverste biskopper indtil det 16. århundrede, hvor det blev omdannet til et fængsel. Ved begyndelsen af det 19. århundrede var det begyndt at forfalde. En lokal læge købte slottet i 1801 og restaurerede det fuldstændig far kælder til tag.

Den første omtaler af slottet kommer fra 1109, og i dag er udendørsarealerne et fantastisk mesterværk. Lav en reservation på restauranten og vær parat til at klæde dig pænt på, så du passer ind, men investeringen vil være oplevelsen værd. Ikke alene er der en smuk udsigt, men måltidet vil næsten helt sikkert være et af de bedste, du nogensinde har fået.

Når du besøger Bambergs høje, skal du også tage dig lidt tid til at besøge Michaelsberg Kloster, som er et tidligere benediktinerkloster. Kirken er stadig i brug og nogle af de omkringliggende bygninger fungerer stadig som alderdomshjem. Klostret har været i løbende drift i næsten 600 år, indtil området og ejendommen blev konfiskeret. Kirkeskibet er smukt og imponerende i sin gyldne pragt og er helt sikkert noget, du skal sørge for at se.

Du kan ikke forlade Bamberg uden at drikke noget øl!

Det kan godt være, at religion var en af de primære grunde til, at Bamberg oprindeligt blev grundlagt, men mange mennesker flokker til dette fantastiske samfund på grund af dets ry for at brygge øl. Der er ni bryggerier, der hører hjemme i denne by, og du skal prøve røget Rauchbier mindst én gang under dit ophold.

Det er dog ikke kun bryggerierne, der gør Bamberg berømt, for der er flere taverner, der er lige så historiske. Mange af dem er samlet omkring havnen, som udgør byens hjerte, og tæt på byens centrum. Disse byder på den klassiske bayerske oplevelse, der er berømt verden over, og du vil helt sikkert more sig storartet med at drikke en fadøl eller to i en løssluppen atmosfære! Hvis du ønsker en mere afslappet måde at gøre det på, kan du prøve at besøge et værtshus mellem middagstid og aftensmadstid.

Mens du er ude at nyde en god øl eller to, skal du sørg for at komme på en båd og ud i floden. Bamberg kaldes sommetider Lille Venedig, og husene i Bamberg komme direkte op til vandkanten og giver dig en malerisk oplevelse, der er en af de mest enestående i Europa. Med den traditionelle bayerske arkitektur, smukke røde blomster draperet fra vindueskarmene, og haverne langs floden, der også fungerer som kajer, er en fantastisk, afslappende oplevelse!

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Touristinformation Bamberg

Touristinformation Bamberg Geyerswörthstrasse 5 96047 Bamberg Tel.: +49 0951 2976-200 Fax: +49 0951 2976-222 www.bamberg.info

Tysklands turistkontor

Germany Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

DB Bamberg

DB Bamberg Bamberg Ludwigstr. 6 96052 Bamberg Germany Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Nuremberg Airport

Nuremberg Airport Albrecht Dürer Flughafen Nürnberg Nuremberg Germany Airport website IATA: NUE ICAO: EDDN ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Nuremberg Airport Arrivals powered by Airportia Nuremberg Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Hotel – Hostel Bamberg

Bamberg - Hotel, Apartment, Hostel 

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
GBP
1,1751
USD
0,8929
DKK
0,1338
SEK
0,0950
NOK
0,1015

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Bamberg
few clouds
18 ° C
18.3 °
17.8 °
20 %
2.6kmh
19 %
lør
16 °
søn
22 °
man
24 °
tirs
24 °
ons
21 °

Helligdage i Tyskland

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

De tyske delstater

De 16 tyske delstater Herunder kan du se de 16 tyske delstater og deres hovedstæder sorteret i alfabetisk rækkefølge. Klik hvis du vil se nærmere information om den enkelte delstat.

Togrejser Tyskland

Tyskland, vores store nabo mod syd, er vel nok et af europas mest og bedst udviklede lande at rejse i med toget. De tyske jernbaner tilbyder transport med moderne og hurtige tog der forbinder næsten alle større tyske byer med rigtigt gode togforbindelser. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her. Rejs med tog i Tyskland Direkte togforbindelser til Tyskland Der er flere direkte tog fra København samt fra Århus via Padborg til Tyskland (Hamburg), Skal...

Største byer i Tyskland

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.
Information find de bedste rejsevideoer og rejse vlog fra hele verden bliv inspireret til store oplevelser

Video guide Berlin, Tyskland

Video fra Berlin Tag med på en guidet tur til de bedste seværdigheder i en rigtig godt produceret videoguide der præsenterer de absolut bedste seværdigheder på en god måde i flotte optagelser. Dansk tekst kan indstilles ved at klikke på indstillinger (tandhjul) nederst til højre i videoens billede og derefter vælge "dansk" fra menuen med mulige tekster. Berlin guide Find flere informationer og rejsetips i destinationsguide. Berlin vejrudsigt Hvordan er vejret i Berlin ?, se opdateret aktuelt vejr og vejrudsigt...
covid 19 corona virus statistik for lande og omraader

Covid-19 / Coronavirus i Tyskland

Covid-19 / Coronavirus i Tyskland, rejsevejledning Tyskland rejsevejledning og aktuelle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Tyskland. Statistikker opdateres flere gange i løbet af dagen. Turist rejser til Tyskland Aktuelt er der ikke mulighed for at krydse grænsen til Tyskland som turist Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se den aktuelt gældende rejsevejledning på siden her Covid-19 / Coronavirus udbrud i Tyskland Herunder kan du se opdaterede tal og statistikker omkring den aktuelle situation i Tyskland

Tyskland valuta, Euro

Penge i Tyskland (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

Hvad er klokken i Tyskland ?

Hvad er klokken i Tyskland nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Berlin, Tyskland. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt
Information find de bedste rejsevideoer og rejse vlog fra hele verden bliv inspireret til store oplevelser

Video guide Frankfurt, Tyskland

Video fra Frankfurt Tag med på en guidet tur til de bedste seværdigheder i en rigtig godt produceret videoguide der præsenterer de absolut bedste seværdigheder på en god måde i flotte optagelser. Dansk tekst kan indstilles ved at klikke på indstillinger (tandhjul) nederst til højre i videoens billede og derefter vælge "dansk" fra menuen med mulige tekster. Frankfurt guide Find flere informationer og rejsetips i destinationsguide. Frankfurt vejrudsigt Hvordan er vejret i Frankfurt ?, se opdateret aktuelt vejr og vejrudsigt...

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her